2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka
honvedelem.hu  |  2021. 06. 01., 10:40
Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt május 31-én a Magyar Honvédség Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetek vezetőitől Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka. A Székesfehérváron tartott állománygyűlésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az új parancsnok személyét is megnevezte.

Áder János köztársasági elnök június 1-jei hatállyal - saját kérésére -, Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára, felmentette Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát. A leköszönő parancsnok hétfőn búcsúzott el az állománytól.

A vezérezredes beszédében elmondta, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy három éven át ő lehetett az ország első katonája. Az az időszak - amelyben előbb, mint Honvéd Vezérkar főnök, majd, mint a Magyar Honvédség parancsnoka szolgált - történelmi változásokat indított el. „Három év alatt évtizedeket léptünk előre” - fogalmazott a parancsnok, hozzátéve, hogy ez a siker a Magyar Honvédség Parancsnoksága állományának, a közös akaratnak és a közös gondolkodásnak az eredménye.

„Megmutattuk, hogy a csapat mi vagyunk, és azt is, hogy mekkora erő és lehetőség van ebben a csapatban. Ez a hadsereg a siker kapujában áll, én pedig felemelt fejjel, őszintén kívánom, hogy az állomány minden tagja részese legyen ennek a sikernek. Büszke vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy ezt a honvédséget vezethettem, hogy ilyen nagyszerű, pontosan, tisztességgel, becsülettel dolgozó katonák élére állhattam” – mondta Korom vezérezredes.Az állománygyűlésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter megköszönte Korom Ferenc vezérezredes vezetői munkáját. Mint mondta, ahol a Magyar Honvédség most tart, az ennek a tisztességes, becsületes munkának az eredménye. Emlékeztetett arra, hogy míg Korom vezérezredes legfőbb feladata vezérkarfőnökként a Honvéd Vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium különválasztása, valamint a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) létrehozása volt, addig a Magyar Honvédség parancsnokaként a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elindítását és végrehajtását bízták rá, különös tekintettel a haditechnikai eszközök beszerzésére és rendszerbe állítására. Ennek a feladatának maradéktalanul eleget tett, immár azonban új célokra és feladatokra kell koncentrálni.

Mint fogalmazott, a Magyar Honvédség még csak az út elején tart, de biztos abban, hogy a program végig a kijelölt ütemterv szerint valósul meg. „A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak most a honvédelmi ágát kell erőteljesen aktivizálni. A katonákat, az oktatást, a képzést, a felkészítést, a tartalékos katonák létszámának növelését, a társadalmi kapcsolatok erősítését kell középpontba állítani” – mondta a tárcavezető, megismételve, hogy az új feladatok egyben új szemléletű vezetőt igényelnek, ezért a Magyar Honvédség következő parancsnokának Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a köztársasági elnöknek benyújtott előterjesztésében. Mint mondta, hisz benne, hogy az új parancsnok és az MHP állománya biztosítani fogja a Korom vezérezredes által elindított munka folytonosságát.

Az állománygyűlésen a honvédelmi miniszter tárgyjutalomban részesítette a Magyar Honvédség leköszönő parancsnokát.

További fotókért kattintson a linkre!

Áder János vezérőrnaggyá léptette elő Ruszin-Szendi Romuluszt

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-27 13:23:44
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
2023-03-21 15:21:41
Egy igazán sűrű, de eredményes 2022-es évet tudhat maga mögött a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. Az új magyar fegyvercsalád – a Magyar Honvédség szakembereivel történő – közös fejlesztésével ugyanis korántsem értek véget a feladatok és kihívások.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.