2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Missziókból tértek haza

Art of WAR  |  2012. 04. 12., 14:32

Az elmúlt hónapok alatt végzett munkájukkal hozzájárultak hazánk pozitív nemzetközi megítélésének erősítéséhez, elismerést vívtak ki a hazai és a nemzetközi közvélemény körében egyaránt. Köszönöm önöknek, hogy méltóképpen képviselték Magyarországot! Köszönöm azt az áldozatos munkát is, amelyet hazájuktól távol, a megszokottól eltérő körülmények közt végeztek! – köszöntötte az Afganisztánból, Ciprusról, Libanonból, a Sínai-félszigetről és Ugandából hazatért magyar katonákat és rendőröket Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke április 11-én, szerdán Szolnokon.

Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Missziójában (UNFICYP) harminchat magyar katona, a Sínai-félszigeten állomásozó Multinacionális Erők és Megfigyelők (MFO) magyar kontingensében tizenhét katona és hét rendőr teljesített szolgálatot. Tizenegy fő pedig egyéni beosztásokat látott el a Nemzetközi Biztonsági Közremüködő Erők Északi Regionális Parancsnokságán (ISAF RC-N), valamint az ENSZ dél-libanoni (UNIFIL) és szomáliai kiképző (EUTM) misszióiban. Külszolgálatuk letelte után őket köszöntötték április 11-én, szerdán, Szolnokon.

Missziókból tértek haza

„Külföldön szolgálni nem könnyü feladat. Néha nehézséget okoz az összecsiszolódás, a csapatmunka, a társakkal való együttmüködés, a közösségben létezés. Ennél már csak az egyéni beosztásokban történő munkavégzés a nehezebb, hiszen a külföldön egyedül szolgáló katonának mindig bonyolultabb a dolga, mint azoknak, akik viszonylagos védettséget élveznek azáltal, hogy mindennapi feladataikat saját nemzetükhöz tartozó társaikkal végzik. Önöknek nemcsak Magyarország irányába, hanem nemzetközi szinten is bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket. El kellett fogadtatniuk magukat, megismertetni és elismertetni szakmai tudásukat más nemzetek katonáival. Az élet minden pillanatában idegen nyelven kellett kommunikálniuk és megértetni magukat külföldi társaikkal, kollégáikkal. Minden feladatot más nemzetek képviselőivel közösen, szoros együttmüködésben kellett végrehajtaniuk. A nemzetközivé válás mellett azonban meg kellett maradniuk magyarnak, hirdetni a magyar értékeket, a kultúrát, segíteni társaikat, odafigyelni egymásra, képviselni a szakmaiságot, elismerést szerezni önmaguknak, a Magyar Honvédségnek, hazánknak” – méltatta a missziókból hazatértek munkáját Huszár János dandártábornok.

Missziókból tértek haza

A szolnoki visszafogadó ünnepségen részt vett többek közt Horpácsi Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője, valamint Nagy János ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese is.

Missziókból tértek haza

Külföldön teljesített katonai szolgálatuk elismeréseként a missziókból hazatért katonákat és rendőröket Magyarország honvédelmi minisztere a Békefenntartásért Szolgálati Jellel tüntette ki, Komjáthy Lajos József alezredes szolgálatát pedig emlékéremmel köszönte meg.

Missziókból tértek haza

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Utassy János őrnagynak, Pfujd Ferenc és Dohándi Jenő rendőr őrnagyoknak, Nagy István századosnak, Pál Péter főhadnagynak, Kalácsi Zoltán és Honti Gábor főtörzsőrmestereknek. Dér István és Szabó Péter Gyula szakaszvezetőket pedig emléklappal tüntette ki.

Missziókból tértek hazaMissziókból tértek haza

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK