2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korszerű eszközökkel oktatják az elektronikai hadviselést

Korszerű eszközökkel oktatják az elektronikai hadviselést
2020. 01. 29., 15:01
Korszerű eszközökkel oktatják az elektronikai hadviselést

Bemutatták az Elektronikai hadviselés szimulátor szakkabinetet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Elektronikai Hadviselés Tanszékén.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében indított Elektronikai Hadviselés fejlesztés részeként kialakított laborban korszerű eszközökön sajátíthatók el a rádióelektronikai felderítés és zavarás módszerei.

A HHK vezetői és érdeklődő szakmai állománya részére szervezett bemutatón Kajári Ferenc dandártábornok, a fejlesztési program szakmai felügyeletét ellátó Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökség csoportfőnöke arról beszélt: a 2016-os előkészítés után egy évvel indult el a Magyar Honvédség elektronikai hadviselés fejlesztési programja, amelynek célja a rádióelektronikai felderítő és zavaró képesség megújítása.

A szakkabinetnek helyet adó teremben elhelyezett szimulátor rendszerben három iránymérő, valamint egy zavaró, parancsnoki és tanári munkaállomás kapott helyet, illetve egy olyan kivetítő, amelyen bármelyik munkaállomás aktuális képe is megjeleníthető. Ezek működését mutatták be az eseményen. A szimulációk a valós katonai gyakorlatok rádióforgalmazásának hangfájljai segítségével tehetők élethűbbé. A bemutatón a 40-90 MHz-es tartományban üzemelő, különböző modulációkat és üzemmódokat alkalmazó harcászati rádióhálók és sugárzó rádióadó felderítését és zavarását szimulálták a szakemberek.

Mint elhangzott: 2019 szeptembere óta zajlik az új elektronikai hadviselés rendszert oktató, kiképző és üzemeltető állomány felkészítése, első körben 36 kezelő és négy altisztjelölt hallgatót vontak be az oktatásba. Az új rendszer beszállítása a tervek szerint idén februárban kezdődik.

Az új szakkabinet a jövőben gyakorlatorientált képzési helyszínként támogatja majd a honvédtiszt- és altiszt jelöltek, valamint a Magyar Honvédség szakállományának felkészítését az új generációs haditechnikai eszközrendszer kezelésével kapcsolatos feladatok ellátására, a különböző munkafolyamatok begyakorlására a legváltozatosabb harcászati helyzetekben.

A bemutatót egy későbbi időpontban a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezetői is megtekintik majd.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-27 13:23:44
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.