2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Júniusban ötödjére Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál!

Júniusban ötödjére Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál!
Art of WAR  |  2018. 05. 29., 15:11
Júniusban ötödjére Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál!

Az I. világháború befejezésének 100. évfordulóján, valamint a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója tiszteletére ötödik alkalommal Military gyermeknappal egybekötött látványos hagyományőrző katonai parádét szervez a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület. Ébresztő! Fel vigyázz! Katonaromantika és megelevenedő történelem három napon át, 2018. június 8-10-ig Kunszálláson!

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva tökéletes alkalmas, közel 20 hektáros helyszínt választottak szinte az ország közepén, a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A látogatók nem csak különböző történelmi korok masírozó katonáit fogják majd látni, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehetnek a napóleoni koroktól a II. világháborúig. Első alkalommal lesz látható egy német-amerikai csata, korabeli járművekkel, öltözékekkel, amivel egy csapásra egy második világháborús hollywoodi film résztvevőjeként érezhetjük majd magunkat.   

Több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg Európából. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, híradós és haszongépjárművek, amelyek között páratlan, korábban nem látott kuriózumok is. A járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken és hadi jármű csodákon felül, gasztronómiai kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

A kivilágított „csata helyszín” mellett az alakuló tér körül kapnak helyet az idén a különböző történelmi korokat bemutató egyesületi - és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők, akik 1 000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet a laktanyákban, front vonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet.

Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek, felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze  a már tőlük megszokott profizmussal  látványos bemutatókon keresztül osztják meg az érdeklődőkkel a tudásukat és tapasztalataikat, lenyűgözve ezzel kicsiket és nagyokat egyaránt.

A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft lőtérrel várja majd a nézőket.

Természetesen az idén sem lesz hiány a katonaélet érdekes előadásaiból és az esti buliból sem! A fesztivál színpadán, az Ismerős Arcok ad nagykoncertet, ezt követően pedig feledhetetlen élményt nyújt majd a tábortűznél a katonaénekek közös éneklése szájharmonika és tangóharmonika kísérettel.

A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók, és katonai  gyermeknap vidám játékai három napon keresztül kápráztatják majd el az V. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat. Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét” melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 3 napra Te is „katonának”!

Egy biztos, aki június második hétvégéjén a HMFest-et választja, az egész családjával felejthetetlen élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza. 

 

Forrás: HMFEST

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:52
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
2024. 05. 28., 13:25
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024. 06. 05., 13:05
Átalakulás kiképzés által, avagy transformation through training – ez a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ (NATO JFTC) mottója, amely többek között a védelmi szervezeten belüli közös és nemzeti kiképzéssel, a koncepciófejlesztéssel, illetve az interoperabilitás elősegítésével foglalkozik.
2024. 05. 24., 10:15
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
2024. 05. 14., 15:51
Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
2024-05-22 12:52:38
A Japán Birodalmi Haditengerészet repülőgép-hordozói a 2. világháború kezdetén legyőzhetetlenek voltak, a fedélzetükről felszálló harci gépek uralták a Csendes-óceán égboltját.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-29 15:46:31
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 14:19
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium is bekapcsolódott a Honvéd Kadét Programba.
2024. 06. 11., 13:54
Magas szintű szerb delegáció látogatása Magyarországon.
2024. 06. 10., 14:25
A Magyar Honvédség katonákkal és eszközökkel segíti a megáradt Rába mentén az árvízi védekezést – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, június 10-én, hétfőn.
2024. 05. 31., 12:16
Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Gheorghiţă Vlad vezérezredes, a Román Fegyveres Erők vezérkari főnöke időszerű katonai kérdésekről egyeztettek bilaterális tárgyalás keretében Hódmezővásárhelyen, május 30-án, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál tartott határmenti találkozójukon.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.