2023. 05. 29. hétfő
Magdolna
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka

Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka
Art of WAR  |  2021. 12. 20., 12:17
Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka a látogatás során egyeztetett az ENSZ békefenntartó misszió (MINUSMA) megbízott parancsnokával, valamint ellátogatott az EUTM Mali Missziójának bázisára is Bamakoba. A látogatáson részt vett dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

A Magyar Honvédség parancsnoka elsőként Paul Ndiaye vezérőrnaggyal folytatott megbeszéléseket. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a találkozón elmondta, hogy Magyarországnak is fel kell készülnie a közös biztonság- és védelempolitika markánsabb megjelenésére, ami várhatóan hazánk EU katonai szerepvállalásának növekedésével fog járni. „2024 második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, ezért fel kell készülni a bilaterális és regionális – kiemelten V4 – partnerektől érkező együttműködési kezdeményezések vizsgálatára és teljesítésére is” - tette hozzá az altábornagy.

A Magyar Honvédség parancsnoka az EU Kiképző Misszió bamakoi bázisára is ellátogatott, ahol a Jochen DEUER és Christian RIENER dandártábornokokkal folytatott tárgyaláson beszámolt arról, hogy a honvédség a magyar parlament döntése értelmében támogatja az afrikai Száhel-övezet stabilitása érdekében megvalósuló többnemzeti katonai alakulatot. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: a TAKUBA alkalmi harci kötelékben történő magyar katonai szerepvállalás minden jogi feltétele teljesült, az előkészítő törzs pedig már megkezdte a misszióban résztvevő katonák élet- és munkafeltételeinek kialakítását az afrikai országban. A parancsnok a hivatalos látogatás során ellátogatott az EUTM Mali Missziójának bázisára, ahol állománygyűlést tartott az afrikai országban szolgáló magyar katonáknak. Beszédében kiemelte: a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai sikeresek, és a magyar katonáknak Maliban is fontos szerepük van az európai terrorfenyegetések és a migráció megakadályozásában.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-21 15:21:41
Egy igazán sűrű, de eredményes 2022-es évet tudhat maga mögött a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. Az új magyar fegyvercsalád – a Magyar Honvédség szakembereivel történő – közös fejlesztésével ugyanis korántsem értek véget a feladatok és kihívások.
2023-03-17 12:18:01
A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.
2023. 05. 09., 11:12
Izgalmas honvédelmi kiállítás és interaktív tér nyílik a Bálnában épülő honvédelmi központban május 9-én!

  JETfly Magazin

2023. május 26-án, pénteken, ismét kinyitotta kapuit a spotterek előtt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, ahol több újdonság is várta a repülőgépek fotósait. Mutatjuk Olvasóinknak a helyszínen készült felvételeket!