2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság

Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság
Art of WAR  |  2018. 08. 21., 11:07
Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság

Óriási küzdelemben a harmadik helyet harcolta ki hazánk válogatottja a katonai ejtőernyős világbajnokságon. Az alábbiakban olvasható az összefoglaló a magyar csapat szerepléséről.

Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós egyéniben – hármas holtversenyt eldöntő, úgynevezett szétugrás után – a negyedikként végzett, a csapat legfiatalabb tagja, Horváth Ferenc őrvezető tizenharmadik lett az ifjúsági mezőnyben. A világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetését augusztus 20-án tartották Szolnokon.

Véget ért a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság. A harminchét nemzet 372 sportolója több mint egy hétig küzdött célba ugrás, formaugrás és stílusugrás versenyszámokban Szolnokon. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire - CISM) által, nemzeti válogatottunk korábbi világversenyeken elért sikereinek elismeréseként hazánknak ítélt világbajnokság eredményhirdetését és ünnepélyes zárását Kelet-Közép-Európa egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhelyén, a RepTárban tartották.

A versenyzőknek Szabó László dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese gratulált az elért eredményekhez. A világbajnokság szervezőbizottságának elnöke beszédében külön kiemelte: a verseny szervezésébe, az előkészületi munkákba és a bajnokság lebonyolításába – szakterületeiknek megfelelően – a Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség szinte valamennyi alakulata, katonai szervezete bekapcsolódott.

A versenyzők elért eredményeihez Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is gratulált, majd a világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetése következett. A Bánszki Tamás százados, Varga Tamás, Hirschler Gábor zászlósok, Gál Szabolcs törzsőrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós alkotta magyar nemzeti válogatott a szlovén és a kínai gárda után, célba ugrásban a harmadik, egyéniben Asztalos zászlós a negyedik, Horváth Ferenc őrvezető pedig a juniorok mezőnyében a tizenharmadik helyen végzett. A versenyszám legjobbjainak Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára adta át az érmeket.

Fotók: a szerző, Galambos Sándor felvételei

A világbajnokság zárásaként Dorah Mamby Koita ezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács főtitkára köszönte meg a versenyzők sportszerű küzdelmét, a szervezők, a bírók precíz és pontos munkáját, majd ünnepélyes keretek közt levonták a CISM zászlaját, és dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese átadta azt a jövő évi kínai, 43. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság főszervezőjének. A rendezvényt követően a sportolók és a nemzeti delegációk tagjai bekapcsolódtak az augusztus 20-ai városi rendezvények forgatagába. Megnézhették többek közt a Szolnok helyőrségben állomásozó katonai alakulatok vízi és légi bemutatóit is.

A világbajnokság szervezőbizottságának elnöke Szabó László dandártábornok, helyettese dr. Bali Tamás ezredes, titkára dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztály osztályvezetője volt. A válogatott edzői feladatait pedig Lázár Tibor őrnagy, a helikopterbázis ejtőernyős főtisztje vállalta. A csapat felkészítését a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület is jelentős mértékben támogatta.

További fotókért kattintson a linkre!

8 nap, 5008 ugrás

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 03., 15:52
Ünnepi sorakozót és emléktábla avatást tartottak az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred megalakulása alkalmából március 1-jén, szerdán. Egyúttal megnyitották a Hadikikötőben található hajózástörténeti kiállítást is, ahol a látogatók megismerhetik a folyamőrség történetét.
2023. 03. 03., 13:10
1939. szeptember 10-én, még csak kilenc napja tartott a II. világháború, amikor a Royal Navy elvesztette első hajóját, a HMS Oxley tengeralattjárót. A történteket nemcsak tragikussá, hanem felettébb kínossá is tette, hogy az egyébként már eléggé elavultnak számító egységet nem egy német U-Boot küldte a tenger fenekére, hanem egy másik brit tengeralattjáró, a HMS Triton.
2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023-02-14 09:11:19
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023-02-09 10:25:02
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 29., 09:41
Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajós katonái március 27-én végrehajtották a Mosoni-Duna felderítését egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész járőrhajóval.
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.