2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma
honvedelem.hu  |  2021. 11. 22., 16:35
Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

„Egyszerre kívánjuk növelni a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságát és a harcoló katonák létszámát. Új lövészzászlóaljak felállításával részben vissza fogunk térni azokba a megyékbe, ahol jelenleg nincs katonai alakulat” - hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a XXIX. Katonanemzedéki Találkozón, november 19-én, Balatonakarattyán.

Hazánkban jelenleg kilenc megyében nincs katonai alakulat. Akad köztük viszont olyan megye, amelynek szülöttjei közül jelenleg háromezren szolgálnak a Magyar Honvédségben. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kötetlen beszélgetés során többek között arról tájékoztatta a Katonanemzedéki Találkozó résztvevőit, hogy a Magyar Honvédség olyan megyékben tervezi új alakulatok létrehozását, ahol jelenleg nincs katonai alakulat. Mint mondta: logikus lépés olyan helyen új alakulatokat létrehozni, ahol sokan szeretnének katonaként szolgálni, de jelenleg erre helyben nincs lehetőségük. Márpedig a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program mentén a szolgálat feltételei, körülményei egyre jobbak és jobbak.

„Ez a program immár nem vágyálom. Mindenki láthatta, hogy a tervek megvalósulnak. Nagyon régen, vagy talán soha nem történt meg az, hogy egyszerre cseréljünk le ennyi haditechnikai eszközt” – utalt a parancsnok például a teljesen megújult helikopter-flottára. Ugyanakkor számos más területen is fejlődni kell. A fő cél az, hogy ésszerű átszervezéssel, belső szabályzók módosításával, a rendszer működésének egyszerűsítésével lehetőség szerint csökkentsék a bürokrácia létszámát, és ezáltal növelni a harcoló állomány létszámát. Ebben a folyamatban – vélte dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy – mindig a józan ész és az egyszerűsítés a vezérelv. Tervei szerint a Magyar Honvédség belső működési rendjének átformálása az élelmezési normáktól kezdve, a különböző külön juttatásokon át, az egyes beosztások betöltéséhez szükséges követelményekig bezárólag, sok szegmenst fog érinteni.

Kiemelte: szükség van az infrastruktúra, a laktanyák modernizálására, miként a tervek között szerepel a tiszti klubok, tiszti kaszinók újbóli életre hívása is.

A nyugállományú katonákról szólva elhangzott: ők tudják a legjobban motiválni a fiatal generációt; a pályára történő orientációban kiemelt szerepük van.

A Magyar Honvédség parancsnoka leszögezte: nem kérdőjelezheti meg senki a Magyar Néphadseregben szolgált katonák magas szintű szakmai képességeit, elhivatottságát, a régi hadseregről a társadalom sajnos vegyes képet alakított ki. Mint mondta, a professzionális Magyar Honvédség ezt nem engedheti meg magának, mert ha elvész a társadalom támogatottsága, akkor a jó irányba indult, nagy lendülettel haladó fejlődés is megáll. Ez pedig veszélyezteti az ország biztonságát.

További fotókat a linkre kattintva találhatnak Olvasóink!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
2023-01-27 09:56:50
Hideg is, látni is alig lehet a felszín alatt, de a muszáj nagy úr. Márpedig gyakorolni muszáj még téli körülmények között is, éppen ezért hódítják meg évről-évre a csongrádi Holt-Tisza olykor fagyott, máskor „csak” roppant hideg vizét az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonabúvárai.
2023-01-20 13:31:49
Az I. világháborút megelőző évtizedekben az egyre erősödő Németország hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy egyenrangú világhatalommá váljon a fénykorát élő Brit Birodalommal. Versengésük egyik legfőbb színtere a haditengerészet volt, így a német mérnökök tudásuk legjavát beleadva, kiváló hadihajók sorát alkották meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 29., 09:41
Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajós katonái március 27-én végrehajtották a Mosoni-Duna felderítését egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész járőrhajóval.
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.