2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Köszönet a helytállásért

Art of WAR  |  2012. 03. 08., 09:21

„Önök becsülettel helytálltak, teljesítették a feladatukat” – köszöntötte az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának katonáit a honvédelmi miniszter és a vezérkar főnökének nevében is Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese március 7-én, szerdán Szolnokon.

Orosz Zoltán altábornagy hangsúlyozta: a missziókból most hazaérkezők egy gyakran erőszakos cselekményekbe torkolló, feszült belpolitikai állapotban lévő országban teljesítették a szolgálatukat. A koszovói helyzet komolyságát bizonyítja, hogy a NATO védelmi minisztereinek februári értekezletén is foglalkoztak az ott történtekkel.

Orosz Zoltán altábornagy, Lamos Imre dandártábornok

„Önök ilyen körülmények közt is becsülettel helytálltak, bizonyították felkészültségüket, szakmai tudásukat és rátermettségüket, öregbítették a Magyar Honvédség, hazánk hírnevét. Köszönet érte! Köszönet a családtagjaiknak is, akik a biztos «hátországot» jelentették, így segítették a missziós feladataik eredményes végrehajtását” – fogalmazott Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.

Orosz Zoltán altábornagy

Külföldön teljesített katonai szolgálatuk elismeréseként az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának kétszáztíz tagját Magyarország honvédelmi minisztere a Békefenntartásért Szolgálati Jellel tüntette ki. A Honvéd Vezérkar főnöke kiemelkedő munkája elismeréséül Magyar Honvédség-érmet adományozott Szentes Gábor alezredesnek, Banos János őrnagynak, Tabányi Viktor főhadnagynak és Bornemissza Géza zászlósnak. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Tajti Miklós alezredesnek, a kontingens parancsnokának, dr. Horváth Péter orvos alezredesnek és Káplár Sándor főhadnagynak. Emlékéremmel köszönte meg Sztankó Tamás zászlós és Lehoczki Pál főtörzsőrmester munkáját, Ferencz László, Flach Ádám László és Silye Gábor szakaszvezetőknek pedig emléklapot adományozott.

Lamos Imre dandártábornok

Az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának visszafogadó ünnepségén részt vett Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Parancsnoka, Sándor Zsolt dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka, Kriston István törzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyülés alelnöke is.

Köszönet a helytállásért

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK