2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek

Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek
honvedelem.hu  |  2020. 08. 13., 13:08
Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek

Modern amerikai rakétarendszerekkel erősítik majd a Magyar Honvédség légvédelmi képességeit - jelentették be augusztus 12-én, szerdán, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében. A Magyarország és a régió biztonsága szempontjából jelentős fejlesztésről Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete írt alá szándéknyilatkozatot.

David Cornstein leszögezte: véleménye szerint minden kormány elsődleges felelőssége az, hogy gondot viseljen országa népének biztonságára. A nagykövet emlékeztetett, hogy jelenleg is harcolunk az egész világban jelen lévő koronavírus ellen, de emellett olyan biztonságpolitikai fenyegetésekre is válaszolni kell, mint a Magyarország szomszédságában, Ukrajnában kialakult krími válsághelyzet. „Éppen ezért elismerésemet fejezem nem csupán miniszer úrnak, de vezérezredes úrnak is, illetve a magyar kormány tagjainak azért a körültekintő döntésért, amit meghoztak, és annak felismeréséért, hogy valóban fontos, hogy egy ország légvédelmi rendszere a kor elvárásainak megfeleljen” – mondta az amerikai diplomata.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter emlékeztetett: a béke, amiben élünk, törékeny és ennek megfelelően felkészült, jól felszerelt haderőre van szüksége hazánknak is. Ezt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program segítségével valósítják meg, melynek fontos eleme egy modern, a kor legmagasabb technikai színvonalát jelentő légvédelmi rakétarendszer hadrendbe állítása. A miniszter hangsúlyozta: a magyar fél hosszas szakmai előkészítés után, az összes, szóba jöhető rendszert és gyártót megismerve és azokat értékelve választotta az amerikai ajánlat elfogadását. A hazai szakemberek minden lehetőséget alaposan megvizsgáltak, mielőtt a döntés megszületett.

A beszédeket követően Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete kézjegyével látta el a szándéknyilatkozatot, majd személyesen is megköszönték az előkészítésben és a kiválasztásban fontos szerepet játszó és a ceremónián részt vevő szakemberek, köztük Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának munkáját.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
2023-03-27 13:23:44
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.