2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka

Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka
Art of WAR  |  2021. 12. 20., 12:17
Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka a látogatás során egyeztetett az ENSZ békefenntartó misszió (MINUSMA) megbízott parancsnokával, valamint ellátogatott az EUTM Mali Missziójának bázisára is Bamakoba. A látogatáson részt vett dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

A Magyar Honvédség parancsnoka elsőként Paul Ndiaye vezérőrnaggyal folytatott megbeszéléseket. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a találkozón elmondta, hogy Magyarországnak is fel kell készülnie a közös biztonság- és védelempolitika markánsabb megjelenésére, ami várhatóan hazánk EU katonai szerepvállalásának növekedésével fog járni. „2024 második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, ezért fel kell készülni a bilaterális és regionális – kiemelten V4 – partnerektől érkező együttműködési kezdeményezések vizsgálatára és teljesítésére is” - tette hozzá az altábornagy.

A Magyar Honvédség parancsnoka az EU Kiképző Misszió bamakoi bázisára is ellátogatott, ahol a Jochen DEUER és Christian RIENER dandártábornokokkal folytatott tárgyaláson beszámolt arról, hogy a honvédség a magyar parlament döntése értelmében támogatja az afrikai Száhel-övezet stabilitása érdekében megvalósuló többnemzeti katonai alakulatot. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: a TAKUBA alkalmi harci kötelékben történő magyar katonai szerepvállalás minden jogi feltétele teljesült, az előkészítő törzs pedig már megkezdte a misszióban résztvevő katonák élet- és munkafeltételeinek kialakítását az afrikai országban. A parancsnok a hivatalos látogatás során ellátogatott az EUTM Mali Missziójának bázisára, ahol állománygyűlést tartott az afrikai országban szolgáló magyar katonáknak. Beszédében kiemelte: a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai sikeresek, és a magyar katonáknak Maliban is fontos szerepük van az európai terrorfenyegetések és a migráció megakadályozásában.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.