2017. 09. 20. szerda
Friderika
: 308 Ft   : 257 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Teletöltve

Art of WAR  |  2017. 08. 30., 12:13

Az idei év legnagyobb szabású gyakorlata volt a Saber Guardian 2017. Az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi haderejének Európában állomásozó katonai szervezetei által támogatott gyakorlat logisztikai részéből az MH Logisztikai Központ a megszokott feladatain túl speciális, eddig nem alkalmazott támogató elemekkel is kivette részét.

Június és augusztus között tartották az idei esztendő legnagyobb NATO-gyakorlatát, a Saber Guardian 2017-et, amelyhez hét ország tizenhét nemzeti gyakorlatát kapcsolták hozzá mintegy 40 ezer fő részvételével. A gyakorlat célja az észak-atlanti szövetség kollektív védelmi képességeinek demonstrálása volt, de kiváló lehetőséget biztosított a Magyar Honvédség számára is a már eddig is alkalmazott, illetve új képességek kipróbálására. 

A Saber Guardian hazai kiképzési eseményeinek stratégiai szintű koordinálása részeként az MH Logisztikai Központ (MH LK) támogató parancsnokságot hozott létre az „erők fogadása, gyülekeztetése és előrevonása” céljából. E parancsnokság alatt működött – először a Magyar Honvédség történetében - az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ATB) által irányított konvojtámogató központ is Táborfalván. A központ fő feladatai közé tartozott az átvonuló személyi állomány pihentetése, a technikai eszközök üzemanyaggal történő feltöltése, valamint a továbbindulási feltételek biztosítása, szoros együttműködésben azzal az – szintén az MH LK alárendeltségébe tartozó – állománnyal, amely az amerikai konvojokat országunk északnyugati illetve délkeleti határátkelőhelyei között fogadta és kísérte. 

 

A konvojtámogató központ munkáját számos külföldi és hazai delegáció a helyszínen tanulmányozta. A magas rangú szövetséges katonatisztek mellett látogatást tettek a bázison a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Logisztikai Intézet oktatói és hallgatói, a felső vezetőképző tanfolyam állománya, a Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elem parancsnokságának munkatársai, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság üzemanyag ellátással foglalkozó szakemberei is. 

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2017-09-07 13:17:17
Az Egyesült Államok haditengerészete a többi nagy hadiflottával ellentétben nem állított hadrendbe csatacirkálókat, pontosabban fogalmazva csak majdnem, mivel közbeszólt a nemzetközi politika.
2017-08-30 12:57:15
Az indiai védelmi minisztérium 2017. augusztus 22-én tette közzé, hogy két különböző beszerzési program keretein belül, összesen 234 darab tengerészeti forgószárnyast vásárolnának, melyek költségei közel 5 milliárd dollárt is felemészthetnek.
2017-08-30 12:13:41
Az idei év legnagyobb szabású gyakorlata volt a Saber Guardian 2017. Az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi haderejének Európában állomásozó katonai szervezetei által támogatott gyakorlat logisztikai részéből az MH Logisztikai Központ a megszokott feladatain túl speciális, eddig nem alkalmazott támogató elemekkel is kivette részét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 09. 19., 09:34
Nem kellenek nagy dolgok ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, s ebből a hadsereg is rengeteget profitáljon.
2017. 09. 15., 11:41
Észak-Korea újabb rakétát bocsátott fel Phenjan egyik külső kerületéből keleti irányba, a rakéta átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaidó felett, majd a Csendes-óceánba csapódott – jelentették péntekre virradóra a hírügynökségek.
2017. 09. 12., 14:02
Visszautasította kedden Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) újabb, ellene hozott szankciós határozatát, és azt üzente az Egyesült Államoknak, hogy hamarosan soha nem tapasztalt szenvedésben lesz része.
2017. 09. 11., 12:09
Pula Stoja városrészében, távol a nyüzsgő óvárostól, mediterrán ciprusokkal és kőfallal körbevett tengerésztemető helyezkedik el; hadi és kereskedelmi tengerészek, katonák, polgárok, köztük számos magyar végső nyughelye.

  JETfly Magazin

Bahrein lesz a második ország, aki hadrendbe állítja az F-16V verziót, ugyanis Tajvan a jelenleg szolgálatban álló 142 darab Block 20-as verziójú F-16A/B-t szintén V verzióra alakíttatja át.