2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Online toborzás: új képesség a Magyar Honvédségben

Online toborzás: új képesség a Magyar Honvédségben
Art of WAR  |  2020. 12. 07., 16:02
Online toborzás: új képesség a Magyar Honvédségben

Jelenleg a globális munkaerő-piacon erőteljes átrendeződés figyelhető meg, hiszen komoly humánerőforrás hiány mutatkozik szakképzett munkaerőből a versenyképes ágazatokban is. A multinacionális cégek elszívó ereje nagymértékben jelentkezik a Magyar Honvédség számára fontos célcsoportokban, továbbá a közszolgálatban is komoly versenyhelyzet alakult ki a munkavállalók megszerzéséért.

Napjainkban a különböző generációk együttesen vannak jelen a munkahelyeken, ezzel nagy kihívás elé állítva a munkáltatókat, így a Magyar Honvédséget is. Az új generációk színrelépésével a klasszikus offline álláshirdetések vesztettek jelentőségükből, a munkaerőpiacon jelen lévő összes nagyvállalat leginkább online eszközök igénybevételével próbál toborozni.

A megváltozott környezeti tényezők, a munkaerőpiac hagyományos merítési lehetőségeinek beszűkülése komoly nehézségek elé állítja a piaci szereplők mellett a katonai toborzást is, ezért az online jelenlét kiterjesztésére volt szükség.

Tavaly év elején kezdte meg működését a Központi Online Toborzó Iroda – azaz, ahogy szakmai berkekben hívják, a KOTI -, mely jelenleg az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezeti egységeként végzi tevékenységét. A „hagyományos” módon dolgozó kollégáikkal szemben az online toborzók ugyan személyesen nem találkoznak az ügyfelekkel, de ugyanúgy az érdeklődők rendelkezésére állnak szakmai jellegű kérdések megválaszolásában és beosztások keresésében egyaránt.

„Az online toborzás kialakításával a Magyar Honvédség követte a versenyszférában már kirajzolódott trendeket, megteremtve ezzel a digitális térben otthonosan mozgó fiatalok számára a jelentkezési folyamat online elindításának lehetőségét” – mondta el Bélavári Miklós őrnagy, a KOTI vezetője.

Az iroda először a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség alárendeltségében alakult meg, a kezdeti cél pedig a feladatkörök pontos kialakítása volt, jelenleg pedig már a „klasszikus” rendszerbe beépülve, azt kiegészítve végzik munkájukat.

„Az online toborzás nemcsak egy felületet takar” – véli Jakus Fruzsina, a KOTI munkatársa, hozzátéve: a pályázók az egyik online állásportál felületén konkrét beosztásokra tudnak önéletrajzot küldeni, melyeket a Magyar Honvédség facebook felületén célzott álláshirdetésként is meg lehet jeleníteni. A közösségi médiában és az emailen megkereséseket és önéletrajzokat a KOTI munkatársai dolgozzák fel, és menedzselik azokat az online térben egészen addig, míg az ügyfél a jelentkezés utolsó mozzanataként megjelenik valamelyik hagyományos toborzó irodában. A folyamat még nem vihető végig személyes találkozás nélkül, azonban az érdeklődés és beosztáskeresés az online térben is megvalósítható, így az ügyfélnek nem kell többször is személyesen felkeresnie a toborzó irodát.

A tervek szerint hamarosan az iranyasereg.hu oldal - és annak facebook felülete - válik az online toborzás másik fontos felületévé, ha annak karrieroldallá fejlesztése befejeződik.

Bélavári őrnagy hozzáteszi, hogy a lehetőségekhez mérten próbálnak ügyfélcentrikusan eljárni. Ha például egy érdeklődő a Messengert használja a kapcsolatfelvételre, akkor a teljes jelentkezési folyamatot ezen a felületen folytatják le, mert valószínűleg ez a másik fél számára legkönnyebben hozzáférhető és legkényelmesebb csatorna.

„Természetesen olyan is sokszor előfordul, hogy hajnali 2 órakor érkezik üzenet. Ha nem is azonnal, de igyekszünk ezekre is mihamarabb válaszolni” – avat be Jakus Fruzsina, aki azt is hozzáteszi, hogy legalább annyian érdeklődnek emailben is, mint Messengeren.

Az iroda működésének elmúlt két évéről összegyűjtött adatokat böngészve egyébként megállapítható, hogy nemcsak a fiatalok érdeklődnek online a katonai szolgálat iránt, hanem az idősebb korosztály is előszeretettel választja ezt a számára is kényelmesebb megoldást.

Hamar bebizonyosodott, hogy az új megoldásoknak nemcsak, hogy van létjogosultsága, de az idei évet végigkísérő járványhelyzet alatt elengedhetetlenné vált az érdeklődők számára az internetes kapcsolattartási lehetőség. Az online toborzók a megszokott szolgálati elfoglaltságuk mellett természetesen a koronavírus-járvány elleni védekezésből is kiveszik a részüket, az öttagú csapatból jelenleg többen is egy budapesti kórházban teljesítenek szolgálatot, ahol az egészségügyi dolgozók terheit igyekeznek csökkenteni szakképesítést nem igénylő feladatok elvégzésével.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-27 13:23:44
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.