2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Már csak néhány nap...

Art of WAR  |  2011. 07. 19., 14:27

Hamarosan véget ér az MH EUFOR Kontingens nyolcadik váltásának féléves külszolgálata Bosznia-Hercegovinában. A váltóállomány első csoportja már meg is érkezett a szarajevói Butmir táborba. Természetesen a jelenleg még szoláglatban lévőknek az utolsó napok is kemény munkával teltek és telnek. A feladatok mellett azonban jutott idő a kikapcsolódásra, sportra, zenére is...

Gyorsan eltelt a fél év, a jelenleg müveleti területen lévő békefenntartóknak már tényleg csak napok vannak hátra szolgálatukból.

EUFOR 8

Jól mutatja ezt az is, hogy július 13-án, a délutáni órákban megérkezett a váltóállomány első néhány katonája a Butmir táborba. Természetesen az új kontingens kulcsbeosztásban lévő tisztjeit és tiszthelyetteseit szállító autóbusszal másnap már néhányan el is indulhattak hazafelé. A többiek is hamarosan követik őket...

EUFOR 8

Az elmúlt héten igen figyelemre méltó esemény történt a szarajevói Butmir táborban. Az MH EUFOR kontingens első szakaszának katonái teljesítették azt a saját maguk kitüzött célt, hogy hat hónap alatt tízezer fekvőtámaszt nyomnak le szakaszszinten. Ezzel mintegy megerősítették azt az ősi mondást , amely úgy tartja: „vassal formálják a vasat, egyik ember formálja a másikat” – mondta el Oláh Emil alezredes, a kontingens tábori lelkésze.A szakasz tagjai úgy érzik: ennek, a saját maguk által vállalt feladatnak is köszönhető, hogy igazi „csapatként”, egymást ismerő bajtársakként, katonásan fogalmazva, összekovácsolva térhetnek vissza hamarosan Magyarországra.

EUFOR 8

Nemcsak a sport, hanem a zene terén is feltalálták magukat a magyar katonák Szarajevóban. A kontingens egyik főtisztje néhány héttel ezelőtt úgy gondolta: a zene segítségével megpróbál örömet varázsolni és egy kis színt vinni a mindennapok szürkeségébe. Megkereste azokat a katonákat, akik tudnak valamilyen hangszeren játszani, és fáradságot nem kímélve gyakoroltak azért, hogy „koncertjükkel” néhány kellemes percet szerezzenek a kontingens katonáinak. Az alkalmi zenekar produkciója nagy sikert aratott a magyar békefenntartók körében.

EUFOR 8

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 14., 15:51
Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
2024. 05. 09., 15:29
Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 05. 21., 16:29
A NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ 2010 óta szervezi meg éves Locked Shields gyakorlatát. Magyarország az idén is sikeresen képviseltette magát a nemzetközi megmérettetésen, mely ezúttal négy napon át, 40 ország 18 csapatának, közel négyezer szakértőjének részvételével zajlott. A magyar csapat az előkelő negyedik helyen zárt.
2024. 04. 29., 15:46
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-23 11:46:14
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 28., 13:51
Az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság nyílt napján a nullponti lő- és gyakorlóteret, a legújabb haditechnikákat, valamint az épülő NATO-bázist mutatták be a környékbeli lakosoknak, május 24-én.
2024. 05. 24., 11:37
A hasonló kihívások, a közös geopolitikai helyzet miatt – főleg veszély esetén – létfontosságú a hatékony és baráti együttműködés. Többek között ennek jegyében tartottak szlovén-magyar határmenti vezérkarfőnöki találkozót a Rheinmetall-gyárban, Zalaegerszegen, május 23-án.
2024. 05. 22., 10:22
Láttál már testközelből Gidránt? Szívesen hallanál a katonák mindennapjairól? Megismerkednél a Magyar Honvédség modern, high-tech haditechnikai eszközeivel két napon keresztül? Akkor ne hagyd ki a honvédelmi családi napot! Látogass el május 25-26-án, szombaton és vasárnap a Bálna Honvédelmi Központba és a Nehru-parkba!
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!