2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét

A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét
honvedelem.hu  |  2022. 02. 22., 16:22
A Magyar Honvédség megerősíti a magyar-ukrán határ védelmét

Határaink megvédésére és egy humanitárius akcióra is fel kell készülnie a Magyar Honvédségnek az orosz-ukrán konfliktus nyomán kialakult helyzetben - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 22-ei, keddi, szentendrei sajtótájékoztatóján.

Tegnap Moszkva hivatalosan is elismerte a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, Putyin elnök egyben aláírta a kölcsönös segítségnyújtásról szóló egyezményeket is. A rendelet alapján az orosz hadsereg behatolt a kelet-ukrajnai területekre.

Benkő Tibor a kialakult helyzettel kapcsolatban elmondta: a szomszédos országban már valóban háborús helyzet alakult ki, ezért Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet. A miniszter hangsúlyozta, hogy bár Magyarország a békés rendezés híve, a Magyar Honvédségnek rendeltetéséből adódóan is készen kell állnia minden feladatra, ami a konfliktus kapcsán hazánkat érintheti, főleg abban az esetben, ha a helyzet eszkalálódik, és esetleg átterjed Ukrajna nyugati országrészére is.

Mint mondta, Magyarország, a magyar emberek biztonsága az elsődleges, az embereknek nincs félelemre okuk, de körültekintőnek és előrelátónak kell lennünk. Ezért a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Magyar Honvédség kettős megbízatást kapott: egyfelől a magyar-ukrán határt le kell tudni zárni, másfelől a határ mentén olyan katonai jellegű széttelepülést hajt végre, ami biztosítja az Ukrajnát elhagyni szándékozó menekülteknek a szabad utat, ugyanakkor megakadályozza, hogy Magyarország területére fegyveres csoportok jussanak be. „A határ védelmének megerősítése érdekében elrendeltem, hogy Magyarország keleti térségébe megfelelő létszámú és felszereltségű katonai erő települjön. A következő napokban technikai eszközök, menetoszlopok haladnak majd a közutakon, hogy a keleti országrészben létrehozzuk azt a katonai csoportosítást, ami ezen kettős feladat ellátásához szükséges” – mondta a honvédelmi miniszter.

Az első átcsoportosítások a tervek szerint már ma, február 22-én, délután megkezdődnek.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-27 13:23:44
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.

  JETfly Magazin