2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hamarosan magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák

Hamarosan magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák
Art of WAR  |  2018. 06. 05., 12:13

Magyarországon újraindulhat a kézifegyvergyártás, licenc alapján külföldön bevált fegyverek összeszerelése történhet Magyarországon – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter már korábban bejelentette, hogy 2024-re megduplázódik a honvédelem költségvetése és a újraindulhat a magyar fegyvergyártás is. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében modernizálják a műszaki eszközöket, a fegyverrendszereket. a NATO-nak tett szövetségesi vállalás alapján 2024-re el kell érni a GDP-arányos 2 százalékos ráfordítást. A honvédelmi és haderőfejlesztési program komplex irányt szabott a Magyar Honvédségnek, ebben a haderőfejlesztési rész a haditechnikai technológiai fejlesztéseket tartalmazza, amelyeket nemzetközi együttműködésben próbáljuk megvalósítani – fogalmazott Szabó István.

Magyarországon nagy hagyományai vannak a fegyvergyártásnak, de úgy gondoltuk, hogy külföldön már bevált kézifegyverek gyártásával szeretnénk felfuttatni a fegyvergyártást – mondta az államtitkár. Hozzátette: az állami forrásokból létrejövő gyártókapacitás kialakításával a Magyar Honvédség jövőbeli igényeit elégítenék ki, valamint a külföldi piacokon is megjelenhetünk.

Szabó István kiemelte: nem rosszak a Magyar Honvédség által használt fegyverek, de az idő eljárt felettük, a technológiai fejlődésnek meg kell jelennie a katonák fegyverzetében: ezt szeretnénk modern, minden követelményeknek megfelelő fegyverekkel pótolni.

Szabó István elmondta: a Magyar Honvédség további fejlesztéseket tervez a kibertámadások elleni védekezés megerősítésre. Nemcsak honvédségi feladatról van szó, hanem az egész országra kiterjedő védekezésről. Elismerte, hogy a Magyar Honvédségen belül nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges szakembergárda, akiket ezért a civil szférából kell megszólítani. Ennek anyagi vonzatáról elmondta, hogy igazodni kell a versenypiaci körülményekhez és megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy a szakembereket meg tudják fizetni.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK