2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg

Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg
honvedelem.hu  |  2020. 12. 16., 14:45
Modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása kezdődhet meg

A Rheinmetall vállalat düsseldorfi központjában december 15-én, kedden írták alá azt a kutatás-fejlesztési megállapodást, amely alapján magyar részvétellel kezdődhet majd meg egy modern, gumikerekes harcjármű fejlesztése és gyártása.

Az erről szóló dokumentumot magyar részről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, míg a Rheinmetall részéről Armin Papperger, a cég elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

Armin Papperger ismét a magyar kormány rugalmasságát, kezdeményezőkészségét és gyors problémamegoldó képességeit emelte ki, ami a Lynx-programhoz hasonlóan hatékony és produktív tárgyalásokat eredményezett. Mint a magyar delegáció számára tartott, részletes bemutatón is többször elhangzott: a Magyar Honvédség az igényeinek megfelelően „válogathat” a Rheinmetall Defence által kínált megoldások, lehetőségek közül. Fontos ugyanakkor azt is kiemelni - tette hozzá a vezérigazgató -, hogy közös vállalatokkal, a magyar és a német fél egyenrangú munkájával történhet meg az egyes haditechnikai eszközök, rendszerek, fegyverek beszerzése és legyártása.

Armin Papperger emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyártás mellett igen komoly kutatási-fejlesztési és tesztelési képességeket is kiépítenek Magyarországon. Ennek köszönhetően a magyar haderő olyan eszközökkel, harcjárművekkel gazdagodhat majd, amelyek tökéletesen megfelelnek a honvédség igényeinek.

Maróth Gáspár az aláírást követően elmondta: a Rheinmetall legújabb, forradalmian új technológiákra épülő, gumikerekes harcjárművének tervei készülhetnek el Magyarországon, illetve részben Zalaegerszegen. Az elképzelések szerint kaposvári végszereléssel történhet majd meg a járművek gyártása, külföldi megrendelők számára is. Mint a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos leszögezte: ezzel Magyarország a világ élvonalába tartozó fejlesztési és gyártási folyamatokba kapcsolódhat be.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-05-25 16:19:43
A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 08., 10:49
Gyors lefolyású gyakorlatok, amelyeken nemcsak a szárazföldi és légierő haderőnem alakulatai és katonái, hanem a tartalékosok is részt vettek.
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.