2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét

A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét
honvedelem.hu  |  2022. 02. 22., 16:22
A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét

Határaink megvédésére és egy humanitárius akcióra is fel kell készülnie a Magyar Honvédségnek az orosz-ukrán konfliktus nyomán kialakult helyzetben - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 22-ei, keddi, szentendrei sajtótájékoztatóján.

Tegnap Moszkva hivatalosan is elismerte a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, Putyin elnök egyben aláírta a kölcsönös segítségnyújtásról szóló egyezményeket is. A rendelet alapján az orosz hadsereg behatolt a kelet-ukrajnai területekre.

Benkő Tibor a kialakult helyzettel kapcsolatban elmondta: a szomszédos országban már valóban háborús helyzet alakult ki, ezért Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet. A miniszter hangsúlyozta, hogy bár Magyarország a békés rendezés híve, a Magyar Honvédségnek rendeltetéséből adódóan is készen kell állnia minden feladatra, ami a konfliktus kapcsán hazánkat érintheti, főleg abban az esetben, ha a helyzet eszkalálódik, és esetleg átterjed Ukrajna nyugati országrészére is.

Mint mondta, Magyarország, a magyar emberek biztonsága az elsődleges, az embereknek nincs félelemre okuk, de körültekintőnek és előrelátónak kell lennünk. Ezért a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Magyar Honvédség kettős megbízatást kapott: egyfelől a magyar-ukrán határt le kell tudni zárni, másfelől a határ mentén olyan katonai jellegű széttelepülést hajt végre, ami biztosítja az Ukrajnát elhagyni szándékozó menekülteknek a szabad utat, ugyanakkor megakadályozza, hogy Magyarország területére fegyveres csoportok jussanak be. „A határ védelmének megerősítése érdekében elrendeltem, hogy Magyarország keleti térségébe megfelelő létszámú és felszereltségű katonai erő települjön. A következő napokban technikai eszközök, menetoszlopok haladnak majd a közutakon, hogy a keleti országrészben létrehozzuk azt a katonai csoportosítást, ami ezen kettős feladat ellátásához szükséges” – mondta a honvédelmi miniszter.

Az első átcsoportosítások a tervek szerint már ma, február 22-én, délután megkezdődnek.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!