2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget

Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget
honvedelem.hu  |  2022. 08. 26., 13:46
Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok. A Magyar Honvédség által szervezett tematikus nyári programsorozat több mint kétezer diák számára jelentett aktív, izgalmakkal és élményekkel teli nyári elfoglaltságot.

Nehéz lenne a teljesség igényével összefoglalni az idei, különböző tematikák mentén felépülő honvédelmi táborok programpontjait, hiszen rendkívül színes palettáról válogathattak azok a fiatalok, akik résen voltak és időben felkeresték a Honvédelmi Táborok (www.honvedelmitabor.hu) portálját. Az eredetileg április 1-jén meghirdetett 64 nyári tábor szabad helyeinek mintegy 80 százaléka ugyanis rekordgyorsasággal, mindössze 24 óra leforgása alatt betelt. Ezt felismerve a szervező MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság később további öt tábor indításával enyhítette a túljelentkezést. Május 31-ére még így is, 1800 jelentkezőről tudtak a kétezer szabad helyre – aztán később ezek a helyek is beteltek. E statisztikát még jobban fényesíti, hogy lemondással alig kellett számolniuk a katonáknak, aki feliratkozott, meg is jelent a táborban.

Mindemellett nem volt elég ám időben jelentkezni, a bőség zavarát is le kellett küzdeni, hiszen a fiatalok (és szüleik) olyan tematikák közül válogathattak, mint angol nyelvű, búvár, erdei, felderítő, hagyományőrző, harcos, logisztikus, híradó-informatika, honvédelmi sportok, légierő, lovas, önvédelmi, túlélő és vitorlás táborok. Idén első alkalommal - az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal együttműködve - három tábor a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére szólt. A „Vértezd fel magad!” elnevezésű rendezvények résztvevőinek elmondásából az derült ki a szervezők számára, hogy a fiatalok örökre emlékezni fognak a táborokban eltöltött egy-egy hétre.

A több mint kétezer diák nyári elfoglaltságáról mintegy 590 katona (köztük közel 280 önkéntes tartalékos) gondoskodott. Munkájuk eredménye pedig nem más, mint az a rengeteg szülői és résztvevői visszajelzés, amit a táborok során és utólag, a közösségi médiában kaptak és kapnak. A szülők egyöntetűen köszönetüket és hálájukat fejezték ki a Magyar Honvédségnek és az érintett alakulatoknak azért, hogy gyermekeik életre szóló élményt kaptak. Ugyanígy a táborokat és a programokat koordináló katonák számára is nagy öröm volt együtt „dolgozni” a fiatalokkal, számukra is inspiráló volt a diákok elszántsága, kitartása és állandó mosolya. Külön kiemelték, hogy a gyerekek milyen gyorsan beleszoktak a katonás rend kereteibe és rájöttek arra is, hogy bizony mobiltelefon nélkül is van szabadidős elfoglaltság és szórakozás…

Számos honvédelmi tábort a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetői is meglátogattak. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Győrben, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Karmacson és Börgöndön, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Szolnokon, Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese pedig Székesfehérváron találkozott a táborozó fiatalokkal.

A Magyar Honvédség jövőre is várja a kalandok, izgalmak és nem utolsó sorban a katonai életpálya iránt érdeklődő fiatalokat. A 2023-as táborlehetőségek kihirdetéséig is érdemes azonban felkeresni a programsorozat honlapját, ahol minden fontos és érdekes információt meg lehet találni a táborokról és a jelentkezés menetéről is.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
2023-01-27 09:56:50
Hideg is, látni is alig lehet a felszín alatt, de a muszáj nagy úr. Márpedig gyakorolni muszáj még téli körülmények között is, éppen ezért hódítják meg évről-évre a csongrádi Holt-Tisza olykor fagyott, máskor „csak” roppant hideg vizét az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonabúvárai.
2023-01-20 13:31:49
Az I. világháborút megelőző évtizedekben az egyre erősödő Németország hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy egyenrangú világhatalommá váljon a fénykorát élő Brit Birodalommal. Versengésük egyik legfőbb színtere a haditengerészet volt, így a német mérnökök tudásuk legjavát beleadva, kiváló hadihajók sorát alkották meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.