2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg

Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg
honvedelem.hu  |  2020. 12. 16., 14:45
Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg

A Rheinmetall vállalat düsseldorfi központjában december 15-én, kedden írták alá azt a kutatás-fejlesztési megállapodást, amely alapján magyar részvétellel kezdődhet majd meg egy modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása.

Az erről szóló dokumentumot magyar részről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, míg a Rheinmetall részéről Armin Papperger, a cég elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

Armin Papperger ismét a magyar kormány rugalmasságát, kezdeményezőkészségét és gyors problémamegoldó képességeit emelte ki, ami a Lynx-programhoz hasonlóan hatékony és produktív tárgyalásokat eredményezett. Mint a magyar delegáció számára tartott, részletes bemutatón is többször elhangzott: a Magyar Honvédség az igényeinek megfelelően „válogathat” a Rheinmetall Defence által kínált megoldások, lehetőségek közül. Fontos ugyanakkor azt is kiemelni - tette hozzá a vezérigazgató -, hogy közös vállalatokkal, a magyar és a német fél egyenrangú munkájával történhet meg az egyes haditechnikai eszközök, rendszerek, fegyverek beszerzése és legyártása.

Armin Papperger emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyártás mellett igen komoly kutatási-fejlesztési és tesztelési képességeket is kiépítenek Magyarországon. Ennek köszönhetően a magyar haderő olyan eszközökkel, harcjárművekkel gazdagodhat majd, amelyek tökéletesen megfelelnek a honvédség igényeinek.

Maróth Gáspár az aláírást követően elmondta: a Rheinmetall legújabb, forradalmian új technológiákra épülő, gumikerekes harcjárművének tervei készülhetnek el Magyarországon, illetve részben Zalaegerszegen. Az elképzelések szerint kaposvári végszereléssel történhet majd meg a járművek gyártása, külföldi megrendelők számára is. Mint a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos leszögezte: ezzel Magyarország a világ élvonalába tartozó fejlesztési és gyártási folyamatokba kapcsolódhat be.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!