2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget

Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget
honvedelem.hu  |  2022. 08. 26., 13:46
Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok. A Magyar Honvédség által szervezett tematikus nyári programsorozat több mint kétezer diák számára jelentett aktív, izgalmakkal és élményekkel teli nyári elfoglaltságot.

Nehéz lenne a teljesség igényével összefoglalni az idei, különböző tematikák mentén felépülő honvédelmi táborok programpontjait, hiszen rendkívül színes palettáról válogathattak azok a fiatalok, akik résen voltak és időben felkeresték a Honvédelmi Táborok (www.honvedelmitabor.hu) portálját. Az eredetileg április 1-jén meghirdetett 64 nyári tábor szabad helyeinek mintegy 80 százaléka ugyanis rekordgyorsasággal, mindössze 24 óra leforgása alatt betelt. Ezt felismerve a szervező MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság később további öt tábor indításával enyhítette a túljelentkezést. Május 31-ére még így is, 1800 jelentkezőről tudtak a kétezer szabad helyre – aztán később ezek a helyek is beteltek. E statisztikát még jobban fényesíti, hogy lemondással alig kellett számolniuk a katonáknak, aki feliratkozott, meg is jelent a táborban.

Mindemellett nem volt elég ám időben jelentkezni, a bőség zavarát is le kellett küzdeni, hiszen a fiatalok (és szüleik) olyan tematikák közül válogathattak, mint angol nyelvű, búvár, erdei, felderítő, hagyományőrző, harcos, logisztikus, híradó-informatika, honvédelmi sportok, légierő, lovas, önvédelmi, túlélő és vitorlás táborok. Idén első alkalommal - az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal együttműködve - három tábor a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére szólt. A „Vértezd fel magad!” elnevezésű rendezvények résztvevőinek elmondásából az derült ki a szervezők számára, hogy a fiatalok örökre emlékezni fognak a táborokban eltöltött egy-egy hétre.

A több mint kétezer diák nyári elfoglaltságáról mintegy 590 katona (köztük közel 280 önkéntes tartalékos) gondoskodott. Munkájuk eredménye pedig nem más, mint az a rengeteg szülői és résztvevői visszajelzés, amit a táborok során és utólag, a közösségi médiában kaptak és kapnak. A szülők egyöntetűen köszönetüket és hálájukat fejezték ki a Magyar Honvédségnek és az érintett alakulatoknak azért, hogy gyermekeik életre szóló élményt kaptak. Ugyanígy a táborokat és a programokat koordináló katonák számára is nagy öröm volt együtt „dolgozni” a fiatalokkal, számukra is inspiráló volt a diákok elszántsága, kitartása és állandó mosolya. Külön kiemelték, hogy a gyerekek milyen gyorsan beleszoktak a katonás rend kereteibe és rájöttek arra is, hogy bizony mobiltelefon nélkül is van szabadidős elfoglaltság és szórakozás…

Számos honvédelmi tábort a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetői is meglátogattak. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Győrben, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Karmacson és Börgöndön, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Szolnokon, Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese pedig Székesfehérváron találkozott a táborozó fiatalokkal.

A Magyar Honvédség jövőre is várja a kalandok, izgalmak és nem utolsó sorban a katonai életpálya iránt érdeklődő fiatalokat. A 2023-as táborlehetőségek kihirdetéséig is érdemes azonban felkeresni a programsorozat honlapját, ahol minden fontos és érdekes információt meg lehet találni a táborokról és a jelentkezés menetéről is.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!