2023. 05. 29. hétfő
Magdolna
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán

Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán
Art of WAR  |  2020. 04. 24., 13:32
Új parancsnok a NATO összhaderőnemi parancsnokságán

Rendhagyó módon, videókonferencián keresztül vette át a Brunssumi Szövetséges Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság parancsnoki beosztását Jörg Vollmer vezérezredes április 22-én Hollandiában.

A COVID-19 járvány miatt szokatlan körülmények között megrendezett átadás-átvételi ceremónián a technika segítségével voltak jelen a brunssumi parancsnokság elöljáró és alárendelt katonai szervezetei, köztük Tod D. Wolters vezérezredes, a NATO műveleti stratégiai parancsnokságának parancsnoka. Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédelmi Minisztérium épületéből követte nyomon az eseményeket.

Az ünnepségen Tod D. Wolters vezérezredes, a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnoka, a brunssumi parancsnokság elöljáró szervezete nevében köszöntötte a résztvevőket, egyben megköszönte Erhard Bühler vezérezredes szövetség érdekében elvégzett munkáját. Magasztalta a parancsnoki beosztást 2019. május 31-től ellátó Bühler tábornok elkötelezettségét, a NATO reagáló erők készenléte, valamint a műveleti hatékonyság növelése érdekében tett intézkedéseit. Vezetői elvárásairól is beszélt Vollmer vezérezredessel, az új parancsnokkal szemben, aki, ahogy fogalmazott, a „tökéletes választás a parancsnokságra”. A leköszönő és új parancsnok rövid beszédben osztotta meg tapasztalatait és gondolatait.

A katonai átadás-átvételi események eddig elmaradhatatlan mozzanata, a zászló parancsnokok közötti kézből kézbe adása és meglengetése a járványügyi szabályok miatt elmaradt, helyette Tod D. Wolters vezérezredes nyilvánította hivatalosan megtörténtnek a váltást, így a két vezérezredes közötti két hetes átadás-átvétel lezárult.

A holland és a német hadsereg vezérkari főnökei – mint befogadó, illetve küldő nemzet – is méltatták a leköszönő parancsnok teljesítményét, és sok sikert kívántak az új vezetőnek.

Jörg Vollmer vezérezredes az elmúlt években a Német Szárazföldi Erők parancsnokaként jelentős szerepet játszott a magyar-német katonai kapcsolatok fejlesztésében. Vitathatatlan érdemei vannak a Magyarország és Németország szárazföldi erőinek együttműködéséről szóló megállapodás megvalósításában. Jelenlegi beosztásában elöljárója lesz a Székesfehérváron megalakuló Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak (HQ MND-C) is.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-21 15:21:41
Egy igazán sűrű, de eredményes 2022-es évet tudhat maga mögött a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. Az új magyar fegyvercsalád – a Magyar Honvédség szakembereivel történő – közös fejlesztésével ugyanis korántsem értek véget a feladatok és kihívások.
2023-03-17 12:18:01
A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.
2023. 05. 09., 11:12
Izgalmas honvédelmi kiállítás és interaktív tér nyílik a Bálnában épülő honvédelmi központban május 9-én!

  JETfly Magazin

2023. május 26-án, pénteken, ismét kinyitotta kapuit a spotterek előtt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, ahol több újdonság is várta a repülőgépek fotósait. Mutatjuk Olvasóinknak a helyszínen készült felvételeket!