2024. 02. 23. péntek
Alfréd
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka
honvedelem.hu  |  2021. 06. 01., 10:40
Elköszönt a Magyar Honvédség parancsnoka

Elköszönt május 31-én a Magyar Honvédség Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetek vezetőitől Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka. A Székesfehérváron tartott állománygyűlésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az új parancsnok személyét is megnevezte.

Áder János köztársasági elnök június 1-jei hatállyal - saját kérésére -, Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára, felmentette Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát. A leköszönő parancsnok hétfőn búcsúzott el az állománytól.

A vezérezredes beszédében elmondta, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy három éven át ő lehetett az ország első katonája. Az az időszak - amelyben előbb, mint Honvéd Vezérkar főnök, majd, mint a Magyar Honvédség parancsnoka szolgált - történelmi változásokat indított el. „Három év alatt évtizedeket léptünk előre” - fogalmazott a parancsnok, hozzátéve, hogy ez a siker a Magyar Honvédség Parancsnoksága állományának, a közös akaratnak és a közös gondolkodásnak az eredménye.

„Megmutattuk, hogy a csapat mi vagyunk, és azt is, hogy mekkora erő és lehetőség van ebben a csapatban. Ez a hadsereg a siker kapujában áll, én pedig felemelt fejjel, őszintén kívánom, hogy az állomány minden tagja részese legyen ennek a sikernek. Büszke vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy ezt a honvédséget vezethettem, hogy ilyen nagyszerű, pontosan, tisztességgel, becsülettel dolgozó katonák élére állhattam” – mondta Korom vezérezredes.



Az állománygyűlésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter megköszönte Korom Ferenc vezérezredes vezetői munkáját. Mint mondta, ahol a Magyar Honvédség most tart, az ennek a tisztességes, becsületes munkának az eredménye. Emlékeztetett arra, hogy míg Korom vezérezredes legfőbb feladata vezérkarfőnökként a Honvéd Vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium különválasztása, valamint a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) létrehozása volt, addig a Magyar Honvédség parancsnokaként a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elindítását és végrehajtását bízták rá, különös tekintettel a haditechnikai eszközök beszerzésére és rendszerbe állítására. Ennek a feladatának maradéktalanul eleget tett, immár azonban új célokra és feladatokra kell koncentrálni.

Mint fogalmazott, a Magyar Honvédség még csak az út elején tart, de biztos abban, hogy a program végig a kijelölt ütemterv szerint valósul meg. „A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak most a honvédelmi ágát kell erőteljesen aktivizálni. A katonákat, az oktatást, a képzést, a felkészítést, a tartalékos katonák létszámának növelését, a társadalmi kapcsolatok erősítését kell középpontba állítani” – mondta a tárcavezető, megismételve, hogy az új feladatok egyben új szemléletű vezetőt igényelnek, ezért a Magyar Honvédség következő parancsnokának Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a köztársasági elnöknek benyújtott előterjesztésében. Mint mondta, hisz benne, hogy az új parancsnok és az MHP állománya biztosítani fogja a Korom vezérezredes által elindított munka folytonosságát.

Az állománygyűlésen a honvédelmi miniszter tárgyjutalomban részesítette a Magyar Honvédség leköszönő parancsnokát.

További fotókért kattintson a linkre!

Áder János vezérőrnaggyá léptette elő Ruszin-Szendi Romuluszt

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024. 02. 14., 13:34
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024. 02. 09., 11:15
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024. 02. 06., 11:13
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
2024-01-30 16:04:02
A közelmúltban jelentették be, hogy amerikai részről jóváhagyták további UH-60M Black Hawk típusú, közepes, többfeladatú szállító helikopterek eladását a típust már üzemeltető Horvátország számára.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.
2024. 02. 21., 13:18
Külszolgálati feladataik befejezése előtt ünnepség keretében vehették át a békefenntartásért járó érdemjeleiket az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) szolgáló magyar és lengyel katonák.
2024. 02. 20., 15:31
A bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás mellett az alapszerződés 5. pontja, ami meghatározó, mondta el Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2024. 02. 19., 15:54
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport híradó szakállománya felkészítését hajtották végre februárban a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.