2023. 05. 29. hétfő
Magdolna
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka
honvedelem.hu  |  2021. 12. 01., 12:21
Az Egyiptomi Védelmi Kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Kairóba, az Egyiptomi Védelmi Kiállításra (EDEX 2021) látogatott november 28-30. között dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

A Magyar Honvédség parancsnoka által vezetett delegáció az egyiptomi köztársasági elnök kíséretében - aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka is – tekintette meg a kiállítást.

A program részeként magyar-pakisztáni kétoldalú találkozóra is sor került, amelyen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy megbeszélést folytatott Muhammad Waseem Ashraf altábornaggyal, a Pakisztáni Fegyveres Erők Összhaderőnemi Parancsnokságának főigazgatójával, valamint Ali Amir Awannal, a Pakistan Ordnance Factories elnökével, akivel a két ország közötti oktatási-képzési együttműködési lehetőségekről egyeztetett.

A kiállítás keretében a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos az arab Organization for Industrialization képviselőivel is megbeszélést folytatott.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, az egyiptomi hadsereg vezérkari főnökével, Osama Ahmed Rushdy Abdallah Askar altábornaggyal az országok közötti katonai kapcsolatokról, az egyiptomi-magyar együttműködések folytatásáról tárgyalt.  A lehetséges közös projektek indítása mellett, szó esett az illegális migráció elleni védekezés fontosságáról, valamint a terrorizmus elleni küzdelemről is.

A kiállításra - a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos mellett - Tömböl László nyugállományú vezérezredes, kormánybiztos-helyettes, dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, László Károly alezredes, kairói véderő-, katonai- és légügyi attasé, valamint további szakértők is ellátogattak.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-21 15:21:41
Egy igazán sűrű, de eredményes 2022-es évet tudhat maga mögött a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. Az új magyar fegyvercsalád – a Magyar Honvédség szakembereivel történő – közös fejlesztésével ugyanis korántsem értek véget a feladatok és kihívások.
2023-03-17 12:18:01
A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.
2023. 05. 09., 11:12
Izgalmas honvédelmi kiállítás és interaktív tér nyílik a Bálnában épülő honvédelmi központban május 9-én!

  JETfly Magazin

2023. május 26-án, pénteken, ismét kinyitotta kapuit a spotterek előtt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, ahol több újdonság is várta a repülőgépek fotósait. Mutatjuk Olvasóinknak a helyszínen készült felvételeket!