2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek

Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek
honvedelem.hu  |  2020. 08. 13., 13:08
Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek

Modern amerikai rakétarendszerekkel erősítik majd a Magyar Honvédség légvédelmi képességeit - jelentették be augusztus 12-én, szerdán, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében. A Magyarország és a régió biztonsága szempontjából jelentős fejlesztésről Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete írt alá szándéknyilatkozatot.

David Cornstein leszögezte: véleménye szerint minden kormány elsődleges felelőssége az, hogy gondot viseljen országa népének biztonságára. A nagykövet emlékeztetett, hogy jelenleg is harcolunk az egész világban jelen lévő koronavírus ellen, de emellett olyan biztonságpolitikai fenyegetésekre is válaszolni kell, mint a Magyarország szomszédságában, Ukrajnában kialakult krími válsághelyzet. „Éppen ezért elismerésemet fejezem nem csupán miniszer úrnak, de vezérezredes úrnak is, illetve a magyar kormány tagjainak azért a körültekintő döntésért, amit meghoztak, és annak felismeréséért, hogy valóban fontos, hogy egy ország légvédelmi rendszere a kor elvárásainak megfeleljen” – mondta az amerikai diplomata.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter emlékeztetett: a béke, amiben élünk, törékeny és ennek megfelelően felkészült, jól felszerelt haderőre van szüksége hazánknak is. Ezt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program segítségével valósítják meg, melynek fontos eleme egy modern, a kor legmagasabb technikai színvonalát jelentő légvédelmi rakétarendszer hadrendbe állítása. A miniszter hangsúlyozta: a magyar fél hosszas szakmai előkészítés után, az összes, szóba jöhető rendszert és gyártót megismerve és azokat értékelve választotta az amerikai ajánlat elfogadását. A hazai szakemberek minden lehetőséget alaposan megvizsgáltak, mielőtt a döntés megszületett.

A beszédeket követően Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete kézjegyével látta el a szándéknyilatkozatot, majd személyesen is megköszönték az előkészítésben és a kiválasztásban fontos szerepet játszó és a ceremónián részt vevő szakemberek, köztük Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának munkáját.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!