2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán

Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán
Art of WAR  |  2020. 04. 24., 13:32
Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán

Rendhagyó módon, videókonferencián keresztül vette át a Brunssumi Szövetséges Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság parancsnoki beosztását Jörg Vollmer vezérezredes április 22-én Hollandiában.

A COVID-19 járvány miatt szokatlan körülmények között megrendezett átadás-átvételi ceremónián a technika segítségével voltak jelen a brunssumi parancsnokság elöljáró és alárendelt katonai szervezetei, köztük Tod D. Wolters vezérezredes, a NATO műveleti stratégiai parancsnokságának parancsnoka. Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédelmi Minisztérium épületéből követte nyomon az eseményeket.

Az ünnepségen Tod D. Wolters vezérezredes, a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnoka, a brunssumi parancsnokság elöljáró szervezete nevében köszöntötte a résztvevőket, egyben megköszönte Erhard Bühler vezérezredes szövetség érdekében elvégzett munkáját. Magasztalta a parancsnoki beosztást 2019. május 31-től ellátó Bühler tábornok elkötelezettségét, a NATO reagáló erők készenléte, valamint a műveleti hatékonyság növelése érdekében tett intézkedéseit. Vezetői elvárásairól is beszélt Vollmer vezérezredessel, az új parancsnokkal szemben, aki, ahogy fogalmazott, a „tökéletes választás a parancsnokságra”. A leköszönő és új parancsnok rövid beszédben osztotta meg tapasztalatait és gondolatait.

A katonai átadás-átvételi események eddig elmaradhatatlan mozzanata, a zászló parancsnokok közötti kézből kézbe adása és meglengetése a járványügyi szabályok miatt elmaradt, helyette Tod D. Wolters vezérezredes nyilvánította hivatalosan megtörténtnek a váltást, így a két vezérezredes közötti két hetes átadás-átvétel lezárult.

A holland és a német hadsereg vezérkari főnökei – mint befogadó, illetve küldő nemzet – is méltatták a leköszönő parancsnok teljesítményét, és sok sikert kívántak az új vezetőnek.

Jörg Vollmer vezérezredes az elmúlt években a Német Szárazföldi Erők parancsnokaként jelentős szerepet játszott a magyar-német katonai kapcsolatok fejlesztésében. Vitathatatlan érdemei vannak a Magyarország és Németország szárazföldi erőinek együttműködéséről szóló megállapodás megvalósításában. Jelenlegi beosztásában elöljárója lesz a Székesfehérváron megalakuló Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak (HQ MND-C) is.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-09 11:15:42
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024-02-06 11:13:03
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.