2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tesztvezetésen a Komondor, az új magyar harcjármű

Tesztvezetésen a Komondor, az új magyar harcjármű
Art of WAR  |  2018. 08. 28., 15:47

A Magyarországon összeszerelt Allison 3000 Series™ és 4000 Series™ sebességváltók lehetővé teszik, hogy a Komondor könnyű páncélvédettségű katonai járművek extrém körülmények között is megbízhatóan teljesítsenek

Az elvárás a minden körülmények között kiemelkedő manőverezhetőség, amint azt a Gamma Műszaki Zrt. nemrég demonstrálta saját gyártmányú, Allison automata váltóval felszerelt Komondor könnyű páncélvédettségű járműveivel.

A tesztvezetés, melynek az Allison Élményközpont és Próbapálya adott otthont Szentgotthárdon, bizonyította, hogy a Komondor járműcsalád készen áll a nemzetközi értékesítésre – a védelmi feladatoktól a biztonságon át a katasztrófavédelemig akár több funkció kiszolgálására is.

A hazai védelmi minisztérium, a belügyminisztérium és civil biztonsági szervezetek képviselőit várták tesztvezetésre a Komondor RDO-3121 4x4 kerék meghajtásos, Allison 3000 SeriesTM  váltós, valamint az RDO-3932 6x6 kerék meghajtásos, Allison 4000 Series TM váltóval felszerelt változatával.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Az Allison Automata sebességváltókat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a közúti és a terepviszonyok követelményeinek is. A Continuous Power Technology TM (= folyamatos erőátviteli technológia) folyamatos erőátvitelt biztosít a meghajtott kerekek felé, mellyel kiváló gyorsítás, könnyed váltások és precíz járműfelügyelet érhető el még kemény, szigorú körülmények között is. Alacsony sebességnél is segíti a járművezetőt, hogy kontrollálja a járművét. Ez könnyen összehasonlítható egy manuális, vagy félautomata (AMT) sebességváltóval, melyeknél sokkal lassabb a gyorsulás és nem igazán lehet megőrizni a fordulatszámot váltás közben.

“Az Allison váltók megbízhatóan teljesítenek még extrém körülmények között is, a jármű kezelését pedig egyszerűvé teszik” mondta Zsitnyányi Attila, a Gamma Műszaki Zrt vezérigazgatója. “A járművek fejlesztése során tapasztalhattuk, hogy a moduláris felépítésnek köszönhetően az Allison-váltók jól alkalmazhatók a legkülönfélébb igényeknek megfelelően. A programozásuk igény szerint alakítható és az integrált ellenőrző funkciókat nagyon jól ki lehet használni.”

“Az Allison Transmission már hosszú történetet jegyez a katonai szervezetekkel való együttműködés terén, ezért pontosan érti, hogy a minőség, a teljesítmény és a megbízhatóság életbevágó ebben a szektorban” – mondta Lovász György, a Liberatus Kft. igazgatója, az Allison Transmission magyarországi viszonteladó partnere. “Az Allison automata váltók lehetővé teszik a járművek tervezői számára, hogy a teljesítményt maximalizálják, miközben a végfelhasználó számára minimalizálják a működési és járulékos költségeket.

A járművek prototípusának tervezési és építési fázisában folyamatos műszaki és mérnöki segítséget kaptunk az Allison hazai képviseletétől – mondta Zsitnyányi úr. “Nem volt kétséges, hogy a sebességváltó esetében az Allison a legjobb választás. Ráadásul, mint Szentgotthárdon gyártott termék, hazai hozzáadott értéket is képvisel. A Gamma Zrt nemzetközi tapasztalatai is azt bizonyítják, hogy a speciális harci járművekbe az Allison a leginkább elfogadott választás.” – tette hozzá Zsitnyányi úr.

 

Forrás: http://www.alarconyharris.com

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.