2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka
honvedelem.hu  |  2021. 06. 01., 10:40
Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt május 31-én a Magyar Honvédség Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetek vezetőitől Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka. A Székesfehérváron tartott állománygyűlésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az új parancsnok személyét is megnevezte.

Áder János köztársasági elnök június 1-jei hatállyal - saját kérésére -, Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára, felmentette Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát. A leköszönő parancsnok hétfőn búcsúzott el az állománytól.

A vezérezredes beszédében elmondta, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy három éven át ő lehetett az ország első katonája. Az az időszak - amelyben előbb, mint Honvéd Vezérkar főnök, majd, mint a Magyar Honvédség parancsnoka szolgált - történelmi változásokat indított el. „Három év alatt évtizedeket léptünk előre” - fogalmazott a parancsnok, hozzátéve, hogy ez a siker a Magyar Honvédség Parancsnoksága állományának, a közös akaratnak és a közös gondolkodásnak az eredménye.

„Megmutattuk, hogy a csapat mi vagyunk, és azt is, hogy mekkora erő és lehetőség van ebben a csapatban. Ez a hadsereg a siker kapujában áll, én pedig felemelt fejjel, őszintén kívánom, hogy az állomány minden tagja részese legyen ennek a sikernek. Büszke vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy ezt a honvédséget vezethettem, hogy ilyen nagyszerű, pontosan, tisztességgel, becsülettel dolgozó katonák élére állhattam” – mondta Korom vezérezredes.Az állománygyűlésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter megköszönte Korom Ferenc vezérezredes vezetői munkáját. Mint mondta, ahol a Magyar Honvédség most tart, az ennek a tisztességes, becsületes munkának az eredménye. Emlékeztetett arra, hogy míg Korom vezérezredes legfőbb feladata vezérkarfőnökként a Honvéd Vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium különválasztása, valamint a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) létrehozása volt, addig a Magyar Honvédség parancsnokaként a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elindítását és végrehajtását bízták rá, különös tekintettel a haditechnikai eszközök beszerzésére és rendszerbe állítására. Ennek a feladatának maradéktalanul eleget tett, immár azonban új célokra és feladatokra kell koncentrálni.

Mint fogalmazott, a Magyar Honvédség még csak az út elején tart, de biztos abban, hogy a program végig a kijelölt ütemterv szerint valósul meg. „A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak most a honvédelmi ágát kell erőteljesen aktivizálni. A katonákat, az oktatást, a képzést, a felkészítést, a tartalékos katonák létszámának növelését, a társadalmi kapcsolatok erősítését kell középpontba állítani” – mondta a tárcavezető, megismételve, hogy az új feladatok egyben új szemléletű vezetőt igényelnek, ezért a Magyar Honvédség következő parancsnokának Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a köztársasági elnöknek benyújtott előterjesztésében. Mint mondta, hisz benne, hogy az új parancsnok és az MHP állománya biztosítani fogja a Korom vezérezredes által elindított munka folytonosságát.

Az állománygyűlésen a honvédelmi miniszter tárgyjutalomban részesítette a Magyar Honvédség leköszönő parancsnokát.

További fotókért kattintson a linkre!

Áder János vezérőrnaggyá léptette elő Ruszin-Szendi Romuluszt

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.