2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Történelmi témájú könyvek a JETfly Webáruházban

Art of WAR  |  2012. 10. 24., 12:30

Lassan beköszönt a tél, mindenki behúzódik a meleg szobákba, így ideális lehetőséget kínál a JETfly Webáruház egy kis otthoni pihenésre, azon belül is az egyik kedvenc tevékenységünkre, az olvasásra. Mint ismeretes, néhány hónappal ezelőtt Leo Kessler háborús regényeit mutattuk be Önöknek, most ismerje meg, merüljön el a Magyar királyok és uralkodók, valamint a Magyar királynék és nagyassszonyok sorozatunk megismerésében, történeteiben, bemutatásában.

A Magyar királyok és uralkodók 27 kötetes sorozata az Árpád-házi fejedelmeket, az uralkodók életét, történelmi jelentőségü tetteiket, a kor társadalmi szokásait, az Árpád-házi királyokat követő, és nem utolsósorban az erdélyi fejedelmeket és Habsburg uralkodók életét mutatja be.

Ha tél, akkor itt a Karácsony is. A Magyar királyok és uralkodók sorozatunkat most megvásárolhatja 3 részes, díszdobozos kiadásban is. Lepje meg szeretteit, ismerőseit történelmi témájú sorozatainkkal. Kérjük, tekintse meg bevezetésképpen sorozatunk első három kötetét!

Árpád és Géza fejedelmek:

A 27 kötetes sorozat első kötete még nem királyokról szól. Érinti a magyar nép múltjának számos kérdőjelet felvető kezdeteit, a vándorlásokat, a letelepedést. Megismertet első, már név szerint emlegetett fejedelmünkkel, Álmossal, majd fiával, Árpád vezérrel, aki a honfoglalással behozta népünket a Kárpát-medencébe. Számba vesszük Árpád kevéssé ismert utódait, végül elérkezünk Gézához, Szent István apjához, aki még szintén "csak" fejedelem volt, de sokkal többet tett a jövendő magyar állam megalapításáért, mint az a köztudatban él.Honnan jöttek a magyarok, milyenek voltak, hogyan éltek? A korabeli magyar "állam" szervezete, a nemzetségek, a törzsek, mindennapi élet, kalandozások, és persze Árpád és Géza fejedelmek élete, sorsa.

Árpád és Géza fejedelmek

István és Orseolo Péter:

A fejedelmek kora után beköszönt a királyok korszaka. Ahogyan számos más európai országban uralkodtak már akkor keresztény királyok, nálunk is trónra került István, akiből később szent lett. De mert nem voltak elődei, mindent neki kellett megvalósítani. Legfőképpen élete nagy feladatát: hogy az országot kereszténnyé teszi. István születése, megkeresztelése, férfivá érése, házassága, a királyi cím és a korona megszerzése, küzdelem Koppánnyal. István, a király és az Egyház szerepe a kereszténység elterjesztésében, harc a régi, pogány magyar szemlélettel. István élete és harcai. Imre herceg neveltetése és halála. István rossz döntése utódja személyéről. "Velencei Péter" kalandos, de sikertelen élete, többszöri visszatérése a magyar trónra, erőszakos halála.

I. András és I. Béla

I. András, I. Béla:

A magyar történelem egyik legzivatarosabb korszakáról szól sorozatunk 3. kötete. Úgy kezdődik, mint egy népmese: három fiatal herceg, Levente, András és Béla idegenben él, a számüzetés keserü kenyerét eszik. A legkisebb viszi a legtöbbre, de igazából továbbra is hazátlanok mindnyájan. Aztán rég látott hazájukban, Magyarországon lázadás tör ki az idegen és kegyetlen zsarnok ellen, híveik hazahívják a hercegeket, és győznek! Övék lesz apáik országa. Az egyik herceg meghal, a másik király lesz, a legkisebb fiú is hazatér, és békességben élnek, míg el nem romlik közöttük a viszony, és testvérharcba torkollik minden eredeti jó szándék és akarat. Az ellenkirályok kora. Trónvetélkedések, belháborúk. Két évtized harcai közben bemutatjuk a feudális államot, az Egyház térnyerését, a magyar ősvallást és a táltosokat. Pogány felkelések, német támadások, Búvár Kund története, háború Bizánccal.

István és Orseolo Péter

Kérjük, a teljes kínálatért látogasson el a JETfly Webáruház honlapjára!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK