2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

Növekedni fog a harcoló katonák létszáma
honvedelem.hu  |  2021. 11. 22., 16:35
Növekedni fog a harcoló katonák létszáma

„Egyszerre kívánjuk növelni a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságát és a harcoló katonák létszámát. Új lövészzászlóaljak felállításával részben vissza fogunk térni azokba a megyékbe, ahol jelenleg nincs katonai alakulat” - hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a XXIX. Katonanemzedéki Találkozón, november 19-én, Balatonakarattyán.

Hazánkban jelenleg kilenc megyében nincs katonai alakulat. Akad köztük viszont olyan megye, amelynek szülöttjei közül jelenleg háromezren szolgálnak a Magyar Honvédségben. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kötetlen beszélgetés során többek között arról tájékoztatta a Katonanemzedéki Találkozó résztvevőit, hogy a Magyar Honvédség olyan megyékben tervezi új alakulatok létrehozását, ahol jelenleg nincs katonai alakulat. Mint mondta: logikus lépés olyan helyen új alakulatokat létrehozni, ahol sokan szeretnének katonaként szolgálni, de jelenleg erre helyben nincs lehetőségük. Márpedig a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program mentén a szolgálat feltételei, körülményei egyre jobbak és jobbak.

„Ez a program immár nem vágyálom. Mindenki láthatta, hogy a tervek megvalósulnak. Nagyon régen, vagy talán soha nem történt meg az, hogy egyszerre cseréljünk le ennyi haditechnikai eszközt” – utalt a parancsnok például a teljesen megújult helikopter-flottára. Ugyanakkor számos más területen is fejlődni kell. A fő cél az, hogy ésszerű átszervezéssel, belső szabályzók módosításával, a rendszer működésének egyszerűsítésével lehetőség szerint csökkentsék a bürokrácia létszámát, és ezáltal növelni a harcoló állomány létszámát. Ebben a folyamatban – vélte dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy – mindig a józan ész és az egyszerűsítés a vezérelv. Tervei szerint a Magyar Honvédség belső működési rendjének átformálása az élelmezési normáktól kezdve, a különböző külön juttatásokon át, az egyes beosztások betöltéséhez szükséges követelményekig bezárólag, sok szegmenst fog érinteni.

Kiemelte: szükség van az infrastruktúra, a laktanyák modernizálására, miként a tervek között szerepel a tiszti klubok, tiszti kaszinók újbóli életre hívása is.

A nyugállományú katonákról szólva elhangzott: ők tudják a legjobban motiválni a fiatal generációt; a pályára történő orientációban kiemelt szerepük van.

A Magyar Honvédség parancsnoka leszögezte: nem kérdőjelezheti meg senki a Magyar Néphadseregben szolgált katonák magas szintű szakmai képességeit, elhivatottságát, a régi hadseregről a társadalom sajnos vegyes képet alakított ki. Mint mondta, a professzionális Magyar Honvédség ezt nem engedheti meg magának, mert ha elvész a társadalom támogatottsága, akkor a jó irányba indult, nagy lendülettel haladó fejlődés is megáll. Ez pedig veszélyezteti az ország biztonságát.

További fotókat a linkre kattintva találhatnak Olvasóink!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.