2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel
Art of WAR  |  2022. 05. 16., 15:21
Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Május 10-én a pozsonyi IDEB védelmi kiállításon export együttműködési megállapodást kötött az új állami tulajdonú VEX Magyar Védelmi Export Ügynökség és az innovatív összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó vállalat, a Continest Technologies Zrt. A 2022 januárjában alapított VEX a Continesttel kötötte első export együttműködési megállapodását.

A két évre szóló megállapodás értelmében a VEX támogatja a Continestet az innovatív konténermegoldásainak, így többek között a Magyar Honvédséggel közösen fejlesztett telepíthető mobil katonai lőtérkonténer nemzetközi marketingjében és forgalmazásában. A Continest-konténerek értékesítésével kapcsolatos tevékenységet a VEX 16 európai országban, köztük Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, a Skandináv államokban, Lengyelországban és Svájcban fogja végezni.

 „A Continesttel először a rendezvény- és fesztiváliparban mutatkoztunk be 2017-ben. Az elkötelezett munkának, a töretlen ambíciónknak és a számtalan nagyszerű lehetőségnek köszönhetően pedig ma már az egészségügytől a lakhatásig több szegmensben és iparágban jelen vagyunk az összecsukható, moduláris konténertechnológiánkkal. 2021 óta a védelmi iparban is megvetettük a lábunkat. Így az, hogy a Continest lehet a Magyar Védelmi Export Ügynökség első hivatalos partnere, nagyszerű visszajelzés számunkra arra vonatkozóan, hogy jó úton járunk, illetve hogy az innovatív mobil konténer-alapú infrastruktúra megoldásaink és fejlesztéseink a magyar védelmi ipar számára is fontosak és hasznosak.” – mondta el a megállapodás kapcsán Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. alapító-vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Continesttel, ezzel a nagyon ígéretes magyar innovatív start-up céggel indíthatjuk el a VEX első hivatalos partneri tevékenységét” – tette hozzá dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a VEX vezérigazgatója.

A Continest védelmiipari tevékenysége a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projekttel kezdődött 2021-ben, amikor is egy telepíthető mobil katonai lőtérkonténert fejlesztettek a felek. A rendszer a honvédség és a vállalat közös szellemi tulajdona. A 260 millió forintos fejlesztés során egy összecsukható konténer-technológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőteret fejlesztettek ki.  Ezt megelőzően a vállalat két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek 2020-ban a védelmiipari szegmensben kapták meg a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amellyel a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthetik azokat.

A Continest Technologies Zrt.-ről

A Continest Technologies Zrt. egy 2019-ben alakult ideiglenes infrastruktúra megoldásokat kínáló magyar vállalat. A társaság elsősorban unikális kialakítású, összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Continest-konténerek több szegmensben is felhasználhatók, így például a védelmi- és hadiiparban, az egészségügyben, a rendezvényiparban, a lakhatásban, az oktatásban, az építkezéseken és az irodapiacon is. A társaság fejlesztésében legyártott fenntartható és környezetbarát konténerek a kialakításuknak köszönhetően 80 százalékkal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, illetve a logisztikai költségeket.

A VEX-ről

A VEX a Magyar Védelmi Export Ügynökség, amely 100 százalékban a magyar állam tulajdonában áll. A VEX küldetése a magyar védelmi és biztonsági ipar képviseletének és kereskedelmi tevékenységének irányítása a világ különböző régióiban. Továbbá a magyar védelmi és biztonsági ágazat közép- és hosszú távú fenntarthatóságának érdekében a nemzetközi üzleti kapcsolatok ápolása és a nemzetközi kapcsolatok integrált megközelítésben történő kezelése, beleértve a kétoldalú kormányközi ügyletek kezdeményezését és lebonyolítását.

Forrás: https://www.continest.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!