2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség

A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2020. 12. 14., 16:29
A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség

Ahhoz, hogy Magyarország légtere biztonságosan lefedett és védhető legyen, egy többfunkciós, háromdimenziós radarrendszerre van szükség – mondta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a legkorszerűbb légtérellenőrző rendszer vásárlásáról szóló megállapodás aláírásán, december 11-én, pénteken, Budapesten.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka december 11-én, pénteken írta alá a Rheinmetall Canada képviselőivel a magyar légtér védelmét biztosító 3D-s radarrendszer vásárlásáról szóló megállapodást. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Mint elhangzott: a közepes és nagy hatótávolságú rendszerrel a legmodernebb technikára cserélik le az elavult szovjet-orosz radarokat.

Korom Ferenc vezérezredes rámutatott: A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nem kisebb célt tűzött ki a Magyar Honvédség elé, minthogy minden körülmények között tudja garantálni Magyarország és a magyar emberek védelmét. „Ahhoz, hogy a légterünk biztonságosan lefedett és védhető legyen és a légtérkoordinációs feladatokat sikerrel végre tudjuk hajtani, valamint a beszerzett új tüzérségi eszközök képességeit maximálisan ki tudjuk használni, egy többfunkciós, három dimenziós radarrendszerre van szükség” – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka, hozzátéve, hogy a beszerzendő eszközök műszaki követelményeinek összeállítása során világossá vált: ilyen magas követelményrendszernek csak nagyon kevés vállalat tud megfelelni, ezért esett a választás a kanadai-izraeli fejlesztésre.

Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a közös munka példaértékű kivitelezésére mutatott rá. Külön méltatta az Israel Aerospace Industries szerepét a radarrendszer fejlesztésében, valamint köszönetet mondott a Rheinmetall Canadának a gyors és szakszerű együttműködésért. Mint fogalmazott: miután a hazai légtér egyben NATO-légtér is, az új beszerzéssel minkettő biztonságát garantálni tudják.

Stéphane Oehrli, a Rheinmetall Canada elnök-vezérigazgatója az aláírás alkalmából elmondta: cége büszke, hogy ilyen kiváló és gyors eredménnyel jártak a tárgyalások a magyar kormánnyal. Mint fogalmazott, a szerződés újabb bizonyítéka annak, hogy a vállalat mennyire elkötelezetten segíti a magyar haderő fejlesztését. „Ez a szerződés nem jöhetett volna létre anélkül az erős kapcsolat nélkül, amely országainkat összefűzi, s amelynek elsődleges célja nemzeteink és országaink területeinek megvédése. Öröm számunkra, hogy egy újabb NATO-tagországot üdvözölhetünk felhasználóink sorában” – mondta, rámutatva, hogy a cég továbbra is nyitott a hosszú távú együttműködésre a Magyar Honvédséggel.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!