2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2023. 02. 14., 09:25
Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatót 2023. február 13-án tartották meg a Bálnában.

„Magyarországnak egy megfelelő, elrettentő erőt felmutatni képes, komoly, tiszteletreméltó hadseregre van szüksége” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség által indított egyéves toborzókampány nyitórendezvényén, a fővárosi Bálnában, február 13-án, hétfőn. A sajtótájékoztatóval egybekötött toborzónapon jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a Magyar Honvédségnek jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szüksége. Ennek jegyében a tárcavezető szövetséget ajánlott a magyar fiatalok számára. „Csatlakozzanak ahhoz a magyar haderőhöz, amelyet most építünk, amely a mai nap bemutatkozik itt, és amely ezen a kampányon keresztül, amit ma elkezdünk, szintén meg fogja tudni mutatni azt a Magyar Honvédséget, ami már ma is itt van közöttünk, és amilyenné a következő években tenni fogjuk” – mondta, megszólítva a fiatal generáció tagjait.

Tájékoztatójában a tárcavezető megjegyezte: jelenleg is zajlik a Magyar Honvédség fiatalítása, ami lehetővé teszi, hogy egyre több fiatal, jól kiképzett, elszánt magyar katonatiszt és altiszt kerüljön parancsnoki pozícióba. Hozzáfűzte, hogy őket kiegészítendő, várják a civil életből érkezők érdeklődését és elköteleződését is.„A bátorság nemzeti erényünk” – húzta alá Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatva arra, hogy hazánk ezeréves történelme során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a magyar katona mindig helyt áll, akkor is, ha néha már csak a puszta bátorság volt a kezükben. „Nincs ez másképp most sem” – szögezte le, utalva napjaink biztonsági kihívásaira. Az itthon és külföldön is derekas helytállással szolgálók bizonyítják a magyar katonák örök bátorságát.

Magyarország honvédelmi minisztere szólt a jelenleg is tartó haderőfejlesztésről, amely kapcsán rávilágított arra, hogy a Magyar Honvédség ma már valóban high-tech és modern. Az elavult eszközök cseréjével a fejlesztés teljesítette egy hosszú út első harmadát azzal, hogy például a magyar katona kezében már Magyarországon gyártott csúcstechnológiás kézifegyverek vannak.

A Magyar Honvédség és a katonai életpálya iránt érdeklődők felé fordulva elmondta, hogy a magyar hagyományok nemzeti kincsestárunk legfontosabb értékei, csak úgy, mint a katonai erényeink és értékeink. „Ezeknek az őrzői a mai kor modern bajnokai lesznek azok a fiatalok, akik csatlakoznak hozzánk, közösségünkhöz.” Hozzátette, hogy cserébe kiszámíthatóságot, méltó, a munkaerőpiacon is megfelelő juttatáscsomagot és nem utolsó sorban a haza szolgálatának magasztos dicsőségét nyújtja a honvédség közössége. „Azt szeretném ajánlani a magyar fiataloknak, hogy lépjünk szövetségre, dolgozzunk együtt a jövőben és legyenek aktív részesei ennek a high-tech haderőnek!” – húzta alá.

Tájékoztatója zárásaként Szalay-Bobrovniczky Kristóf felhívta a jelenlévők figyelmét a megújult iranyasereg.hu honlapra, ahol a katonai pálya iránt érdeklődők minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaphatnak.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy szerint hazánk védelménél magasztosabb cél és hivatás nem is létezik. Mint fogalmazott: bár a Magyar Honvédség idén ünnepli fennállásának 175. évfordulóját, a magyarok több, mint ezer éve harcolnak azért, hogy a magyaroknak ne csak otthona, hanem hazája is legyen. A kérdésre, hogy miért is jó katona lenni a Magyar Honvédségben, a Honvéd Vezérkar főnöke azt felelte: „mert jól érzem magam benne!” Mint megjegyezte, az elégedett katona a legjobb toborzó.

A haderőfejlesztés kapcsán kijelentette: folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy mik azok az új technikai vívmányok, amik beilleszthetők a Magyar Honvédség karakterébe. Hozzátette: mindemellett gyorsították a kiképzési eljárásokat és meg kell újítani a gondolkodást is, „hiszen a XXI. századi technológia megköveteli, hogy másképpen alkalmazkodjunk, másképpen használjuk a fegyvereinket. Fel kell készíteni a jövő generációját, erre, az új technológiára.” Ez azért is fontos, mert több kiképzett, bevethető, harcoló katonára van szükség. Ennek érdekében drasztikusan csökkentették a bürokráciát és az adminisztrációt is. A Honvéd Vezérkar főnöke szólt arról is, hogy a biztonsági kihívásokra való felkészült válasz érdekében csökkentették a Magyar Honvédség készenléti szolgálatának reagáló idejét is, amelynek büszkeségre okot adó példáit a magyar társadalom is megismerhette például az afganisztáni kimenekítés, vagy legutóbb a törökországi földrengést követő magyar segítségnyújtás esetében is.

A rendezvényen hivatalosan is bemutatkozott Pálinkás Szilveszter főhadnagy, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonája és Faragó Fanny, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársa, egyúttal a Magyar Honvédség frissen felszerelt önkéntes területvédelmi tartalékosa. A kampány „arcaiként” személyes beszámolóik, történeteik elmesélésével igyekeznek majd bepillantást engedni a katonaélet hétköznapjaiba.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy végül egy új kihívásra hívta fel a figyelmet, ami a Magyar Honvédség Facebook-oldalán indult pár napja. A 175 éves Magyar Honvédség megünneplésére egy 175 kilométeres négyfős csoportokban teljesíthető közösségi futást indított el, amelynek első csoportját Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Pálinkás Szilveszter főhadnagy, illetve az Exatlonból is ismert Rozs Gergely közkatona alkotják majd.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
2023-01-27 09:56:50
Hideg is, látni is alig lehet a felszín alatt, de a muszáj nagy úr. Márpedig gyakorolni muszáj még téli körülmények között is, éppen ezért hódítják meg évről-évre a csongrádi Holt-Tisza olykor fagyott, máskor „csak” roppant hideg vizét az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonabúvárai.
2023-01-20 13:31:49
Az I. világháborút megelőző évtizedekben az egyre erősödő Németország hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy egyenrangú világhatalommá váljon a fénykorát élő Brit Birodalommal. Versengésük egyik legfőbb színtere a haditengerészet volt, így a német mérnökök tudásuk legjavát beleadva, kiváló hadihajók sorát alkották meg.
2023-01-17 12:48:21
A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.