2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2023. 02. 14., 09:25
Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatót 2023. február 13-án tartották meg a Bálnában.

„Magyarországnak egy megfelelő, elrettentő erőt felmutatni képes, komoly, tiszteletreméltó hadseregre van szüksége” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség által indított egyéves toborzókampány nyitórendezvényén, a fővárosi Bálnában, február 13-án, hétfőn. A sajtótájékoztatóval egybekötött toborzónapon jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a Magyar Honvédségnek jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szüksége. Ennek jegyében a tárcavezető szövetséget ajánlott a magyar fiatalok számára. „Csatlakozzanak ahhoz a magyar haderőhöz, amelyet most építünk, amely a mai nap bemutatkozik itt, és amely ezen a kampányon keresztül, amit ma elkezdünk, szintén meg fogja tudni mutatni azt a Magyar Honvédséget, ami már ma is itt van közöttünk, és amilyenné a következő években tenni fogjuk” – mondta, megszólítva a fiatal generáció tagjait.

Tájékoztatójában a tárcavezető megjegyezte: jelenleg is zajlik a Magyar Honvédség fiatalítása, ami lehetővé teszi, hogy egyre több fiatal, jól kiképzett, elszánt magyar katonatiszt és altiszt kerüljön parancsnoki pozícióba. Hozzáfűzte, hogy őket kiegészítendő, várják a civil életből érkezők érdeklődését és elköteleződését is.„A bátorság nemzeti erényünk” – húzta alá Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatva arra, hogy hazánk ezeréves történelme során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a magyar katona mindig helyt áll, akkor is, ha néha már csak a puszta bátorság volt a kezükben. „Nincs ez másképp most sem” – szögezte le, utalva napjaink biztonsági kihívásaira. Az itthon és külföldön is derekas helytállással szolgálók bizonyítják a magyar katonák örök bátorságát.

Magyarország honvédelmi minisztere szólt a jelenleg is tartó haderőfejlesztésről, amely kapcsán rávilágított arra, hogy a Magyar Honvédség ma már valóban high-tech és modern. Az elavult eszközök cseréjével a fejlesztés teljesítette egy hosszú út első harmadát azzal, hogy például a magyar katona kezében már Magyarországon gyártott csúcstechnológiás kézifegyverek vannak.

A Magyar Honvédség és a katonai életpálya iránt érdeklődők felé fordulva elmondta, hogy a magyar hagyományok nemzeti kincsestárunk legfontosabb értékei, csak úgy, mint a katonai erényeink és értékeink. „Ezeknek az őrzői a mai kor modern bajnokai lesznek azok a fiatalok, akik csatlakoznak hozzánk, közösségünkhöz.” Hozzátette, hogy cserébe kiszámíthatóságot, méltó, a munkaerőpiacon is megfelelő juttatáscsomagot és nem utolsó sorban a haza szolgálatának magasztos dicsőségét nyújtja a honvédség közössége. „Azt szeretném ajánlani a magyar fiataloknak, hogy lépjünk szövetségre, dolgozzunk együtt a jövőben és legyenek aktív részesei ennek a high-tech haderőnek!” – húzta alá.

Tájékoztatója zárásaként Szalay-Bobrovniczky Kristóf felhívta a jelenlévők figyelmét a megújult iranyasereg.hu honlapra, ahol a katonai pálya iránt érdeklődők minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaphatnak.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy szerint hazánk védelménél magasztosabb cél és hivatás nem is létezik. Mint fogalmazott: bár a Magyar Honvédség idén ünnepli fennállásának 175. évfordulóját, a magyarok több, mint ezer éve harcolnak azért, hogy a magyaroknak ne csak otthona, hanem hazája is legyen. A kérdésre, hogy miért is jó katona lenni a Magyar Honvédségben, a Honvéd Vezérkar főnöke azt felelte: „mert jól érzem magam benne!” Mint megjegyezte, az elégedett katona a legjobb toborzó.

A haderőfejlesztés kapcsán kijelentette: folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy mik azok az új technikai vívmányok, amik beilleszthetők a Magyar Honvédség karakterébe. Hozzátette: mindemellett gyorsították a kiképzési eljárásokat és meg kell újítani a gondolkodást is, „hiszen a XXI. századi technológia megköveteli, hogy másképpen alkalmazkodjunk, másképpen használjuk a fegyvereinket. Fel kell készíteni a jövő generációját, erre, az új technológiára.” Ez azért is fontos, mert több kiképzett, bevethető, harcoló katonára van szükség. Ennek érdekében drasztikusan csökkentették a bürokráciát és az adminisztrációt is. A Honvéd Vezérkar főnöke szólt arról is, hogy a biztonsági kihívásokra való felkészült válasz érdekében csökkentették a Magyar Honvédség készenléti szolgálatának reagáló idejét is, amelynek büszkeségre okot adó példáit a magyar társadalom is megismerhette például az afganisztáni kimenekítés, vagy legutóbb a törökországi földrengést követő magyar segítségnyújtás esetében is.

A rendezvényen hivatalosan is bemutatkozott Pálinkás Szilveszter főhadnagy, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonája és Faragó Fanny, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársa, egyúttal a Magyar Honvédség frissen felszerelt önkéntes területvédelmi tartalékosa. A kampány „arcaiként” személyes beszámolóik, történeteik elmesélésével igyekeznek majd bepillantást engedni a katonaélet hétköznapjaiba.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy végül egy új kihívásra hívta fel a figyelmet, ami a Magyar Honvédség Facebook-oldalán indult pár napja. A 175 éves Magyar Honvédség megünneplésére egy 175 kilométeres négyfős csoportokban teljesíthető közösségi futást indított el, amelynek első csoportját Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Pálinkás Szilveszter főhadnagy, illetve az Exatlonból is ismert Rozs Gergely közkatona alkotják majd.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 30., 13:06
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2024. 05. 13., 12:22
Egymást követik a kiképzések a Brave Warrior 2024 többnemzeti gyakorlat során a Bakonyban.
2024. 05. 09., 15:13
Egyhetes gyakorlatukat töltik az „Acélkocka” altisztképzési rendszer általános repülőműszaki üzembentartó altiszt szakmai tanfolyam résztvevői az MH 47. Bázisrepülőtéren, ahol egyebek mellett betekintést nyertek a H145M helikoptereken végzett vizsgálatok munkafolyamatába is.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.