2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Már csak néhány nap...

Art of WAR  |  2011. 07. 19., 14:27

Hamarosan véget ér az MH EUFOR Kontingens nyolcadik váltásának féléves külszolgálata Bosznia-Hercegovinában. A váltóállomány első csoportja már meg is érkezett a szarajevói Butmir táborba. Természetesen a jelenleg még szoláglatban lévőknek az utolsó napok is kemény munkával teltek és telnek. A feladatok mellett azonban jutott idő a kikapcsolódásra, sportra, zenére is...

Gyorsan eltelt a fél év, a jelenleg müveleti területen lévő békefenntartóknak már tényleg csak napok vannak hátra szolgálatukból.

EUFOR 8

Jól mutatja ezt az is, hogy július 13-án, a délutáni órákban megérkezett a váltóállomány első néhány katonája a Butmir táborba. Természetesen az új kontingens kulcsbeosztásban lévő tisztjeit és tiszthelyetteseit szállító autóbusszal másnap már néhányan el is indulhattak hazafelé. A többiek is hamarosan követik őket...

EUFOR 8

Az elmúlt héten igen figyelemre méltó esemény történt a szarajevói Butmir táborban. Az MH EUFOR kontingens első szakaszának katonái teljesítették azt a saját maguk kitüzött célt, hogy hat hónap alatt tízezer fekvőtámaszt nyomnak le szakaszszinten. Ezzel mintegy megerősítették azt az ősi mondást , amely úgy tartja: „vassal formálják a vasat, egyik ember formálja a másikat” – mondta el Oláh Emil alezredes, a kontingens tábori lelkésze.A szakasz tagjai úgy érzik: ennek, a saját maguk által vállalt feladatnak is köszönhető, hogy igazi „csapatként”, egymást ismerő bajtársakként, katonásan fogalmazva, összekovácsolva térhetnek vissza hamarosan Magyarországra.

EUFOR 8

Nemcsak a sport, hanem a zene terén is feltalálták magukat a magyar katonák Szarajevóban. A kontingens egyik főtisztje néhány héttel ezelőtt úgy gondolta: a zene segítségével megpróbál örömet varázsolni és egy kis színt vinni a mindennapok szürkeségébe. Megkereste azokat a katonákat, akik tudnak valamilyen hangszeren játszani, és fáradságot nem kímélve gyakoroltak azért, hogy „koncertjükkel” néhány kellemes percet szerezzenek a kontingens katonáinak. Az alkalmi zenekar produkciója nagy sikert aratott a magyar békefenntartók körében.

EUFOR 8

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
2023-01-27 09:56:50
Hideg is, látni is alig lehet a felszín alatt, de a muszáj nagy úr. Márpedig gyakorolni muszáj még téli körülmények között is, éppen ezért hódítják meg évről-évre a csongrádi Holt-Tisza olykor fagyott, máskor „csak” roppant hideg vizét az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonabúvárai.
2023-01-20 13:31:49
Az I. világháborút megelőző évtizedekben az egyre erősödő Németország hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy egyenrangú világhatalommá váljon a fénykorát élő Brit Birodalommal. Versengésük egyik legfőbb színtere a haditengerészet volt, így a német mérnökök tudásuk legjavát beleadva, kiváló hadihajók sorát alkották meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.