2023. 03. 20. hétfő
Klaudia
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kína már teszteli távirányítású harckocsiját

Kína már teszteli távirányítású harckocsiját
Art of WAR  |  2018. 03. 22., 16:19

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.

A tesztelést megörökítő videót március közepén hozta nyilvánosságra a CCTV (China Central Television): a felvételen a Type 59 kiegészítő antennákkal felszerelt változata látható egy nem meghatározott helyszínen, amit egy kínai katona irányít egy távolabbi irányító állomásról. Az állami tulajdonú Global Times újság is megerősítette, hogy korábban még nem voltak nyilvános felvételek az új fejlesztésről, mely részét képezi a kínai haderő modernizációjának.

A Tank and Armoured Vehicle főszerkesztője, Liu Qingshan a felvétel kapcsán elmondta, hogy a kínai haderő jelentős mennyiségű, elavuló Type 59 harckocsival rendelkezik, mely a szükséges módosítások után távolról irányítható harcjárművé alakítható. Becslések szerint a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg közel 2 500 Type 59-essel rendelkezik.

A tesztet elemző újságcikk arról is beszámol, hogy ezek az átalakított harckocsik alkalmasak lesznek egyéb önműködő platformokkal történő együttműködésre is, illetve képesek lesznek integrálni különböző felderítő műholdaktól, repülőgépektől és tengeralattjáróktól átvett adatokat. Felhívják ugyanakkor arra is a figyelmet, hogy mindez egyelőre csak tesztfázis, a maga meglévő problémáiva, melyeket mindenképpen ki kell küszöbölni ahhoz, hogy az ember vezette harckocsik képességeit elérjék.

 

Forrás: Jane's

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.