2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Izgalmas háborús regények a JETfly webáruházban!

Art of WAR  |  2012. 05. 23., 10:27

Ki ne szeretné a történelmi regényeket, pláne olyanokat, amit egy háborúban szolgáló katona írt. Olvasóink most egy nagyszerű sorozat tulajdonosai lehetnek, melyeket egyenként, és 10-es díszdobozban is megvásárolhatnak. Kérjük tekintsék meg a JETfly webáruház kínálatát, ahol Leo Kessler számos történelmi és háborús regényéből válogathatnak.

Leo Kessler, az író:

Leo Kessler – írói álnév; igazi neve Charles Whiting, egy angol író, hadtörténész és mintegy 350 könyv megalkotója. 1926. december 18-én született York városában, Angliában, 16 éves korában korát megmásítva csatlakozott a brit hadsereg állományába. Az 52. Felderítő Ezrednél őrmesterként szolgált Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban a II. világháború utolsó szakaszában. A fronton megélt tapasztalatait írta meg lélegzetelállítóan izgalmas háborús regényeiben.

A FarkasfalkaA háború kutyái sorozat 1. kötete

A Farkasfalka

A könyv a náci Németország rettegett tengeralattjárója, az U-69 története. A kapitány, Christian Jungblut belekóstolt a győzelem ízébe, átélte a hanyatlás napjait és a háborús Németország végső korszakának pátoszát. Nem ismerte a szót: kapituláció. Nem azért, mert fanatikus náci volt, hanem mert elkötelezettséget érzett a hivatása és a legénysége iránt. A visszaemlékezései alapján írt regény elsőként ad teljes képet a tenger alatt vívott csaták izgalmas eseményeiről.

 

 

Vér és jégA háború kutyái sorozat 2. kötete

Vér és jég

A Wotán ezredből az ardenneki csata után csak a háborúban megfáradt Schulze törzsőrmester maradt életben. Zászlóalj-parancsnokként most a Vértes hegység hózárta titkos ösvényeire vezényli az egykor legendás SS-egység megmaradt katonáit. A Führer kegyetlen terve, hogy csellel megtartsa Budapestet a szovjet hadsereggel szemben. Mindenki nagyon jól tudta, hogy ez egy őrültnek a terve és minden férfi tudta, hogy bármekkora áldozat sem hozza meg a kívánt sikert.

Véres hegyA háború kutyái sorozat 3. kötete

Véres hegy

1942 tavaszára a németek mélyen behatoltak a Szovjetunió területére, ám a lendület megtorpanni látszott, ezért Hitler kiadta a parancsot: „Az egész világ számára be kell bizonyítanunk a Német Nép nagyságát. Ehhez az szükséges, hogy meghódítsuk a Kaukázus legmagasabb és legveszélyesebb csúcsát, az Elbruszt.” Elbrusz orma azonban az orosz vonalak mögött emelkedett, így az utakon mindenütt ellenséges hadoszlopok, a hegyekben partizánosztagok nyüzsögtek. A németeknek csupán egyetlen olyan egysége létezett, amely a siker reményével indulhatott harcba: az Edelweiss Alpesi Vadász Rohamosztag…

 

 

HalálfejesekA háború kutyái sorozat 4. kötete

Halálfejesek

A Wotan SS Rohamezred, felsőbb parancsra, egy már-már lehetetlen küldetésre készül a Szovjet Hadsereg elitje ellen, a Barbarossa hadmüvelet során. Az arisztokratikus von Dodenburg százados és a minden hájjal megkent Schulze őrmester ebbe a pokolba is követi Geier őrnagyot. Európa legkeményebb katonái így jutnak el Fehéroroszágon keresztül a Don melletti Rosztov városába…

 

Végső küldetésA háború kutyái sorozat 5. kötete

Végső küldetés

Az Első SS Stuka Század 1944 telén az orosz fronton harcolt, csakúgy, mint Vörös Rózsa és szadista bandája. „Az Orosz Vér Nővérei” ugyanis inkább voltak szörnyek, mint nők: valamennyien a németek elleni háborúban veszítették el hozzátartozóikat, s ezért féktelenül gyülölték a fritzeket. Így amikor de la Maziére ezredes a Rózsa partizánjaink fogságába esett, úgy tünt, nincs más választása, mint az öngyilkosság. Csakhogy az SS jelmondata ez: „A hüségem a becsületem” - s ezek a férfiak vakon hittek ebben.

A háború szajhái

 

A háború kutyái sorozat 6. kötete

A Háború szajhái

A kötet főszereplője egy német elitalakulat, a Wotan SS Rohamzászlóalj vezetői: a végtelenül cinikus és kíméletlen Keselyü, aki a tábornoki csillagok utáni eszelős vágyától vezérelve képes lemészároltatni az egész egységét; Schulze, a hamburgi dokkmunkás, aki egy kis balhéért sosem megy a szomszédba, ám akinek fő célja, hogy túlélje a háborút. A zászlóalj sorsa mégis talán von Dodenburgéval fonódik legszorosabban össze, a fiatal tisztével, aki még lelkes ifjúként állt az SS soraiba, de átélve a háború borzalmait és a fasizmus embertelenségét kiábrándult, kiégett ronccsá válik.

A Halál Sólymai

A háború kutyái sorozat 7. kötete

A Halál Sólymai

A Stuka-sorozat második kötete azokról a zuhanóbombázókról szól, amelyek végigbombázták Angliát, eltalálták György király Buckingham-palotáját, rettegésben tartották Görögország lakosságát, elősegítették Kréta elfoglalását, megtizedelték a jugoszláv partizánokat, vérbe borították Oroszországot, s állandó félelemben tartották egész Európát. 

 

Mészárszék

A háború kutyái sorozat 8. kötete

Mészárszék

A Nagy Német Hadsereg menekül Franciaországból. Vajon a gyávasággal és parancsszegéssel megvádolt von Dodenburg és „svihákjai”, Schulze és Matz, meg tudják-e menteni a „csecsemőket”, a Huszonötödik Hitlerjugend SS Hadosztály túlélőit? Vajon sikerül-e a fanatikus, mindenre elszánt, de még alig tizennyolc éves gyerekeket hazavinniük a Reichbe a belga partizánok és a Szövetségesek szorításában?

 

Az Asszaszínok völgyeA háború kutyái sorozat 9. kötete

Az Asszaszínok völgye

1943, a nagyhatalmak a teheráni konferenciára készülnek. Hogy megakadályozza ezt, Hitler Harkovból a Teherán melletti Asszaszínok völgyébe küldi az Edelweiss Rohamosztagot. Ehhez azonban először le kell győzniük a szovjet sítalpas hegyivadászokat, s meg kell küzdeniük a hó- és jégfödte hegyekkel is. Vajon sikerül-e bejutniuk a konferencia tervezett színhelyére?

Kitörés SztálingrádbólA háború kutyái sorozat 10. kötete

Kitörés Sztálingrádból

A német hadsereg körül bezárul a „Katlan”, s Hitler parancsára minden utánpótlás nélkül harcolniuk kell „az utolsó emberig, az utolsó töltényig”. A „dezertáló” Votanra ráküldik a vadászrepülőket, nehogy kitudódjék: vezérük és vezérkara cserbenhagyta és fel akarja áldozni őket. Egymás ellen fordulnak-e, egymás ellen uszíthatók-e a bajtársak e kétségbeejtő helyzetben, vagy vállvetve segítik egymást? Van-e kiút Sztálingrád dermesztő poklából?

 

Fekete LovagokA háború kutyái sorozat 11. kötete

Fekete Lovagok

Az első SS Stuka Század félelmetes harcosait, a Fekete Lovagokat most a franciaországi hadjáratba veti be Heinrich Himmler – De la Maziére egységének először a luxemburgi határ közelében fekvő Gmuend falucska melletti folyócskán átívelő pontonhidat kell lebombázniuk, hogy megakadályozzák a franciák átkaroló támadását a német páncélosok ellen, majd nem sokkal később a skót Highlanderek ellen vetik be őket az óceán partján. Mindkét csatát ők nyerik…

 

Otto háborújaA háború kutyái sorozat 12. kötete

Otto „háborúja”

A gazember, csaló, Casanova, kékszemü, Otto Stahl egyaránt otthonosan mozog a kéjsóvár asszonynép budoárjában, és a feketepiacon, ha babkávét kell szerezni. Természeténél fogva ugyan gyáva alak, ám valóságos zseni, ha a saját bőrét kell menteni. Bár Otto sikeresen elkerüli a német sorozóbizottságot, - mégis a frontvonalra katapultálják, s mire észbe kap, már egy holland harckocsizó század ellen kell akcióba mennie. Otto Stahl háborújának erkölcstelen, véres, vidám kalandjai közepette a Harmadik Birodalom belső köreinek olyan vetülete tárul elénk, amilyet még sosem volt alkalmunk látni.

Dermesztő katlanA háború kutyái sorozat 13. kötete

Dermesztő katlan

Hogyan jutott ki Demjanszk vérfagyasztó katlanjából a Wotan megfogyatkozott csapata az orosz gyalogság tömött, földbarna sorainak végeláthatatlan falanxával szemben, amely tömör falként egyre csak közeledett feléjük? Majd hogyan vette fel a harcot a tankok rengetegével, melynek láttán és hallatán még az elpusztíthatatlannak tünő Schulze bátorsága is meghajolt?

A tankpusztítókA háború kutyái sorozat 14. kötete

A tankpusztítók

A Csatornától egészen a Kaukázusig terjesztette fekete szárnyait, több mint kétezer mérföldnyi területet és háromszáz millió polgárt vonva árnyéka alá. Három diadalmas éven át egyik győzelmét a másik után aratta. És mint mindig, azok a vészjósló, fekete halálsólymok, a Stukák vezették a támadást. Csakhogy az idők változnak. Bár a Sas még mindig zúgott, a földön a csukaszürke hadsereg már érezni kezdte a téli szél jeges csípését, s egyre jobban szenvedett az újabb orosz tél erőteljes vadságától. Előttük a végtelen kiterjedésü, határtalan, fehér sztyeppe, ők pedig csak mentek, masíroztak egyre tovább és tovább, meg sem állva, egész a világ végéig. Legyőzhetnek-e valaha is egy ilyen hatalmas országot? Lehetséges volna?

Otto villámháborújaA háború kutyái sorozat 15. kötete

Otto villámháborúja

Az Észak Franciaországba telepített mobil tábori bordély biztonságában rejtőzködő Otto abban a tévhitben tengette napjait, hogy itt átvészelheti a háború hátralévő részét. E boldog tudat egészen addig tartott, míg egy éjjelen ellenséges kommandó intézett támadást a környék ellen, és Otto Stahl csakhamar egy angliai hadifogolytáborban találta magát. Ám a találékony Otto, mint mindig, ezúttal is rátalál a kiútra, ami hazavezeti, Németországba – ahol valóságos hősöknek kijáró fogadtatásban részesül...

Otto és az SSA háború kutyái sorozat 16. kötete

Otto és az SS

Otto Stahl és von der Weide gróf ezúttal „önkéntesként” vesznek részt Hitler Ardennekbe tervezett hadmüveleteiben, különleges megbízatással: feladatuk, hogy amerikai egyenruhába öltözve, Mex és Tex álnéven furakodjanak az ellenség hátamögé, s különféle szabotázsakciókkal, többek között a Meuse folyón átívelő híd elleni támadásokkal segítsék a német előrenyomulást. Legtitkosabb feladatuk azonban az „Ike” Eisenhower tábornok elleni gyilkos merénylet. Vajon az igazi Ike rezidenciáját támadják-e meg, avagy csak egy megtévesztésig azonos Ike-hasonmásét?

Kísértet HadosztályA háború kutyái sorozat 17. kötete

Kísértet Hadosztály

1940 tavasza-nyara: Rommel tábornok azt a parancsot kapja, hogy rohanja le Franciaországot, ám ott áll előttünk a bevehetetlennek számító Maginot-vonal. Ám Rommel úgy dönt, inkább a hosszabb utat választja, s megkerüli az erődrendszert. Innen aztán már majdnem egyenes út vezet a végső győzelemig…

Sasok a hóbanA háború kutyái sorozat 18. kötete

Sasok a hóban

1940 tavaszán Winston Churchill, az Admiralitás Első Lordja, kétségbeesett küldtetésre vezényli a haditengerészetet: egy gyakorlatlan, amolyan „hétvégi” katonákból álló erőt tesznek partra Norvégia ellenséges körzetében, hogy támadást intézzenek a Német Hadsereg elitje, Dietl tábornok hegyivadászai ellen. Eleinte úgy tünt, hogy a kegyetlen, bátorságtól és energiától fütött briteké lesz a győzelem, csakhogy nem számoltak a hóban rejtőzködő Sasokkal. Márpedig Hitler kedvenc, rettenetes Edelweiss-rohamosztaga ekkor már rég lesben állt.

 

A Harag HadmüveletA háború kutyái sorozat 19. kötete

A Harag Hadmüvelet

1944 telén Hitler elszánja magát még egy utolsó kísérletre a nyugati háború megnyerése érdekében: von Dodenburg ezredes elit SS Rohamosztagával, a Wotannal hatalmas páncélos támadást tervez, ami megosztaná a Belgiumban, illetve Hollandiában állomásozó brit és amerikai haderőket. Csakhogy von Dodenburg nem ért egyet a hadmüvelet céljával, mert hisz abban, hogy a hatalmas, 60 tonnás tankok révén talán megvalósítható az áttörés Belgium télen szinte járhatatlan hegyi útjain. Csakhogy ekkora már Eisenhower is tudomást szerez a szándékáról, s hogy csapdába ejtse őket, tudatosan meggyengíti vonalait, így téve lehetővé az átjutást a németek számára…

Tüz Kabul fölöttA háború kutyái sorozat 20. kötete

Tüz Kabul fölött

Himmler újra különleges feladatot szán Hitler kedvenc csapatának, az Edelweiss Rohamosztagnak: Afganisztánból Nepál veszélyes hegyein át, Assam sötét erdőin keresztül a felszabadításra váró Indiába igyekeznek – a németek ugyanis szabadságot ígértek az indiai népnek. Márpedig az Edelweiss félelmet nem ismerő úttörői nélkül a szörnyü nehéz, hegyes terepen sosem lehetne átkelni, hogy valóra válthassák az ígéretünket.

 

DíszdobozLeo Kessler háborús regényei 1-10. (Díszdoboz 1.)

Leo Kessler háborús regényei 11-20. (Díszdoboz 2.)

Ez a 10 kötetes, díszdobozos válogatásunk azokból a történetekből kínálDíszdoboz 2 ízelítőt, amelyek akár igazak is lehettek volna: a helyszínek valóságosak – Görögország, Kurszk, Sztálingrád, Normandia –, a történetek hősei: az arisztokrata származású von Dodenburgtól a hamburgi melós Schulzén át bár kitalált személyek, de sorsuk hüen mutatja be a náci Németország katonáinak igazi emberi szenvedéseit a II. világháború poklaiban.

Halálos Éberség HadmüveletA háború kutyái 2. sorozat 1. kötete

Halálos Éberség Hadmüvelet

A Farkasfalka címü könyv folytatása. Churchill 1941. augusztus 9-én Roosevelttel történő találkozásra utazik Kanadába egy tengeralattjárón. A náci hadvezetés az U-69 tengeralattjáróit újra beveti, ezúttal Churchill hajójának elsüllyesztésére. Az USA és Kanada hatóságai minden lehetséges eszközzel megpróbálják garantálni a brit miniszterelnök biztonságát.

A háború kutyái 2. sorozat 2. kötete

A Hess-küldetésA Hess-küldetés

1941. május 10-én egy különös repülő jelent meg Skócia egén, benne még különösebb utasával. Rudolf Hess volt az, Hitler helyettese, aki főnöke tudta nélkül különbékét akart kötni az angolokkal, hogy azután együtt lépjenek háborúba a kommunista Szovjetunió ellen. Hitler és környezete őrjöngött a hír hallatán. Valamit tenniük kellett. Jöjjön tehát a „Keselyü” és a kedvenc Wotan SS Rohamezred…

ElnyühetetlenekA háború kutyái 2. sorozat 3. kötete

Elnyühetetlenek

Megrázó történet az Elnyühetetlenek halálig hősies harcáról. Kessler nem mond ítéletet, mindössze hü krónikása próbál maradni az eseményeknek. De ő sem tud „szó nélkül elmenni” az Elnyühetetlenek hősiessége mellett, ezért a lehető legrészletesebben, legigazabban próbálja elénk tárni ennek az alakulatnak dicső történetét

 

 

Szökés a győztesektőlA háború kutyái 2. sorozat 4. kötete

Szökés a győztesektől

A második világháború a végéhez közeledik. Az elõrenyomuló Szövetségesek egyre több német alakulatot semmisítenek meg, ejtenek fogságba. A Wotan számára is elérkezik a vég: parancsnokát, von Dodenburgot, a többi tisztet és az egyszerû közlegények többségét elfogják. A legelitebb SS-egység és parancsnoka kiváló bûnbaknak bizonyul a Szövetségesek számára, hogy az õ nyakukba varrják a közvélemény elõtt a „németek” bûneit. Vajon mi lesz az erõsebb, az igazság vagy a reálpolitika? Az igaztalan vádak vagy a bajtársiasság?

 

Menekülés MoszkvábólA háború kutyái 2. sorozat 5. kötete

Menekülés Moszkvából

1941 õszén Adolf Hitler úgy döntött, hogy egyszer s mindenkorra leszámol Sztálinnal. Célja megvalósítására, tízezernyi harckocsi támogatásával, milliós hadsereget küldött Moszkva felé. A hatalmas páncélos elõretörést kedvenc alakulata, a Wotan SS Rohamezred vezeti – rájuk vár a feladat, hogy bevegyék a Kreml falait. Egy decemberi napon végül csakugyan megpillantják Hitler õsellenségének, a szovjet diktátornak otthont adó Kreml arany hagymakupoláit. Ám ekkor elpártol tõlük a hadiszerencse, mivel Tél Tábornok személyesen avatkozik be a csata kimenetelébe...

 

A nagy mészárlásA háború kutyái 2. sorozat 6. kötete

A nagy mészárlás

Tripoliban fullasztó volt a levegő, az ég hajnaltól alkonyatig forró kemenceként okádta a meleget. De Tripoli a tengerparton volt – a szárazföld belsejében még nagyobb volt a hőség. Gustav Donath ezredesnek és Géppuskás Ezredének az volt a feladata, hogy átvágjon a Szahara lángoló sivatagán. Új parancsnokuk, Erwin Rommel utasítására meg kellett küzdeniük mindennel, ami hátráltatta őket, nemcsak a vad törzsekkel, hanem a természet vad erőivel is. A végső cél: Tobruk. Az erőd, amelynek legendás nevéhez a bátorság, az erőszak, a gyilkolás és a halál képzete társult. 

ÁgyútöltelékekA háború kutyái 2. sorozat 7. kötete

Ágyútöltelékek

Az Ágyútöltelékek címü kötettel Leo Kessler egy új sorozata mutatkozik be, amelyben a Negyedik Gránátos Ezred három lázadó katonája jut fontos szerephez: lelkes fiatalok, akiket a Hitler háborújában játszott szerepük véletlen hőssé tesz. Karl Carstens, Steven Doepgen („Ami”) és a lengyelül beszélő porosz „Polack” nem is ismerik egymást mindaddig, mígnem akaratuk ellenére be nem sorozzák őket új ezredükbe. Mindegyiküknek jó oka van arra, hogy gyülölje a náci pompát és kegyetlenséget, amit a barna egyenruha jelképez és szövetségre lépnek közös ellenségeik ellen a gránátosok között. A legfőbb ezek között „Bika” a király’, az ezredkonyha főnöke, ahova a három lázadót folyamatos szolgálatra osztják be. És „Bika” az, aki gondoskodik róla, hogy a frontvonalra küldjék őket a franciák elleni támadásban. A három gránátos így hirtelen „Bika” mozgó tábori konyhájánál találja magát – egy fém levesfőzőnél, ami révén a nap hősei lesznek, még mielőtt a csata véget érne. Leo Kessler sohasem írt szerethetőbb – és valószínütlenebb – hősökről. Sikerüknek a csatamezőn azonban megvan az ára és a Führer behajtja a tartozást – folytatniuk kell a Birodalom szolgálatát.

A kitörésA háború kutyái 2. sorozat 8. kötete

A kitörés

1944 februárja. Leo Kessler három csökönyös Wehrmacht katonája, a Harmadik Birodalom Zéró Egyes Büntetőtáborának lakója, ahol a frontvonal béli elhalálozásra nyernek kiképzést. Igazságtalan ítélet alapján, a haditörvényszék által ideküldött dezertőrökkel, a Német Hadsereg söpredékével egy sorba helyezve, az aljanépségnél is alacsonyabban. Csoda-e, ha úgy határoznak, hogy az első adandó alkalommal megpróbálnak megszökni a „haláltáborból”?

 

Fekete kozákokA háború kutyái 2. sorozat 9. kötete

Fekete kozákok

1942 kora tavaszán a Luftwaffe két oroszul kifogástalanul beszélõ német ügynököt dob le Kazany körzetében. Bármilyen hihetetlen, a feladatuk az, hogy bejussanak a közeli orosz koncentrációs táborba. Egyikük ugyanis Peter von Kranz báró, a Kozák Hadmûvelet kitervelõje, akinek sikerült Himmler SS Reichsführer hallgatólagos beleegyezését is megnyerni képtelen ötletéhez: a Német Hadsereg kaukázusi elõrenyomulásához vegyék igénybe a doni kozákok segítségét! S vajon sikerül-e kiszabadítaniuk a lágerbõl a kozák tábornokot, s megnyerniük, hogy kozákjaival hadba bocsátkozzon a németek oldalán? „A szlávok arra vannak, hogy nekünk dolgozzanak. Ha már nem kellenek, pusztulhatnak… Mi németek felsõbbrendûek vagyunk – minden a mi érdekeink szerint lesz.” /Heinrich Himmler szavai von Kranz báróhoz, 1941. december/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 22., 13:32
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024. 03. 07., 11:04
Semmi, mert egy hasonló méretű, ARV vontatókocsi siet segítségére, hogy biztonságos helyre szállítsa. A pótolhatatlan eszköz kezelését öthetes kiképzés alatt sajátították el a hódmezővásárhelyi és tatai honvédek, tudásukról pedig a március első hetében rendezett táborfalvai vizsganapokon adtak számot.
2024-02-15 15:16:26
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 27., 10:10
„Több évtized után indul újra a fegyvertervező és -gyártó mérnökképzés hazánkban” – többek közt erről állapodott meg dr. Czermann János a Neumann János Egyetem képviselőivel.
2024. 03. 19., 12:55
Március elején több magas szintű delegáció látogatott a nápolyi Szövetséges Összhaderőnemi Parancsnokságra. A látogatások célja az volt, hogy megtárgyalják és kidolgozzák a NATO déli szomszédságával (Közel-Kelet, Észak-Afrika és a Száhel régiók) kapcsolatos partnerségi terveket.
2024. 03. 11., 10:30
A hatvanas években három komolyabb, halálos áldozatokat követelő tűzeset történt az amerikai haditengerészet repülőgép-hordozóin.
2024. 03. 07., 11:37
A római katolikus temetőben a csata emlékére állított obeliszknél a város és a honvédség képviselői koszorúztak.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.