2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma
honvedelem.hu  |  2021. 11. 22., 16:35
Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

„Egyszerre kívánjuk növelni a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságát és a harcoló katonák létszámát. Új lövészzászlóaljak felállításával részben vissza fogunk térni azokba a megyékbe, ahol jelenleg nincs katonai alakulat” - hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a XXIX. Katonanemzedéki Találkozón, november 19-én, Balatonakarattyán.

Hazánkban jelenleg kilenc megyében nincs katonai alakulat. Akad köztük viszont olyan megye, amelynek szülöttjei közül jelenleg háromezren szolgálnak a Magyar Honvédségben. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kötetlen beszélgetés során többek között arról tájékoztatta a Katonanemzedéki Találkozó résztvevőit, hogy a Magyar Honvédség olyan megyékben tervezi új alakulatok létrehozását, ahol jelenleg nincs katonai alakulat. Mint mondta: logikus lépés olyan helyen új alakulatokat létrehozni, ahol sokan szeretnének katonaként szolgálni, de jelenleg erre helyben nincs lehetőségük. Márpedig a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program mentén a szolgálat feltételei, körülményei egyre jobbak és jobbak.

„Ez a program immár nem vágyálom. Mindenki láthatta, hogy a tervek megvalósulnak. Nagyon régen, vagy talán soha nem történt meg az, hogy egyszerre cseréljünk le ennyi haditechnikai eszközt” – utalt a parancsnok például a teljesen megújult helikopter-flottára. Ugyanakkor számos más területen is fejlődni kell. A fő cél az, hogy ésszerű átszervezéssel, belső szabályzók módosításával, a rendszer működésének egyszerűsítésével lehetőség szerint csökkentsék a bürokrácia létszámát, és ezáltal növelni a harcoló állomány létszámát. Ebben a folyamatban – vélte dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy – mindig a józan ész és az egyszerűsítés a vezérelv. Tervei szerint a Magyar Honvédség belső működési rendjének átformálása az élelmezési normáktól kezdve, a különböző külön juttatásokon át, az egyes beosztások betöltéséhez szükséges követelményekig bezárólag, sok szegmenst fog érinteni.

Kiemelte: szükség van az infrastruktúra, a laktanyák modernizálására, miként a tervek között szerepel a tiszti klubok, tiszti kaszinók újbóli életre hívása is.

A nyugállományú katonákról szólva elhangzott: ők tudják a legjobban motiválni a fiatal generációt; a pályára történő orientációban kiemelt szerepük van.

A Magyar Honvédség parancsnoka leszögezte: nem kérdőjelezheti meg senki a Magyar Néphadseregben szolgált katonák magas szintű szakmai képességeit, elhivatottságát, a régi hadseregről a társadalom sajnos vegyes képet alakított ki. Mint mondta, a professzionális Magyar Honvédség ezt nem engedheti meg magának, mert ha elvész a társadalom támogatottsága, akkor a jó irányba indult, nagy lendülettel haladó fejlődés is megáll. Ez pedig veszélyezteti az ország biztonságát.

További fotókat a linkre kattintva találhatnak Olvasóink!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 23., 11:17
Az összecsukható konténereket fejlesztő és gyártó, magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. kanadai leányvállalata, valamint a vízkezeléssel foglalkozó kanadai Innocorps által vezetett Circular City konzorcium nyerte el a Kanadai Védelmi Minisztérium (DND) Védelmi és Biztonsági Innovációs Programja (IDEaS) által kiírt Pop-Up City verseny kétmillió dolláros fődíját – közölte a Continest az MTI-vel.
2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 11. 16., 13:09
„Bemutattuk, hogy a Magyar Honvédség felkészült, képes angol nyelven műveletet vezetni és olyan új típusú, új gondolkodásmódot igénylő eszközt is rendszerbe tud állítani, mint amilyen a PzH 2000-es” – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke Bakonykútiban, november 15-én, szerdán.
2023. 11. 16., 10:02
Észak-Korea 2023. szeptember 6-án bocsátott vízre egy erősen módosított Romeo-osztályú tengeralattjárót a sinpói Pongdae Tengeralattjáró Gyárban. A Hero Kim-Gun-ok jellegzetessége, hogy alaposan megnagyobbított tornyába tíz rakétaindító csövet telepítettek, amelyekből legalább két különböző típusú fegyver bocsátható fel.
2023-11-10 11:24:53
Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek. Az alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal.
2023-10-31 14:21:36
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
2023-10-27 11:26:24
„Nincs nemzeti szuverenitás, nincs biztonság és nincs honvédelem jól működő, földi telepítésű légvédelmi rendszerek nélkül” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NASAMS légvédelmi rakétarendszer ünnepélyes átadóünnepségén, Győrben, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél, október 26-án.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 06., 10:20
A vezérezredes tájékoztatása szerint a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy az alakulatoknak önállóan, akár váratlan helyzeteket is megoldva kellett gyakorolniuk az országvédelmi feladatokat együttműködve a közigazgatással és a NATO-erőkkel.
2023. 12. 05., 15:36
A szakkiképzés területén szolgálók számára megtartott állománygyűlésen Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének arról beszélt, hogy jelentősen változik a Magyar Honvédség kiképzési programja, annak metódusa.
2023. 12. 04., 09:56
Fegyvernemi ünnepéhez közeledve – az MH Légierő Parancsnoksággal közösen – szakmai konferenciát rendezett az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred december 1-jén.
2023. 11. 30., 10:06
A helyszín ismét Hollandia, Maastrich közvetlen és kicsit távolabbi környéke, ahol a tiszta, rendezett kisvárosok közterein a háborús relikviák is helyet kaptak és a városkép szerves részei lettek.

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.