2024. 02. 23. péntek
Alfréd
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés

Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés
honvedelem.hu  |  2024. 01. 12., 12:51
Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés

Ha pályaorientáció, akkor Educatio. A nemzetközi oktatási szakkiállítást immár 24. alkalommal rendezik meg Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában január 11. és 13. között. A kiállítók közül idén sem hiányozhat a Magyar Honvédség, hiszen a katonai hivatást övező érdeklődés évről-évre nő.

Az Educatio húszezer négyzetméteres alapterületével, több mint kétszáz kiállítójával Magyarország legnagyobb oktatási kiállítása, amelynek keretében a továbbtanulás előtt állók számára három nap áll rendelkezésre, hogy megismerjék elsősorban a hazai és külföldi felsőoktatási intézmények profilját. Emellett szakképzési, nyelvtanulási, sőt, munkalehetőségekről is informálódhatnak – így a Magyar Honvédség különböző szolgálati formáiról, illetve ösztöndíjrendszeréről is.

„Minden évben ez az első fontos rendezvény, ahol nagyobb erőkkel jelenünk meg, mert az érdeklődés évről-évre egyre jelentősebb” – mondta el Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. A katonai hivatás népszerűsége véleménye szerint a Magyar Honvédség intenzívebb médiajelenlétének is köszönhető, ehhez hozzájárul még, hogy a fiatalabb generációk informatikai tudása tökéletesen illeszkedik a jelenlegi  high-tech eszközök kezeléséhez.

A kiállítás alatt a legújabb eszközök közül a PzH 2000 önjáró löveget és a H145M helikoptert közelebbről is szemügyre vehetik az érdeklődők, de az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ interaktív bemutatójával és a 175 éves a Magyar Honvédség kiállítás egyes elemei mellett digitális katonákkal is találkozhatnak.

„A katonai élet sajátosságait elsősorban az tudja átadni, aki maga is átélte. Ez a mi feladatunk; felkészíteni a fiatalokat arra, hogy miben más és miben több az, amit a katonai képzések tudnak nyújtani” – fogalmaz Ficskovszky Péter főhadnagy, az 1. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda beosztott tisztje, azon katonák egyikeként, akik a toborzósátornál várják az érdeklődőket. Bevallása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései mellett a toborzókampányok keltették fel leginkább a fiatalok érdeklődését, de ezeken túl az ösztöndíjrendszerről is széleskörű tájékoztatást nyújtanak számukra.

Krizsán Szabolcs százados, az MH Sportszázad parancsnoka alakulata standjánál vesz részt a hozzájuk látogatók fizikai állapotának felmérésében, de a  reakcióidő mérést szolgáló feladat mellett különféle erőpróbákkal is készültek számukra. Emellett a Magyar Honvédség nyújtotta számos lehetőségről is tájékoztatást adnak, különös tekintettel a katonasportolókra jellemző kettős életpályamodellről. Ahogyan ő is hangsúlyozza: csütörtöktől szombatig, reggel 9 órától 17 óráig szeretettel várják az érdeklődőket.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024. 02. 14., 13:34
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024. 02. 09., 11:15
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024. 02. 06., 11:13
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
2024-01-30 16:04:02
A közelmúltban jelentették be, hogy amerikai részről jóváhagyták további UH-60M Black Hawk típusú, közepes, többfeladatú szállító helikopterek eladását a típust már üzemeltető Horvátország számára.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.
2024. 02. 21., 13:18
Külszolgálati feladataik befejezése előtt ünnepség keretében vehették át a békefenntartásért járó érdemjeleiket az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) szolgáló magyar és lengyel katonák.
2024. 02. 20., 15:31
A bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás mellett az alapszerződés 5. pontja, ami meghatározó, mondta el Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2024. 02. 19., 15:54
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport híradó szakállománya felkészítését hajtották végre februárban a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.