2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összhangban

Összhangban
Art of WAR  |  2017. 11. 07., 10:41
Összhangban

Javában zajlik a Clever Ferret 2017 elnevezésű gyakorlat résztvevőinek közös kiképzése. A Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (Multinational Land Forces - MLF) kéthetes foglalkozássorozatának második felében a résztvevők már összetett feladatok végrehajtása során tesznek tanúbizonyságot a szoros szakmai együttműködésről.

Földön és levegőben egyaránt izgalmas foglalkozások zajlanak a magyar-olasz-szlovén katonák alkotta Többnemzeti Szárazföldi Kötelék gyakorlatának második szakaszában is. A három nemzet résztvevői immáron közös feladatok során, egymás haditechnikai eszközeit is igénybe véve folytatnak összehangolt tevékenységeket a Bakonyban. 

A gyakorlat harcászati feladatait végző vegyes, tehát többnemzeti állományú századok katonái a védelemből indított támadás feladatait gyakorolták. Benkó Norbert százados, az ALPHA század parancsnoka elmondta: „leginkább a konvencionális hadviselésre fektetjük a hangsúlyt, úgymint a támadás-védelem, körletelfoglalás, átvizsgálás. Nagyon jó és hasznos, hogy a gyakorlaton lehetőségünk van más nemzetek páncélos felderítőivel, vagy éppen mesterlövészeivel együtt dolgozni.” Benkó százados hozzátette: a magyar tűztámogató - azaz aknavetős és páncéltörő rakétás - alegységek is rengeteg tapasztalatot szereztek és bizonyára gyűjtenek még a gyakorlat hátralévő részében is. Mindemellett a külföldi katonák is sok újat tanulhatnak a magyaroktól. „A többi nemzet katonáinak éppen a különböző harceljárások jelentenek újdonságot. Az épületharcászatban is sok újat tudtunk nekik mutatni” – fogalmazott Benkó százados. 

A gyakorlat harcászati feladatait végrehajtó, vegyes összetételű ALPHA és BRAVO századok katonái között - annak ellenére, hogy az otthonitól eltérő létszámmal és körülmények között végzik feladataikat - az összhang tökéletes, a katonák gyorsan és könnyen megértik a feladatokat. Az együttműködést erősítette az a foglalkozás is, amely során a magyar tűztámogatókat olasz helikopterek, az olasz aknavetősöket és páncéltörő rakétásokat pedig magyar forgószárnyasok juttatták ki a műveleti területre. Utóbbi esetében, a Magyar Honvédség egy Mi-17-es helikoptere külső felfüggesztéssel szállította az olaszok 120 milliméteres aknavetőjét. 

További fotókért kattintson a linkre!

 

 

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 10. 31., 14:21
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
2023-11-10 11:24:53
Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek. Az alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal.
2023-10-27 11:26:24
„Nincs nemzeti szuverenitás, nincs biztonság és nincs honvédelem jól működő, földi telepítésű légvédelmi rendszerek nélkül” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NASAMS légvédelmi rakétarendszer ünnepélyes átadóünnepségén, Győrben, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél, október 26-án.
2023-10-09 12:00:02
Magyar-román légi kutató-mentő gyakorlaton vettek részt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái. A 2002. október 17-én Aradon megkötött kétoldalú megállapodás alapján évente megrendezett kutató-mentő gyakorlat célja a békeidőszakban bajba jutott katonai légijármű-személyzetek felkutatása és mentése.
2023-10-06 10:14:31
Jövőbemutató, életmentésre alkalmas technológiát mutattak be a 4iG Csoport tagvállalatai – a Vodafone Magyarország és a Rotors & Cams – október 3-án, a Balatonon. A drónos vízimentést az Internet Hungary-n, Magyarország egyik legfontosabb szakmai konferenciáján szemléltették.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 30., 10:06
A helyszín ismét Hollandia, Maastrich közvetlen és kicsit távolabbi környéke, ahol a tiszta, rendezett kisvárosok közterein a háborús relikviák is helyet kaptak és a városkép szerves részei lettek.
2023. 11. 29., 16:38
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 29., 13:32
Az Iraki Kiképzés-Biztosító Kontingens 17. váltása közös lövészeten vett részt észt partnereivel november 24-én az Erbil melletti „Satur Areal Gunnery” lőtéren. A közös lövészeten arra is lehetőség volt, hogy a magyar és észt katonák kölcsönösen megismerjék és kipróbálják a két nemzet haderejében rendszeresített lőfegyvereket.
2023. 11. 28., 10:50
Akkreditációs látogatás keretén belül fogadta Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az új olasz véderő, valamint az új görög véderő-, katonai és légügyi attasét.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.