2023. 06. 08. csütörtök
Medárd
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel
Art of WAR  |  2022. 05. 16., 15:21
Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Május 10-én a pozsonyi IDEB védelmi kiállításon export együttműködési megállapodást kötött az új állami tulajdonú VEX Magyar Védelmi Export Ügynökség és az innovatív összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó vállalat, a Continest Technologies Zrt. A 2022 januárjában alapított VEX a Continesttel kötötte első export együttműködési megállapodását.

A két évre szóló megállapodás értelmében a VEX támogatja a Continestet az innovatív konténermegoldásainak, így többek között a Magyar Honvédséggel közösen fejlesztett telepíthető mobil katonai lőtérkonténer nemzetközi marketingjében és forgalmazásában. A Continest-konténerek értékesítésével kapcsolatos tevékenységet a VEX 16 európai országban, köztük Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, a Skandináv államokban, Lengyelországban és Svájcban fogja végezni.

 „A Continesttel először a rendezvény- és fesztiváliparban mutatkoztunk be 2017-ben. Az elkötelezett munkának, a töretlen ambíciónknak és a számtalan nagyszerű lehetőségnek köszönhetően pedig ma már az egészségügytől a lakhatásig több szegmensben és iparágban jelen vagyunk az összecsukható, moduláris konténertechnológiánkkal. 2021 óta a védelmi iparban is megvetettük a lábunkat. Így az, hogy a Continest lehet a Magyar Védelmi Export Ügynökség első hivatalos partnere, nagyszerű visszajelzés számunkra arra vonatkozóan, hogy jó úton járunk, illetve hogy az innovatív mobil konténer-alapú infrastruktúra megoldásaink és fejlesztéseink a magyar védelmi ipar számára is fontosak és hasznosak.” – mondta el a megállapodás kapcsán Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. alapító-vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Continesttel, ezzel a nagyon ígéretes magyar innovatív start-up céggel indíthatjuk el a VEX első hivatalos partneri tevékenységét” – tette hozzá dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a VEX vezérigazgatója.

A Continest védelmiipari tevékenysége a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projekttel kezdődött 2021-ben, amikor is egy telepíthető mobil katonai lőtérkonténert fejlesztettek a felek. A rendszer a honvédség és a vállalat közös szellemi tulajdona. A 260 millió forintos fejlesztés során egy összecsukható konténer-technológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőteret fejlesztettek ki.  Ezt megelőzően a vállalat két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek 2020-ban a védelmiipari szegmensben kapták meg a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amellyel a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthetik azokat.

A Continest Technologies Zrt.-ről

A Continest Technologies Zrt. egy 2019-ben alakult ideiglenes infrastruktúra megoldásokat kínáló magyar vállalat. A társaság elsősorban unikális kialakítású, összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Continest-konténerek több szegmensben is felhasználhatók, így például a védelmi- és hadiiparban, az egészségügyben, a rendezvényiparban, a lakhatásban, az oktatásban, az építkezéseken és az irodapiacon is. A társaság fejlesztésében legyártott fenntartható és környezetbarát konténerek a kialakításuknak köszönhetően 80 százalékkal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, illetve a logisztikai költségeket.

A VEX-ről

A VEX a Magyar Védelmi Export Ügynökség, amely 100 százalékban a magyar állam tulajdonában áll. A VEX küldetése a magyar védelmi és biztonsági ipar képviseletének és kereskedelmi tevékenységének irányítása a világ különböző régióiban. Továbbá a magyar védelmi és biztonsági ágazat közép- és hosszú távú fenntarthatóságának érdekében a nemzetközi üzleti kapcsolatok ápolása és a nemzetközi kapcsolatok integrált megközelítésben történő kezelése, beleértve a kétoldalú kormányközi ügyletek kezdeményezését és lebonyolítását.

Forrás: https://www.continest.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-05-25 16:19:43
A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.