2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 27., 15:09
Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) első délkelet-ázsiai megjelenésére a thaiföldi Defence & Security kiállításon került sor Bangkokban, november elején. A VEX standján meghívott kiállítóként tíz magyar vállalat és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelenhetett meg. A 190 négyzetméteres nemzeti standon bemutatták a hazai védelmi ipar Délkelet-Ázsiában érdeklődésre számot tartó termékeit és megoldásait.

A rendezvényen nagy érdeklődést keltett a SERO International mesterlövészpuskája és a GHI-Csendes lövedékcsapdája, valamint moduláris lőtérmegoldásai. Több ázsiai vezető ugyancsak figyelemre méltónak találta tömegkontroll célokra az Atlas Network és a Globserver nem-halálos lőfegyvereit. A Gamma Műszaki Zrt. CBRN felderítő járművei, a Lightware nagysebességű jeltovábbító rendszerei és két műholdas cég is bemutatkozott az ázsiai szereplőknek: a Remred ismertette az úgynevezett testbedeket kínáló, hamarosan átadott fejlesztési központját, a C3S pedig nanoműholdas megoldásokat hozott magával az ázsiai partnereknek.

Az ARWORKS és az Appentum bemutatták a délkelet-ázsiai védelmi ipar iránt érdeklődő döntéshozóknak, hogy milyen virtuális térben zajló képzési és kiterjesztett valóságba átnyúló tréninglehetőségeket tud kínálni a magyar XR-technológia. Az Extended Realityvel foglalkozó magyar cégek innovációs lehetőségeit támogató XR-Szövetség elnöke, a Védelmi Innovációs és Kutatóintézet szakértője is kint volt az eseményen, és tárgyalást folytatott a thai-magyar innovációs együttműködési lehetőségekről.

A VEX standját a thai védelmi miniszter, Sutin Klungsang és a cseh védelmi miniszterhelyettes mellett meglátogatták az indonéz, a pakisztáni és a malajziai védelmi minisztériumok államtitkárai is. Számos katonai vezető érdeklődött a magyar gyártású védelmi ipari eszközök iránt, Thaiföldről, Vietnámból és Bangladesből, és egyéb ASEAN országokból is. A kiállításon négy nap alatt több mint 480 cég vett részt 47 országból. A thaiföldi rendezvény 23 ezer látogatót és 350 hivatalos delegációt fogadott.

A Magyar Védelmi Exportügynökség egyik legfontosabb feladatának tekinti partnervállalatainak, egészében a magyar védelmi ipar teljesítményének bemutatását és jó hírének terjesztését a világban. A VEX támogatja partnerei Európán kívüli exporttörekvéseit a távol-keleti, afrikai és dél-amerikai piacokon is. A jövő évi kiállítások során a Magyar Védelmi Exportügynökség partnervállalatai újra nemzeti standon mutathatják be képességeiket Ázsiában, a párizsi Eurosatoryn és más nemzetközi védelmi ipari kiállításokon!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  NÉPSZERŰ HÍREK