2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Iveco páncélozott járművek a moszkvai katonai parádén

Art of WAR  |  2012. 06. 04., 14:05

Az Iveco páncélozott járművei is részt vettek a második világháborús orosz győzelem 67. évfordulójának tiszteletére rendezett nagyszabású katonai parádén Moszkvában. Az idei bemutató történelmi eseménynek számít, hiszen külföldi gyártmányú páncélozott járművek most először vettek részt az ünnepségen.

Az Iveco LMV (Light Multirole Vehicle – könnyü többfunkciós jármü), amelyet az olasz hadsereg „Hiúz”, az angol hadsereg pedig „Párduc” néven vezetett be, a könnyü páncélozott jármüvek új generációját képviseli. A terepjárók mozgékonyságát és a páncélozott autók biztonságát ötvöző LMV különböző fegyveres erők támogatására szolgál a nemzetközi békefenntartó küldetések során.Az Iveco páncélozott jármüvének részvétele Oroszország leghíresebb katonai parádéján annak a megállapodásnak köszönhető, amelyet az Iveco Defence Vehicles írt alá az Oboronservice vállalattal 2011 júniusában. E megállapodás keretében az Iveco és az Orosz Védelmi Minisztérium irányítása alá tartozó Oboronservice egy közös ipari vállalkozásba fogott azzal a céllal, hogy az LMV egy kimondottan az orosz piacra fejlesztett változatának helyben történő gyártását fokozatosan bevezesse. Az első 100 jármü hamarosan elkészül, és a tervek szerint évente 300-500 jármüvet gyártanak majd.Az Iveco Defence Vehicles által Bolzanóban tervezett és összeszerelt LMV kifinomult technológiákkal rendelkezik a kiváló mobilitás, a megbízhatóság és az aknák elleni védelem érdekében, amelyeket a jármü számos különböző bevetés során nyújtott teljesítménye is bizonyított. Eddig tíz európai országban több mint 3000 darabot vásároltak meg a jármüből.Az LMV tervezésekor nagy figyelmet fordítottak a fülke belső terének biztonságára, hogy a lehető legnagyobb fokú védelmet nyújtsa a személyzet számára a gyalogsági és harckocsiaknákkal, illetve pokolgépekkel szemben. A fülke teljes szerkezetét úgy tervezték, hogy támadás esetén elnyelje és szétoszlassa az energiát, emellett az üléseket is különleges csillapítórendszerrel látták el.Az LMV egy rendkívül mozgékony és agilis jármü, amely a legkülönbözőbb éghajlati (így a szélsőséges +49 °C és -45 °C közötti hőmérsékleten) és terepviszonyok között is megállja a helyét. A 7000 kg össztömegü alapváltozat 2300 kg hasznos terhet bír el. Emellett a jármü rendkívül megbízható, költséghatékony és egyszerü karbantartása pedig zökkenőmentes logisztikai támogatást és alacsony üzemeltetési költségeket biztosít.

Az IvecoAz Iveco, a Fiat Industrial csoport tagja könnyü-, közép- és nehézkategóriás haszonjármüvek, nehéz terepen használható teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciális, tüzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható jármüvek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik.Az Iveco több mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat, és a világ 11 országában üzemeltet gyártóegységeket, amelyekben kiemelkedő technológiákat alkalmaz. Európán kívül a vállalat Kínában, Oroszországban, Ausztráliában és Latin-Amerikában folytat tevékenységet. Több mint 160 országban több mint 5000 szervizközpont garantálja a világban bárhol müködő Iveco-jármüvek müszaki támogatását.Budapest, 2012. június 4.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK