2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság

Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság
Art of WAR  |  2018. 08. 21., 11:07
Befejeződött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság

Óriási küzdelemben a harmadik helyet harcolta ki hazánk válogatottja a katonai ejtőernyős világbajnokságon. Az alábbiakban olvasható az összefoglaló a magyar csapat szerepléséről.

Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós egyéniben – hármas holtversenyt eldöntő, úgynevezett szétugrás után – a negyedikként végzett, a csapat legfiatalabb tagja, Horváth Ferenc őrvezető tizenharmadik lett az ifjúsági mezőnyben. A világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetését augusztus 20-án tartották Szolnokon.

Véget ért a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság. A harminchét nemzet 372 sportolója több mint egy hétig küzdött célba ugrás, formaugrás és stílusugrás versenyszámokban Szolnokon. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire - CISM) által, nemzeti válogatottunk korábbi világversenyeken elért sikereinek elismeréseként hazánknak ítélt világbajnokság eredményhirdetését és ünnepélyes zárását Kelet-Közép-Európa egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhelyén, a RepTárban tartották.

A versenyzőknek Szabó László dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese gratulált az elért eredményekhez. A világbajnokság szervezőbizottságának elnöke beszédében külön kiemelte: a verseny szervezésébe, az előkészületi munkákba és a bajnokság lebonyolításába – szakterületeiknek megfelelően – a Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség szinte valamennyi alakulata, katonai szervezete bekapcsolódott.

A versenyzők elért eredményeihez Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is gratulált, majd a világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetése következett. A Bánszki Tamás százados, Varga Tamás, Hirschler Gábor zászlósok, Gál Szabolcs törzsőrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós alkotta magyar nemzeti válogatott a szlovén és a kínai gárda után, célba ugrásban a harmadik, egyéniben Asztalos zászlós a negyedik, Horváth Ferenc őrvezető pedig a juniorok mezőnyében a tizenharmadik helyen végzett. A versenyszám legjobbjainak Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára adta át az érmeket.

Fotók: a szerző, Galambos Sándor felvételei

A világbajnokság zárásaként Dorah Mamby Koita ezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács főtitkára köszönte meg a versenyzők sportszerű küzdelmét, a szervezők, a bírók precíz és pontos munkáját, majd ünnepélyes keretek közt levonták a CISM zászlaját, és dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese átadta azt a jövő évi kínai, 43. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság főszervezőjének. A rendezvényt követően a sportolók és a nemzeti delegációk tagjai bekapcsolódtak az augusztus 20-ai városi rendezvények forgatagába. Megnézhették többek közt a Szolnok helyőrségben állomásozó katonai alakulatok vízi és légi bemutatóit is.

A világbajnokság szervezőbizottságának elnöke Szabó László dandártábornok, helyettese dr. Bali Tamás ezredes, titkára dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztály osztályvezetője volt. A válogatott edzői feladatait pedig Lázár Tibor őrnagy, a helikopterbázis ejtőernyős főtisztje vállalta. A csapat felkészítését a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület is jelentős mértékben támogatta.

További fotókért kattintson a linkre!

8 nap, 5008 ugrás

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 30., 13:06
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2024. 05. 13., 12:22
Egymást követik a kiképzések a Brave Warrior 2024 többnemzeti gyakorlat során a Bakonyban.
2024. 05. 09., 15:13
Egyhetes gyakorlatukat töltik az „Acélkocka” altisztképzési rendszer általános repülőműszaki üzembentartó altiszt szakmai tanfolyam résztvevői az MH 47. Bázisrepülőtéren, ahol egyebek mellett betekintést nyertek a H145M helikoptereken végzett vizsgálatok munkafolyamatába is.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.