2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség

A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2020. 12. 14., 16:29
A legkorszerűbb radarrendszert szerzi be a Magyar Honvédség

Ahhoz, hogy Magyarország légtere biztonságosan lefedett és védhető legyen, egy többfunkciós, háromdimenziós radarrendszerre van szükség – mondta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a legkorszerűbb légtérellenőrző rendszer vásárlásáról szóló megállapodás aláírásán, december 11-én, pénteken, Budapesten.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka december 11-én, pénteken írta alá a Rheinmetall Canada képviselőivel a magyar légtér védelmét biztosító 3D-s radarrendszer vásárlásáról szóló megállapodást. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Mint elhangzott: a közepes és nagy hatótávolságú rendszerrel a legmodernebb technikára cserélik le az elavult szovjet-orosz radarokat.

Korom Ferenc vezérezredes rámutatott: A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nem kisebb célt tűzött ki a Magyar Honvédség elé, minthogy minden körülmények között tudja garantálni Magyarország és a magyar emberek védelmét. „Ahhoz, hogy a légterünk biztonságosan lefedett és védhető legyen és a légtérkoordinációs feladatokat sikerrel végre tudjuk hajtani, valamint a beszerzett új tüzérségi eszközök képességeit maximálisan ki tudjuk használni, egy többfunkciós, három dimenziós radarrendszerre van szükség” – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka, hozzátéve, hogy a beszerzendő eszközök műszaki követelményeinek összeállítása során világossá vált: ilyen magas követelményrendszernek csak nagyon kevés vállalat tud megfelelni, ezért esett a választás a kanadai-izraeli fejlesztésre.

Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a közös munka példaértékű kivitelezésére mutatott rá. Külön méltatta az Israel Aerospace Industries szerepét a radarrendszer fejlesztésében, valamint köszönetet mondott a Rheinmetall Canadának a gyors és szakszerű együttműködésért. Mint fogalmazott: miután a hazai légtér egyben NATO-légtér is, az új beszerzéssel minkettő biztonságát garantálni tudják.

Stéphane Oehrli, a Rheinmetall Canada elnök-vezérigazgatója az aláírás alkalmából elmondta: cége büszke, hogy ilyen kiváló és gyors eredménnyel jártak a tárgyalások a magyar kormánnyal. Mint fogalmazott, a szerződés újabb bizonyítéka annak, hogy a vállalat mennyire elkötelezetten segíti a magyar haderő fejlesztését. „Ez a szerződés nem jöhetett volna létre anélkül az erős kapcsolat nélkül, amely országainkat összefűzi, s amelynek elsődleges célja nemzeteink és országaink területeinek megvédése. Öröm számunkra, hogy egy újabb NATO-tagországot üdvözölhetünk felhasználóink sorában” – mondta, rámutatva, hogy a cég továbbra is nyitott a hosszú távú együttműködésre a Magyar Honvédséggel.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-05-25 16:19:43
A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 08., 10:49
Gyors lefolyású gyakorlatok, amelyeken nemcsak a szárazföldi és légierő haderőnem alakulatai és katonái, hanem a tartalékosok is részt vettek.
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.