2024. 03. 03.
Kornélia
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Zajlanak az új haditechnikai eszközök rendszerbeállításának munkálatai

Zajlanak az új haditechnikai eszközök rendszerbeállításának munkálatai
honvedelem.hu  |  2020. 12. 30., 21:57
Zajlanak az új haditechnikai eszközök rendszerbeállításának munkálatai

Az év végéhez közeledve is zajlanak az új haditechnikai eszközök rendszerbeállításának munkálatai a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. bázisán. Az utóbbi hónapokban érkezett Ejder Yalcin-ok korszerű híradástechnikai eszközökkel való ellátása kiemelt feladata a cég és a Magyar Honvédség szakembereinek egyaránt.

A 2019-ben rendelt páncélos harcjárművek kommunikációs rendszerekkel történő ellátása is része annak az átvételi és rendszerbeállítási folyamatnak, amelynek a végén a katonák használatba vehetik majd ezeket, a magyar Gidrán névvel ellátott eszközöket. Ennek érdekében az ünnepi időszak alatt is folyamatos a munka mindkét fél részéről a gödöllői telephelyen, amely nagy körültekintést és szakértelmet igényel, hiszen a tervek szerint jövő év elején megérkeznek ezek az eszközök a későbbi szolgálati helyükre.

Az Ejder Yalcin-ok a páncélozott harcjárművek között már képviselik azt a technikai fejlődést, ami elengedhetetlen ismérve egy modern haderőnek. Kialakítását és felszereltségét tekintve valós tapasztalatokra alapuló megoldások láthatóak a járműveken, emellett az egyedi rejtőszínezet már a hazai környezethez alkalmazkodik, melyek mind a benne tartózkodók biztonságát igyekeznek garantálni. Ennek része a mostani folyamat is, hiszen a HM ArmCom szakemberei által beépített vezetési rendszerek már a XXI. századi technikai feltételeket biztosítják.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-14 13:34:06
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.