2023. 10. 01.
Malvin
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál

Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál
Art of WAR  |  2020. 07. 09., 15:38
Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében épülő MH Logisztikai Raktárbázis építkezési munkálatait tekintette meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter 2020. július 7-én, Szentkirályszabadján.

A tárca vezetőjét Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese fogadta. A 6 hektáros területen elhelyezkedő, 20 ezer négyzetméteres, 10 méteres tiszta belmagasságú, magas tárolású raktárépület és a hozzá tartozó melléképületek bejárása után Benkő Tibor elmondta: a koronavírus-járvány országunkban is sok esetben befolyásolta a gazdasági tevékenységet és egyéb beruházásokat, azonban a raktárbázis építkezési munkálataira nem volt hatással. A kivitelezők az előre meghatározott ütemterv szerint haladtak az objektum építésével, így az a decemberi határidőig el is készül. A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Szentkirályszabadján található gyakorló- és lőtér mellett felépülő raktárbázis a katonai szervezetek logisztikai és anyagi ellátását, eszközeik tárolását, kezelését biztosítja majd. A tárca vezetője hozzátette: az objektum emellett arra is alkalmas, hogy a NATO-erők befogadó nemzeti támogatásának egyes feladatait ellássa, a beérkező NATO-kötelékeket fogadja és kiszolgálja.

Az MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét 2019. október 8-án tették le. A háromnegyed éve tartó munkálatok során számos melléképületet is építettek, így a területen megfelelő körülmények között nyílik lehetőség karbantartási, javítási és logisztikai kiszolgáló feladatok ellátására is. A bázisra érkező és ott munkavégzést folytató járművek számára javítóműhelyek és gépjárműmosók is rendelkezésre állnak majd. A 21. század technikai és logisztikai elvárásainak megfelelő raktárbázist az infrastruktúra műszaki átadása után látják el raktártechnológiai és raktárirányítási rendszerekkel, majd megkezdődik a bázis anyagokkal történő feltöltése.

 

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK