2024. 02. 23. péntek
Alfréd
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 27., 15:09
Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) első délkelet-ázsiai megjelenésére a thaiföldi Defence & Security kiállításon került sor Bangkokban, november elején. A VEX standján meghívott kiállítóként tíz magyar vállalat és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelenhetett meg. A 190 négyzetméteres nemzeti standon bemutatták a hazai védelmi ipar Délkelet-Ázsiában érdeklődésre számot tartó termékeit és megoldásait.

A rendezvényen nagy érdeklődést keltett a SERO International mesterlövészpuskája és a GHI-Csendes lövedékcsapdája, valamint moduláris lőtérmegoldásai. Több ázsiai vezető ugyancsak figyelemre méltónak találta tömegkontroll célokra az Atlas Network és a Globserver nem-halálos lőfegyvereit. A Gamma Műszaki Zrt. CBRN felderítő járművei, a Lightware nagysebességű jeltovábbító rendszerei és két műholdas cég is bemutatkozott az ázsiai szereplőknek: a Remred ismertette az úgynevezett testbedeket kínáló, hamarosan átadott fejlesztési központját, a C3S pedig nanoműholdas megoldásokat hozott magával az ázsiai partnereknek.

Az ARWORKS és az Appentum bemutatták a délkelet-ázsiai védelmi ipar iránt érdeklődő döntéshozóknak, hogy milyen virtuális térben zajló képzési és kiterjesztett valóságba átnyúló tréninglehetőségeket tud kínálni a magyar XR-technológia. Az Extended Realityvel foglalkozó magyar cégek innovációs lehetőségeit támogató XR-Szövetség elnöke, a Védelmi Innovációs és Kutatóintézet szakértője is kint volt az eseményen, és tárgyalást folytatott a thai-magyar innovációs együttműködési lehetőségekről.

A VEX standját a thai védelmi miniszter, Sutin Klungsang és a cseh védelmi miniszterhelyettes mellett meglátogatták az indonéz, a pakisztáni és a malajziai védelmi minisztériumok államtitkárai is. Számos katonai vezető érdeklődött a magyar gyártású védelmi ipari eszközök iránt, Thaiföldről, Vietnámból és Bangladesből, és egyéb ASEAN országokból is. A kiállításon négy nap alatt több mint 480 cég vett részt 47 országból. A thaiföldi rendezvény 23 ezer látogatót és 350 hivatalos delegációt fogadott.

A Magyar Védelmi Exportügynökség egyik legfontosabb feladatának tekinti partnervállalatainak, egészében a magyar védelmi ipar teljesítményének bemutatását és jó hírének terjesztését a világban. A VEX támogatja partnerei Európán kívüli exporttörekvéseit a távol-keleti, afrikai és dél-amerikai piacokon is. A jövő évi kiállítások során a Magyar Védelmi Exportügynökség partnervállalatai újra nemzeti standon mutathatják be képességeiket Ázsiában, a párizsi Eurosatoryn és más nemzetközi védelmi ipari kiállításokon!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024. 02. 14., 13:34
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024. 02. 09., 11:15
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024. 02. 06., 11:13
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
2024-01-30 16:04:02
A közelmúltban jelentették be, hogy amerikai részről jóváhagyták további UH-60M Black Hawk típusú, közepes, többfeladatú szállító helikopterek eladását a típust már üzemeltető Horvátország számára.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.
2024. 02. 21., 13:18
Külszolgálati feladataik befejezése előtt ünnepség keretében vehették át a békefenntartásért járó érdemjeleiket az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) szolgáló magyar és lengyel katonák.
2024. 02. 20., 15:31
A bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás mellett az alapszerződés 5. pontja, ami meghatározó, mondta el Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2024. 02. 19., 15:54
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport híradó szakállománya felkészítését hajtották végre februárban a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában.

  JETfly Magazin

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, amelyen Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka is részt vett.