2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újévi köszöntő az Afganisztánban szolgáló magyar kontingensnél

Újévi köszöntő az Afganisztánban szolgáló magyar kontingensnél
honvedelem.hu  |  2021. 01. 08., 10:06
Újévi köszöntő az Afganisztánban szolgáló magyar kontingensnél

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljának bázisán alakult meg és jelenleg Afganisztánban, Herat tartományban, a Camp Arena táborban teljesít szolgálatot az MH Biztosító Szakasz II. Kövesi Dávid százados, a kontingens parancsnoka az újév alkalmából köszöntötte a katonákat és egyben értékelte az állomány augusztus óta elvégzett munkáját.

„Köszönöm az elmúlt hónapokban tanúsított kiemelkedő helytállásukat és azt, hogy teljesítményükkel a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék részeként is öregbítették a magyar katonák hírnevét ebben a komplex, embert próbáló feladatokat felvonultató környezetben” – mondta a százados.

A parancsnok hangsúlyozta: a misszió első napjától kezdve rendkívül feszített tempóban hajtották végre feladataikat. Mint fogalmazott: büszke arra, hogy a magyar katonák – a kevés szabadidejük ellenére – a vezető olasz nemzet által szervezett járőrversenyen is megállták a helyüket.

A kontingens naponta változó, nagy rugalmasságot és komoly koncentrációt követelő feladatrendszerben tevékenykedik. Az őrzés-védelemtől a személykísérési, úgynevezett Guardian Angel feladatokig - a nap 24 órájában - a legkülönfélébb területeken kell megfelelniük a feléjük támasztott követelményeknek - fogalmazott Kövesi Dávid százados.

Az ünnepek mindig nehéz időszakot jelentenek a családjuktól távol lévő katonáknak, ezt enyhítették a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka által ajándékozott karácsonyi csomagok, amelyek a teljes állomány arcára mosolyt tudtak csalni, hiszen a család után a hazai ízek azok, amik leginkább hiányoznak az afganisztáni hadszíntér hétköznapjaiból - húzta alá a kontingensparancsnok.

„Legyenek büszkék arra, amit itt véghez visznek, mert Heratban magyar katona ezt a feladatot ebben a formában sem előttünk nem csinálta, sem utánunk nem fogja csinálni!” – mondta a százados. 

 

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.