2024. 03. 03.
Kornélia
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka
honvedelem.hu  |  2021. 12. 01., 12:21
Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Kairóba, az Egyiptomi Védelmi Kiállításra (EDEX 2021) látogatott november 28-30. között dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

A Magyar Honvédség parancsnoka által vezetett delegáció az egyiptomi köztársasági elnök kíséretében - aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka is – tekintette meg a kiállítást.

A program részeként magyar-pakisztáni kétoldalú találkozóra is sor került, amelyen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy megbeszélést folytatott Muhammad Waseem Ashraf altábornaggyal, a Pakisztáni Fegyveres Erők Összhaderőnemi Parancsnokságának főigazgatójával, valamint Ali Amir Awannal, a Pakistan Ordnance Factories elnökével, akivel a két ország közötti oktatási-képzési együttműködési lehetőségekről egyeztetett.

A kiállítás keretében a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos az arab Organization for Industrialization képviselőivel is megbeszélést folytatott.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, az egyiptomi hadsereg vezérkari főnökével, Osama Ahmed Rushdy Abdallah Askar altábornaggyal az országok közötti katonai kapcsolatokról, az egyiptomi-magyar együttműködések folytatásáról tárgyalt.  A lehetséges közös projektek indítása mellett, szó esett az illegális migráció elleni védekezés fontosságáról, valamint a terrorizmus elleni küzdelemről is.

A kiállításra - a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos mellett - Tömböl László nyugállományú vezérezredes, kormánybiztos-helyettes, dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, László Károly alezredes, kairói véderő-, katonai- és légügyi attasé, valamint további szakértők is ellátogattak.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-09 11:15:42
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024-02-06 11:13:03
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.