2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfogás a Fekete-tenger felett

Elfogás a Fekete-tenger felett
Art of WAR  |  2018. 01. 30., 13:46
Elfogás a Fekete-tenger felett

Oroszország határának közelében, a Fekete-tenger felett fogott el egy orosz Szu-27-es vadászgép egy amerikai EP-3E „Aries II” elektronikai hadviselési és felderítő repülőgépet.

Hétfőn, az orosz légtérellenőrző rendszer egy azonosítatlan célpontot észlelt a Fekete-tenger semleges vízterülete felett, amely az orosz határ irányába haladt. Orosz vélemény szerint a Szu-27 biztonságos távolságba megközelítette az amerikai felderítő repülőgépet, végrehajtotta az azonosítást, majd szintén biztonságos távolságot tartva kísérte azt, megakadályozva, hogy az amerikai gép megsértse Oroszország határát. Azok után, hogy az Amerikai Haditengerészet felderítő gépe megváltoztatta repülési irányát, a Szu-27 visszatért a kiindulási bázisra.

Amerikai oldalról ezzel szemben veszélyesnek minősítették a Szu-27-es vadászrepülőgép manőverét. Az Amerikai Haditengerészet sajtószolgálatának állítása szerint az elfogás mintegy két óra negyven percig tartott, és az orosz vadászgép kb. másfél méteres távolságra megközelítette az amerikai repülőgépet.

 

„A veszélyes manőverek növelik a téves számítások, cselekvések lehetőségét és a levegőben történő ütközések kockázatát”, - áll az amerikai közleményben. Az amerikai hadsereg hangsúlyozta, hogy felderítő repülőgépük „a nemzetközi jog előírásainak megfelelően járt el, és nem provokálta az orosz felet”.

Az orosz védelmi minisztérium ezzel szemben megjegyezte, hogy a vadászrepülőgép pilótája nem sértett nemzetközi normákat. „Az orosz Szu-27-es teljes repülése szigorú összhangban zajlott a nemzetközi légtérhasználati szabályokkal, nem történt rendkívüli helyzet”, - hangzott el orosz oldalról.

Forrás: ria.ru

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!