2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adriatic Strike gyakorlat – magyar részvétellel

Adriatic Strike gyakorlat – magyar részvétellel
honvedelem.hu  |  2021. 05. 25., 12:22
Adriatic Strike gyakorlat – magyar részvétellel

Húsz nemzet hadereje - közel ezer katonával, valamint tizenkilenc különböző típusú merev- és forgószárnyas repülőeszközzel - kezdte meg Szlovéniában az Adriatic Strike-21 nemzetközi gyakorlatot az elmúlt napokban.

A gyakorlaton a Magyar Honvédségtől az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár előretolt repülésirányítói (JTAC-Joint Terminal Attack Controller), valamint az MH Ludovika Zászlóalj harmad- és negyedéves honvéd tisztjelöltjei – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói kíséretében – vesznek részt.

A kiképzési események középpontjában az előretolt repülésirányítók, valamint a pilóták állnak, akik a közvetlen légi támogatás eljárásait gyakorolhatják be öt berendezett helyszínen. A változatos terep, valamint a különböző harcászati helyzetbeállítások nagy kihívások elé állítják az irányítókat és a gépszemélyzeteket. A vezetési pontról végrehajtott irányítási feladattól a hegyvidéki terepen történő helikopteres kirakásig sok minden megtalálható a kiképzési palettán. Két helyszínen az amerikai légierő által delegált HH-60 Black Hawk-ok biztosítanak lehetőséget harci-kutatás mentés (CSAR - Combat Search and Rescue) feladatok gyakorlására. Idén első alkalommal vesznek részt lövész szakirányos honvéd tisztjelöltek a gyakorlaton.

A hallgatói szakasz tagjai Tolmin város mellett - az első világháború során kiépített harcárok rendszereket is használva - hajtják végre feladataikat, amely során a negyedéves hallgatók szárazföldi parancsnoki pozíciókban vesznek részt. Mivel ez a kiképzési rendezvény egyúttal zárógyakorlat is volt számukra, munkájukat az egyetem szakoktatói értékelik.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK