2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőgép-hordozó a magasban

Repülőgép-hordozó a magasban
Art of WAR  |  2018. 05. 16., 13:12
Repülőgép-hordozó a magasban

A haditechnikai újítások iránti vágy olykor egészen merész ötleteket szül. Ilyen, egészen hajmeresztő ötletnek tűnik az amerikai hadvezetés azon elgondolása is, miszerint egy Boeing 747-es utasszállítóból gyúrtak volna a felhőket szelő repülőgép-hordozót.

Már a harmincas években is próbálkozott az amerikai haditengerészet olyan légiszállítási megoldásokkal, amelyeknek köszönhetően pillanatok alatt, akármilyen magasságból útjára lehet indítani vadászgépeket. A kísérletek azonban rendre sikertelenül végződtek, majd jött a második világháború és a hadvezetés figyelme a tervezőasztalról a frontvonalakra koncentrálódott. A háborút követően azonban újra leporolták az egykori elgondolást, miszerint rengeteg időt meg lehet spórolni és komoly taktikai előnyhöz lehet jutni, ha a vadászgépeknek nem egy támaszpontról, hanem egy másik repülőgép gyomrából kell elrugaszkodni és csatába indulni.

A hidegháború éveiben a háború végét követően megalakult önálló amerikai légierő mérnökei folytatták a skiccek rajzolgatását. Az ötvenes évek derekán zajlottak le az első gyakorlati tesztelések, amelyek során egy B-36 Peacemaker („béketeremtő”) nukleáris bombázó törzsének aljára rögzítettek egy átalakított F-84 Thunderjet („sugárhajtású-mennydörgés”) vadászt. Az elképzelés az volt, hogy a bombázó eljuttatja „külső rakományát” a célterület fölé, ahol a vadászgép leválik, megkezdve a légi felderítést mélyen az ellenfél hátországában. A fejlesztés és kísérletezés olyan sokáig elhúzódott, hogy időközben megjelent a piacon az U-2 típusú nagy hatótávolságú felderítő kémrepülőgép. Az addigiakhoz képest hatalmas repülőmagasságot elérő gép letaszította a projektet, ezzel a felhők közti repülőgép-hordozó ötletét újra fiókba zárva.

Egészen a hetvenes évek elejéig, amikor is az amerikai Lockheed cég vezetése előállt egy hatalmas méretekkel bíró, nukleáris meghajtású repülőanyahajó ötletével, amely akár negyvennapon keresztül képes a levegőben maradni. A sci-fi filmekbe illő elgondolás túl vad volt a légierő tábornokai számára, de mivel az alapötlet kedvükre volt, magukhoz vették a tervezetet és egészen addig rajzolgatták, amíg nem kaptak egy a valósághoz közelebb álló levezetést.

Az alapot az akkor legnagyobb utasszállítónak számító Boeing 747-es adta, amely akkor már számos légitársaság utasait és szállítmányozó cégek rakományait volt képes nagy távolságokra eljuttatni. A kísérletekre kiszemelt Boeing 747-200 típusú repülőgép belsejét teljesen kirámolták, hogy beépíthessék az elképzelések szerinti kétszintes hangárt, amelyben a megszokottnál kisebb méretű, rövid távú alkalmazásra gyártott – szintén kísérleti - vadászgépeket helyeztek volna el.

A légi repülőgép-hordozó gyomrának alsó felében alakították ki azt a nyílást, amelyen keresztül a 747-es tulajdonképpen elhagyta volna a vadászokat, amelyek saját hajtóműre kapcsolva már önállóan repültek volna.

A légierő mérnökei arra is gondoltak, hogy ha elhúzódik egy-egy bevetés, akkor a vadászgépek feltöltése leszállás nélkül is megoldott legyen, éppen ezért a Boeinget még légiutántöltő-képességgel is felvértezték - persze mint minden mást, ezt is gondolatban. A repülés befejeztével a vadászoknak egyesével kellett volna a hordozó alá berepülni, amelyből egy különleges mechanizmus gyakorlatilag beemelte volna őket a monstrum gyomrába.

A futurisztikus elképzelések ellenére a szakemberek szerint tökéletesen kivitelezhető lett volna az ötlet. Ezen felbuzdulva egy darabig úgy is tűnt, hogy elkezdődik a gyártás, ugyanis a haditengerészet vezetése azzal számolt, hogy a hagyományos repülőgép-hordozóhajókat a 2000-es évek elejéig teljesen kivonják a forgalomból. A sors furcsa fintora azonban, hogy mire minden részletet kellő alapossággal kidolgoztak, a projektet végleg elkaszálták, mondván, túl drága lenne a sorozatgyártás, a vadonatúj, kisméretű vadászgépek fejlesztéséről nem is beszélve.

 

 

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.