2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Feltámadó lánctalpasok

Feltámadó lánctalpasok
Art of WAR  |  2017. 10. 26., 10:24

Nyolc PTSZ-M közepes, lánctalpas úszó szállító jármű „ébredhet fel” tárolóhelyi álmából, köszönhetően egy sikeres KEHOP-pályázatnak és a HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnika Zrt. elszánt szakembereinek.

A HM Védelemgazdasági Hivatal 2016 elején írta ki „A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése – technikai eszközök felújítása – KEHOP 1.6.0” nevet viselő pályázatot. Ennek a nyertese lett a gödöllői cég, amely megalapítása óta végzi a Magyar Honvédség szárazföldi haditechnikai eszközeinek, járműveinek, fegyvereinek központi javítását, felújítását. A nettó 657 millió forint értékű megrendelés alapján a honvédség nyolc, már üzemképtelen PTSZ-M járműve kel új életre és szolgálhat ismét hosszú éveken keresztül. Fontos kiemelni, hogy az úszóképes, kiváló terepjáró tulajdonságú lánctalpasokra szükség van katasztrófavédelmi és katonai feladatoknál egyaránt, illetve a nehéz terepviszonyok miatt ma is minden nap részt vesznek a hortobágyi lőszermentesítési feladatokban, támogatva az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred szakembereinek munkáját. 

Hozott anyag

– A honvédség jelölte ki azt a nyolc járművet, amelyek felújítására pályázhattak az érdeklődők – mondta el Hegyi Viktor, a vállalat vezérigazgató-helyettese. A PTSZ-M-eket és a hozzájuk tartozó dokumentációt egy honvédségi telephelyen lehetett megtekinteni. Ezek a járművek 30 évnél is idősebbek, működésképtelenek, az elmúlt időszakot használaton kívül élték át. A teljes felújítás során az eredeti, gyári állapotot megközelítő szintre „hozzák vissza” a HM Currus Zrt. szakemberei a járműveket, azaz további több ezer üzemórányi élettartamot kapnak. Természetesen a motornak, a szárazföldi és vízi hajtásláncnak, a kormányműnek mind-mind tökéletes, gyári állapotban kell lennie a felújítás végére. Ez pedig nem egyszerű feladat, hiszen a PTSZ-ekben a T–54-es és T–55-ös harckocsik részegységei találhatók. Márpedig ezeket régen nem gyártják már, így klasszikus gyártói támogatásról nem lehet beszélni, az alkatrész-utánpótlás biztosítása tehát komoly fejtörést és logisztikai feladatot jelent. S ez a helyzet az idővel bizony csak romlani fog…

– A NATO-ban a honvédség úszóképes lánctalpas szállítójárművei egyedülállók, azaz ilyen eszköz csak orosz forrásból szerezhető be – hangsúlyozta Hegyi Viktor. A PTSZ-M típust már nem is gyártják, utódja a T–72-es és T–80-as harckocsik elemeit, rendszereit felhasználó PTSZ–4. Ezen eszközök új ára az elérhető információk szerint a jelenlegi felújítás értékének ötszöröse-hatszorosa is lehet egy eszköz tekintetében. Így még mindig gazdaságos opció a felújítás és a további használat, még az alkatrészpótlás említett nehézségeivel együtt is.

Munka az van…

Márpedig van mit javítani és cserélni, hiszen felújításra vagy a gyári állapotot visszaállító közép- és nagyjavításra a nyolc jármű egyikénél sem került még sor korábban. Virág Zoltán technológai és fejlesztési igazgató, egyben a projekt vezetője jelezte: a járművek ugyanakkor használat közben a szükség szerinti javításokat, karbantartásokat megkapták.

– A HM Currus Zrt. szempontjából komoly jelentősége van ennek a felújításnak, hiszen az utóbbi évek egyik legjelentősebb ilyen projektjéről beszélhetünk – mutatott rá Benkó Imre vezérigazgató. A cégvezetés egyik kiemelt feladata, hogy a társaságot a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési programban lefektetett jövőképnek, s a várható kihívásoknak megfeleltessék – infrastruktúrában, felszereltségben, szakembergárdában, rugalmasságban egyaránt. Azt is lehet mondani, hogy ez a feladat pont jókor jött, hiszen a HM Currus Zrt. most épp azt csinálja, amire eredetileg létrehozták. Ezzel erősíteni is lehet azt a fajta munkahelyi kultúrát, amely létfontosságú a későbbi felújítások, javítások, fejlesztések eredményes elvégzéséhez. A cégvezetés ugyanis abban bízik, hogy a jövőben egyre több ipari szintű nagyjavításban, fejlesztési projektben is részt vehetnek.

Arról egyelőre nincs információja a vállalatnak, hogy a későbbiekben kapnak-e hasonló volumenű és jellegű feladatot, hiszen – mint ahogy Hegyi Viktor hangsúlyozta – jelen esetben egy KEHOP-pályázatról van szó. A Magyar Honvédség ugyanakkor még az idén tervezi hasonló járművek javíttatását. A vezérigazgató-helyettes azt is elmondta, hogy a nyertes pályázat második eleme három Ural üzemanyag-szállító/-töltő gépjármű felújítására, átépítésére vonatkozik. Ezt a feladatot a HM Currus Zrt. a Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft.-vel közösen végzik. A gödöllői szakemberek az Ural önjáró alvázait tették működőképessé és újították fel. Az üzemanyag-szállító és -töltő felépítményt pedig a Schwarzmüller készíti el. Ezzel a kor technológiai színvonalának megfelelő üzemanyag-szállítás válik lehetővé a régi-új járművekkel.

– A HM Currus Zrt. tisztában van a védelmi ipart övező makrogazdasági környezettel, a Magyar Honvédség lehetőségeivel és a Zrínyi 2026 jelentette jövőképpel – jegyezte meg Benkó Imre. Ennek megfelelően a cég igyekszik proaktív módon a felhasználók részére különböző fejlesztési javaslatokat kidolgozni. Remélik, hogy a bővülő források mellett lehetőség nyílik nagy volumenű fejlesztési munkákra is, így kitolva a most hadrendben álló technika életciklusát. Sőt, bizonyos eszközök tekintetében akár képességfejlesztésről is érdemes beszélni.

A műtőben

A beszélgetés után vendéglátóim elkísértek a gyárcsarnokba, ahol a felújítási folyamat különböző állomásain várták az öreg lánctalpasok a rajtuk dolgozó szakembereket. Érdekes volt látni, ahogy a beérkezési állapotból „kibontják” a járműveket, többek között a 12 hengeres V–54P dízelmotort (amely külön műhelyben nyeri vissza régi és pontosan beszabályozott, majd próbapadon megvizsgált erejét), az üzemanyagtartályt, a hűtőt vagy éppen a lebocsátható rámpát. Minden cső, csatlakozás, bilincs és csavar kikerül, gyakorlatilag csak maga a jármű acélteste marad a betonra helyezett tartókra támaszkodva. Igaz, gyakran a testet is foltozni, javítani kell, hiszen egy-egy ütközés vagy a korrózió csúnya sebeket ejtett az acélon is.

A fokozatosan „megtelő” fémtest aztán elnyel mindent, csillognak a vadonatúj, a guminál sokkal többet bíró szilikoncsövek, a fényes bilincsek, az újrafestett gázolajtank, az ismét „teliüveg” vezetőfülke. A világítótestek a helyükön, és a gyári úszópróba után az utolsó réteg festék is a járművekre kerül. A megfelelő karbantartással pedig remélhetőleg sokáig üzemképesek maradhatnak az újraélesztett PTSZ-M-ek.

Fotó: Dévényi Veronika

Magyar Honvéd 2017. szeptember/Trautmann Balázs

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!