2023. 05. 29. hétfő
Magdolna
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A misszió végén...

Art of WAR  |  2012. 02. 23., 12:20

Február 16-án, csütörtökön este a búcsú hangulata uralta a pristinai Slim Lines tábort: a csomagolás, készülődés lázában égtek a magyarok, hiszen az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának második csoportja külszolgálatát befejezve másnap indult útnak haza, Magyarországra.

Aznap este a KFOR Tartalék Harcászati Zászlóaljának (KFOR TACRES BATTALION) parancsnoka, Paulo Marques alezredes vacsorán köszönt el a Tajti Miklós alezredes által vezetett ötödik váltás katonáitól. A portugál alezredes megköszönte a magyar békefenntartók müveleti területen végzett munkáját. Hozzátette: örül, hogy együtt dolgozhatott a magyarokkal, s azt is jól tudja, hogy az elmúlt fél évben nagyon jó barátság alakult ki a két nemzet katonái között. Beszéde végén a parancsnok a hazatérőknek jó utat kívánt, a még február végéig maradóknak pedig kitartást a hátralevő napok munkájához.

A misszió végén...

A február 17-i, pénteki ebéd után Tajti alezredes megtartotta az utolsó kontingenssorakozót, elköszönt az állománytól, majd útnak indult a menetoszlop: a buszból kitekintők a reptérre menet még egy utolsó pillantást vetettek a Slim Lines táborra, amely az életük elmúlt hat hónapja alatt megannyi jelentős esemény és feladat színtere volt.

Szinte éppen csak felszállt a Budapestre tartó repülőgép a pristinai betonról, máris landolt az a légi jármü, amely a hatodik váltás parancsnokát és a kiutazók első csoportját hozta a müveleti területre. Az új kontingensparancsnok, Polyák András alezredes Debrecenből, az MH 5. Bocskai István Lövészdandártól érkezett a balkáni egyesített hadszíntérre, hogy február 26-án átvegye a stafétabotot elődjétől.

A gondos előkészítés eredményeként azonnal megkezdődött az újonnan érkezők részére a körletek kiosztása, a müveleti területen használatos okmányok kiadása, valamint a kiscsoportos munka- és balesetvédelmi, illetve a tábori élet rendjéről szóló tájékoztatás.„Szombaton és vasárnap sem tartottak pihenőt a katonáink, hiszen nemcsak a feladatokat kell átadni a következő váltásnak, hanem az összes, a kontingens müködésével kapcsolatos technikai és logisztikai anyagot, nyilvántartást is. Nagy kihívást jelent ez az időszak a kontingens életében, mert mindez a napi feladatok ellátása mellett zajlik. Büszke vagyok az állományra, mert minden a tervek szerint történik” – mondta Tajti Miklós alezredes.

A misszió végén...

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-21 15:21:41
Egy igazán sűrű, de eredményes 2022-es évet tudhat maga mögött a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. Az új magyar fegyvercsalád – a Magyar Honvédség szakembereivel történő – közös fejlesztésével ugyanis korántsem értek véget a feladatok és kihívások.
2023-03-17 12:18:01
A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.
2023. 05. 09., 11:12
Izgalmas honvédelmi kiállítás és interaktív tér nyílik a Bálnában épülő honvédelmi központban május 9-én!

  JETfly Magazin

2023. május 26-án, pénteken, ismét kinyitotta kapuit a spotterek előtt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, ahol több újdonság is várta a repülőgépek fotósait. Mutatjuk Olvasóinknak a helyszínen készült felvételeket!