2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A sportvilág Szolnokra figyel

A sportvilág Szolnokra figyel
Art of WAR  |  2018. 08. 10., 14:35
A sportvilág Szolnokra figyel

Harminckilenc nemzet sportolóinak részvételével, ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét augusztus 10-én, pénteken a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság.

A világ legjobb ejtőernyős katonáit köszöntötték Szolnokon. A harminckilenc nemzeti sportolói a következő napokban három versenyszámban, célba ugrásban, formaugrásban és stílusugrásban küzdenek majd a helyezésekért.

A 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság ünnepélyes megnyitóján Szabó László dandártábornok tolmácsolta a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök üdvözletét a versenyzőknek, a rendezvény lebonyolítását támogatóknak és a meghívott vendégeknek. A világbajnokság szervezőbizottságának elnöke beszédében külön kiemelte, hogy a verseny szervezésébe, az előkészületi munkákba és a bajnokság lebonyolításába – szakterületeiknek megfelelően – a Magyar Honvédség szinte valamennyi alakulata, katonai szervezete bekapcsolódott. Szlovénia, Németország és Csehország technikai támogatását és a verseny idejére általuk biztosított humán erőforrásokat Szabó tábornok külön is megköszönte.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a beszédében a város és az itt települt katonai alakulatok kiváló együttműködését hangsúlyozta. Mint mondta: azért is tekinti megtiszteltetésnek, hogy házigazdái lehetnek az idei ejtőernyős világbajnokságnak, mert Szolnok nemcsak katonaváros, de sportváros is. A katonai versenyekkel párhuzamosan ugyanis egyetemi kajak-kenu világbajnokság zajlik a Holt-Tiszán.

Fotók: a szerző, Galambos Sándor felvételei

A megnyitóünnepség zárásaként Gernot Rittenschober ezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire - CISM) ejtőernyős szakágának vezetője kívánt balesetmentes, sikeres versenyzést a nemzetek sportolóinak.

A megnyitót követően a sportolók ugrásokat hajtottak végre a helikopterbázison és a szandaszőlősi reptéren. A verseny augusztus 11-én 08.30-kor kezdődik, és augusztus 19-én este hét óráig fog tartani. A világbajnokság záró- és díjátadó ünnepsége augusztus 20-án 14.30-tól, Kelet-Közép-Európa egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhelyén, a szolnoki RepTárban lesz.

További fotókért kattintson a linkre!

 

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
2023-01-27 09:56:50
Hideg is, látni is alig lehet a felszín alatt, de a muszáj nagy úr. Márpedig gyakorolni muszáj még téli körülmények között is, éppen ezért hódítják meg évről-évre a csongrádi Holt-Tisza olykor fagyott, máskor „csak” roppant hideg vizét az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonabúvárai.
2023-01-20 13:31:49
Az I. világháborút megelőző évtizedekben az egyre erősödő Németország hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy egyenrangú világhatalommá váljon a fénykorát élő Brit Birodalommal. Versengésük egyik legfőbb színtere a haditengerészet volt, így a német mérnökök tudásuk legjavát beleadva, kiváló hadihajók sorát alkották meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 29., 09:41
Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajós katonái március 27-én végrehajtották a Mosoni-Duna felderítését egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész járőrhajóval.
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.