2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál

Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál
Art of WAR  |  2020. 07. 09., 15:38
Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében épülő MH Logisztikai Raktárbázis építkezési munkálatait tekintette meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter 2020. július 7-én, Szentkirályszabadján.

A tárca vezetőjét Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese fogadta. A 6 hektáros területen elhelyezkedő, 20 ezer négyzetméteres, 10 méteres tiszta belmagasságú, magas tárolású raktárépület és a hozzá tartozó melléképületek bejárása után Benkő Tibor elmondta: a koronavírus-járvány országunkban is sok esetben befolyásolta a gazdasági tevékenységet és egyéb beruházásokat, azonban a raktárbázis építkezési munkálataira nem volt hatással. A kivitelezők az előre meghatározott ütemterv szerint haladtak az objektum építésével, így az a decemberi határidőig el is készül. A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Szentkirályszabadján található gyakorló- és lőtér mellett felépülő raktárbázis a katonai szervezetek logisztikai és anyagi ellátását, eszközeik tárolását, kezelését biztosítja majd. A tárca vezetője hozzátette: az objektum emellett arra is alkalmas, hogy a NATO-erők befogadó nemzeti támogatásának egyes feladatait ellássa, a beérkező NATO-kötelékeket fogadja és kiszolgálja.

Az MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét 2019. október 8-án tették le. A háromnegyed éve tartó munkálatok során számos melléképületet is építettek, így a területen megfelelő körülmények között nyílik lehetőség karbantartási, javítási és logisztikai kiszolgáló feladatok ellátására is. A bázisra érkező és ott munkavégzést folytató járművek számára javítóműhelyek és gépjárműmosók is rendelkezésre állnak majd. A 21. század technikai és logisztikai elvárásainak megfelelő raktárbázist az infrastruktúra műszaki átadása után látják el raktártechnológiai és raktárirányítási rendszerekkel, majd megkezdődik a bázis anyagokkal történő feltöltése.

 

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 03., 15:52
Ünnepi sorakozót és emléktábla avatást tartottak az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred megalakulása alkalmából március 1-jén, szerdán. Egyúttal megnyitották a Hadikikötőben található hajózástörténeti kiállítást is, ahol a látogatók megismerhetik a folyamőrség történetét.
2023. 03. 03., 13:10
1939. szeptember 10-én, még csak kilenc napja tartott a II. világháború, amikor a Royal Navy elvesztette első hajóját, a HMS Oxley tengeralattjárót. A történteket nemcsak tragikussá, hanem felettébb kínossá is tette, hogy az egyébként már eléggé elavultnak számító egységet nem egy német U-Boot küldte a tenger fenekére, hanem egy másik brit tengeralattjáró, a HMS Triton.
2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023-02-14 09:11:19
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023-02-09 10:25:02
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 29., 09:41
Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajós katonái március 27-én végrehajtották a Mosoni-Duna felderítését egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész járőrhajóval.
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.