2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HMFEST - Interaktív témafesztivál Zsámbékon, a volt Légvédelmi Rakétabázison

HMFEST - Interaktív témafesztivál Zsámbékon, a volt Légvédelmi Rakétabázison
Art of WAR  |  2021. 09. 22., 13:29

8 év küzdelmes, de kitartó közös munka eredményeképpen sok lelkes hagyományőrző alakulat, állami szervek és elhivatott magángyűjtő közreműködésével a HMFEST mára az ország egyik legelismertebb hadi hagyományőrző témafesztiváljaként lehet a köztudatban.

2021-ben, emléket állítva az 1951-1991-ig szeptember 29-ére eső, a hazát szolgáló „Magyar Néphadsereg, majd Fegyveres Erők” napjának a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület a fővároshoz közeli volt légvédelmi Rakétabázison Zsámbékon, valamint a volt laktanya területén, egy közel 20 hektáros területen 7. alkalommal rendezi meg 2021. szeptember 25. és szeptember 26. között, a már közismert családi és gyermek programokkal egybekötött látványos hagyományőrző katonai parádéját, a VII. Hadikultúra és Military Fesztivált.

A rendezvény évről évre formálódott, csiszolódott és a múzeumok, szakmai szervezetek lelkes hadi hagyományőrző baráti társaságok, veterán hadi jármű gyűjtők segítségével a magyar hadtörténelem hiteles interaktív bemutatására törekedett, kialakítva ezzel a híres dél-angliai „háború és béke show” mintájára egy nem mindennapi katonaromantikával bőven átitatott témafesztivál hangulatát.

Látogasson ki családjával Ön is, és élje át Magyarország 1000 éves hadtörténetét, a jelentősebb hadikorok statikus és dinamikus interaktív bemutatásán, légi támogatással megfűszerezett II. világháborús hadijátékain és a páratlan gyűjtemények, leletek bemutatásán keresztül!

A rendezvényen a repülés rajongói is találhatnak majd érdekes programokat, ezekről társlapunkon számoltunk be!

Bővebben: www.hmfest.hu

Közösségi oldala: www.facebook.com/hmfest.hu

Esemény oldala: www.facebook.com/events/1000975904030113

Részletes program: http://hmfest.hu/reszletes-programok

Fesztivál térkép: http://hmfest.hu/fesztival-terkep

Belépéssel kapcsolatos információk látogatóknak: http://hmfest.hu/jegyvasarlas

-------------------------------------------

A rendezvény védnökei:

Dr. Benkő Tibor - honvédelmi miniszter

Könczöl Ferenc ezredes - MH12. Arrabona Légvédelmi rakétaezred parancsnoka

Lezsák Sándor - az Országgyűlés alelnöke

Menczer Tamás - A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára

Dr. Maróth Gáspár - védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos

Horváth László - Zsámbék város polgármestere

Pintér Csaba - a Pintér Művek tulajdonosa

Tiszteletbeli örökös posztumusz védnökeink:

† Sáry László - hagyományőrző, military jármű gyűjtő

† vitéz Szentiványi János - rehabilitált II. vh-s repülő alezredes

† vitéz Frankó Endre - rehabilitált II. vh-s repülő főhadnagy

Forrás: http://hmfest.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 14., 15:51
Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
2024. 05. 09., 15:29
Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 05. 21., 16:29
A NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ 2010 óta szervezi meg éves Locked Shields gyakorlatát. Magyarország az idén is sikeresen képviseltette magát a nemzetközi megmérettetésen, mely ezúttal négy napon át, 40 ország 18 csapatának, közel négyezer szakértőjének részvételével zajlott. A magyar csapat az előkelő negyedik helyen zárt.
2024. 04. 29., 15:46
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-23 11:46:14
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 28., 13:51
Az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság nyílt napján a nullponti lő- és gyakorlóteret, a legújabb haditechnikákat, valamint az épülő NATO-bázist mutatták be a környékbeli lakosoknak, május 24-én.
2024. 05. 24., 11:37
A hasonló kihívások, a közös geopolitikai helyzet miatt – főleg veszély esetén – létfontosságú a hatékony és baráti együttműködés. Többek között ennek jegyében tartottak szlovén-magyar határmenti vezérkarfőnöki találkozót a Rheinmetall-gyárban, Zalaegerszegen, május 23-án.
2024. 05. 22., 10:22
Láttál már testközelből Gidránt? Szívesen hallanál a katonák mindennapjairól? Megismerkednél a Magyar Honvédség modern, high-tech haditechnikai eszközeivel két napon keresztül? Akkor ne hagyd ki a honvédelmi családi napot! Látogass el május 25-26-án, szombaton és vasárnap a Bálna Honvédelmi Központba és a Nehru-parkba!
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!